Inte över än!

När jag igår skrev om Däckhusets JK-anmälan tänkte jag att det hela nu nog är över, att det inte skulle bli något mer skrivande om företaget och deras tarvlig anmälan till JK. Men ack så fel jag hade! För nu kan jag helt enkelt inte motstå frestelsen att skriva ytterligare ett inlägg, jag kan bara inte låta bli helt enkelt! För på Östrans hemsida skriver idag tidningens Peter Akinder följande opinioninlägg under rubriken "En löjeväckande anmälan":

"Det framstår naturligtvis som rent löjeväckande att företaget Däckhuset i Kalmar anmält en missnöjd kund till Justitiekanslern efter att vederbörande riktat kritik mot företaget på sin blogg. Enligt anmälan kunde personalen må dåligt av den digitala kritiken samt företagets namn dras i smutsen av det som sökfunktionen Google letade upp åt den som sökte.

I vår öppna värld får nog företag vänja sig vid att kunder som inte upplever att de fått vad de begärt eller betalat för kanske skriver något mindre smickrande på den öppna anslagstavla som Internet representerar. Att gå till Justitiekanslern för att få prövat om det är tillåtet att skriva ett företagsnamn på nätet är självfallet rent trams. Tvärtom skulle konsumenternas ställning bli starkare och företagens konkurrenskraft öka om fler vågade vara öppna med både kritik och beröm - när sådant förtjänas."

Javisst är anmälan löjeväckande! Att ifrågasätta om detta ens är tillåtet med Sveriges odiskutabla yttrandefrihet är ju rent nonsens. Och visst ska man vara öppen med kritik - och även beröm - när det är befogat, precis som Per skriver! Stort tack till Östran för ett bra inlägg! :-) Och vem vet - jag kanske kommer att få fler tillfällen att återkomma till denna historia?! Som det verkar nu verkar debatten kunna rulla vidare och det är absolut inte mig emot! För även ovan nämnda artikel hittade jag via Google, jag undrar vad Däckhuset har att anse om det? Är detta också olagligt, att säga att deras anmälan är löjeväckande? Självklart är det ju nu inte det, men Däckhuset är förmodligen av en helt annan åsikt... Även om nog även de med tiden får vänja sig vid att saker kan publiceras på nätet om den så länge de existerar som företag - både ris och sos kommer garanterat att finnas tillgängligt, oavsett om google visar det eller ej. Bara denna nyhet om deras JK-anmälan står nu att finna på en lång, lång rad med sidor - inte bara bloggar och tidningars hemsidor, utan även andra. Gör en google-sökning så får ni se själva, vettja! *L*
 

 
Läs vidare om Däckhuset här!
 

 
 

 
Pusha   Follow        
                submit to reddit
0 kommentarer publicerat i Däckhuset i Kalmar
Taggar: Bert Wåhlin, Däckhuset, Däckhuset Kalmar, Däckhuset i Kalmar, JK, Justitiekanslern, insändare, Östran
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow