Galen sexköpare

28-åringen från Troms i Norge hade avtalat mötestplats och tid med den prostituerade kvinnan, men väl på plats uppstod meningsskiljaktigheter om priset. Då de inte kom överens om resten, drog sonika kvinnen - och mannen fick ingenting.
Men missnöjd blev han - och det rejält. Så rejält att han polisanmälde kvinnan för att han inte ansåg att han fått vad han betalat för.
Fast utgången av hela historien blev väl inte vad han väntat sig. Norge har nämligen sedan januari i år ungefär samma typ sexköpslag som Sverige - det är nämligen förbjudet att köpa sexuella tjänster. Så 28-åringen bötfälldes på 8000 norska kronor för brott mot denna sexköpslag. Mannen blev på det viset den förste i Norge att dömas enligt den nya lagen...
Undrar hur man resonerar om man gör som denne man? Verkar ju faktiskt ganska korkat att gå till polisen och anmäla en sådan sak - framförallt med tanke på att han i samma veva själv erkänner sig skyldig till brott! Själv kan jag bara le när jag läser om sådant här. Vad trodde han? Att polisen på påslagna sirener skulle göra full utryckning och gripa damen i fråga? Eller? ;-)VG 1

Bilden lånad från
Sit

 


0 kommentarer
    Follow
publicerat i Roliga timmen

Dagens IT-samhälle

Jag är och förblir inte den enda som fått alla dessa mail om skyddsänglar och meningar liknande "skicka detta mail vidare inom fem minuter som kommer något fantastiskt att hända". Visst känns det igen? Det är otroligt många gånger dessa mail dråsat in! Så härmed utsändes ett tack till som skickar dessa mail!!! Eftersom....

1. Jag måste sända ett speciellt tack till den som skickade mailet angående kiss i klistret på kuverten, jag ber nu alltid någon annan slicka igen mina brev.
2. Jag har numera inga sparade pengar eftersom jag gav allt jag ägde till en sjuk flicka (Penny Brown) som var nära att dö på ett sjukhus för 1.387.258:e gången.
3. Inte heller har det kommit några pengar från Nigerabanken, som ville dela 7 miljoner dollar med mig för att jag låtsades att vara en bortkommen släkting till en kund som dött och lånade ut mitt bankkonto.
4. Jag har inte heller fått några biljetter till den där resan till USA som jag vunnit trots att jag lämnade ut mitt kontokortsnummer. Kanske beror det på att kontot var tomt (se punkterna ovan).
5. Jag behöver inte längre oroa mig för min själ eftersom jag har 363.214 änglar som ser efter mig och ett helgon som garanterar mig lycka.
6. Jag har också fått 3.729 Good totem böner skickade till mig som garanterar mig hälsa, lycka och rikedom.
7. Jag har också under det senaste året lärt mig att mina böner bara får svar om jag sänder mailet vidare till 7 av mina vänner inom 5 minuter, inklusive den jag fick bönen av från början såklart.
8. J
ag dricker inte Coca-Cola längre eftersom jag kan rengöra toaletten med det.
9. Jag kan inte längre köpa bensin utan att prata med någon som kan vakta bilen medan jag går in på macken och betalar, så att inte någon seriemördare kryper in i baksätet.
10. Jag kan inte längre gå till ett varuhus eftersom någon kan droga mig med parfymprover och sedan råna mig.
11. Jag kan inte längre svara i telefonen eftersom någon kan be mig slå ett nummer som gör att jag får en telefonräkning för samtal från Jamaica, Uganda, Singapore eller Uzbekistan.
12. Ett speciellt "Tack" till dig som skickade mailet om den afrikanska spindeln. Nu kan jag inte använda någon annan toalett förutom min egen, eftersom spindeln kan sitta under toalettringen - och biter den mig i rumpan så dör jag direkt!!
13. Jag kan inte ens plocka upp en 20:a som jag tappar på parkeringsplatsen, eftersom det antagligen finns en sexförbrytare i buskarna som väntar på att jag ska böja mig framåt - och...


Och du... Om du skulle få denna text per mail... Kom ihåg att...

- OM du inte sänder detta e-mail till minst 144.000 personer inom de närmsta 70 sekunderna kommer en skata med smittsam diarre landa på ditt huvud och du blir aldrig frisk igen...
- Jag vet att det låter otroligt men det har faktiskt hänt en grannes före detta arbetskamrats ex-flickväns mammas andra mans kusins frisör. Du vet hon som var gift med exets grannes frus kusins systerdotters komipis svåger...?!

By the way! En sydamerikansk forskare har efter långa studier upptäckt att människor med lågt IQ och som har oregelbundet sex alltid läser mail med handen på musen!!!! Så du.... Försök inte att skylla ifrån dig! Det är sedan länge för sent!!!

 


 
 

DN 1, 2 SvD 1

Bilderna lånade från Brodala gård och Karin Olofsson


0 kommentarer
    Follow
publicerat i Internet, Roliga timmen;

Östersjön, here I come!

Redan min första praktikpersiod till sjöss under hösten -06 insåg jag hur otroligt rätt jag hamnat vad gäller yrkesval! Första kvällen ombord var en stjärnklar septembernatt med fullmåne och Östersjön var nästintill spegelblank. Jag blev stående säkerligen en timme på akterdäck och kunda knappt förmå mig att gå in igen för att sova kan jag säga. Sen har jag bara trivts mer och mer till sjöss, även om man naturligtvis ser även nackdelarna med jobbet. Saker som att man till exempel kan vara bort väldigt långa perioder är ju inte enbart av godo. Men finns ju otroligt många olika båtar att jobba på och man behöver nödvändigtvis inte vara bort 5-6 månader som är vad som gäller på vissa fartyg. Det är något jag skulle kunna tänka mig att göra under 1-2 om jag var singel för att få de långa ledigheterna - man är ju alltid ledig minst lika lång tid som man ligger ute. Sen kan man istället utnyttja de långa ledigheterna för att till exempel plugga, resa eller göra annat där man kanske behöver en längre ledig period. Men år ut och år in skulle jag ha väldigt svårt för att jobba så! Även om man inte har familj tror jag man kommer bort alldeles för mycket från saker och ting här hemma - saker som vänner, vad som händer och sker, evenemang och så vidare, och så vidare.
Det enda som om möjligt känns ännu mindre lockande att jobba med år efter år är väl att vara på finlandsfärja eller liknande. Jag kan förstå dem som till exempel har småbarn hemma, eller som börjar bli lite äldre, att man väljer att jobba så. Man har inte långa törnar, utan är ute mellan en och två veckor i stöten. Sen har man ju nära hem och det är jämförelsevis lätt att få ledigt mitt under en törn om man skulle behöva.
Men det måste bli otroligt monotont i längden att åka fram och tillbaka mellan samma två hamnar hela tiden. Jag minns själv från mina egna praktikperioder på rorobåtar hur man bara behövde dra undan gardinen för ventilen i hytten och titta ut, så visste jag exakt hur långt det var kvar till nästa hamn.

Med ett ynka år kvar av utbildningen - ett år som jag anar kommer svischa iväg i en jäkla fart - har jag förstås börjat titta lite på jobb och vad jag skulle kunne tänka mig att söka. En förfrågan om intresse har jag fått - även om jag absolut inte vet än om det kommer att bli något - på ett utbildningsfartyg som bland annat går runt i Kanarieörna, Västindien, Karibien och Hawaii. Låter inte det underbart, så säg!! Men det var mest en förfrågan om jag var intresserad, eftersom man behövde personal, så mina kontaktuppgifter har man givetvis fått.
Nu har jag dessutom hittat nästa fartyg jag faktiskt skulle kunna tänka mig! Det må vara ett kryssningsfartyg i Östersjön, men tycks inte bara gå fram och tillbaka mellan samma två hamnar hela tiden. Om inte annat skulle jag dessutom faktiskt kunna tänka mig att åka med som passagerare vid tillfälle - om man någon gång skulle få råd. :-) Men passagerarfartyg är väl iallafall vad som lockar mig mest när jag väl ska ut och jobba, det är en sak som är säker!
Den här båten heter Vision of the Seas och gjorde sin jungfruresa i början av juni i år. I priset ingår alla måltider och resan tar fyra dygn. Under den tiden angörs både Tallinn och S:t Petersburg. Fartyget är 279 meter långt och 67 meter längre än "Baltic Queen".
Förutom alla måltider ingår ett stint aktivitetsutbud: konstkonsultationer, line dance-kurser, diamantseminarier, pingis­turneringar och föredrag som "Vägen till en plattare mage". Låter inte helt fel, eller hur?! Kanske är värt en liten slant att åka med vid tillfälle - och ställa sig in lite hos kapten så att man har ett styrmansjobb så småningom... *L*
 

 
Bilder från Vision of the Seas

 

 
 

 
DN 1 SvD 1

Bilderna lånade från Nordviks brygga, HydroGarden och DN


2 kommentarer
    Follow
publicerat i På resande fot, Till sjöss;

Visa fler inlägg