Däckhuset ger sig ut i bloggosfären

Jag kan faktiskt inte låta bli att le lite lätt! Däckhuset i Kalmar fortsätter att roa mig en aning. Deras JK-anmälan i våras tog jag aldrig på särskilt stort allvar. Redan när jag fick reda på att de anmält mig, insåg jag att de knappast skulle komma någonstans med den. Mina inlägg innehåller ju ingenting som i lagens bemärkelse är någon form av förtal eller ärekränkning - även om man på Däckhuset vägrar att inse det.
Snarare är det ju en fråga om att man uppenbarligen inte kan ta kritik. Men att sådana här historier emellanåt kommer ut på nätet via till exempel bloggar är ju något företag faktiskt får vänja sig vid. Innan internets intåg var det ju bara de största skräckexemplen på sådana här saker som kom till allmänhetens kännedom - då det gick så långt att media skrev om det. Men nu kan ju vem som helst komma till tals på ett helt annat sätt, just tacka vare internet. Det är det ju inte alla som uppskattar.
Hade mina blogginlägg om Däckhuset innehållit rena lögner eller personangrepp, då hade jag förstått att man gjorde en anmälan. Men att i detta läge göra en JK-anmälan är ju faktiskt bara befängt. Hur kan man tro att det är kriminellt att säga sin åsikt? Det är det gudskelov inte i Sverige.

Men det som nu får mig att le lite, är att jag för en stund sedan fick en ingivelse att göra en sökning på Google på Däckhuset. Fråga mig inte varför, jag kom bara att tänka på historien och ville kolla vad som kom upp om företaget nu, ungefär ett halvår efter att man anmält att just mina blogginlägg kom upp på Googles förstasida när man sökte på "Däckhuset Kalmar".
Och jovisst, vissa av mina blogginlägg kommer fortfarande upp redan på förstasidan - och till dem även andra blogginlägg från andra bloggar om just den här händelsen, att jag blev JK-anmäld. Men jag gjorde också en annan upptäckt. Däckhuset fick tydligen för sig att ta upp konkurrensen om platserna på Googles förstasida genom att - trumvirvel - BÖRJA BLOGGA! Och det märkliga är att länkarna jag hittade är daterade under april och maj i år - JK-anmälan skrevs den första april... Märkligt sammanträffande, eller hur?!
Till de har man även registrerat sig på några av de sidor där jag själv lägger upp länkar till min blogg, bland annat Pusha.

Givetvis började jag glatt klicka på dessa länkar som dök upp på Google - och det visade sig då att Däckuset tydligen givit upp sitt bloggande. De allra flesta var döda länkar, alltså länkar som ännu inte hunnit raderas från Google medan sidan som länken leder till är borttagen.
Med andra ord tröttnade man tydligen ganska fort på sin blogg och bestämde sig för att ta bort den igen. Fast själv ser jag det lilla komiska i det - man ville ha en blogg för att marknadsföra sig, kanske kompensera för den negativa marknadsföring man fick genom sin JK-anmälan.
För det var ju faktiskt det som hände; det enda anmälan ledde till var att det blev ännu mer negativ publicitet för Däckhuset. Inte nog med att ännu fler bloggar skrev om det hela (och länkade till min blogg) - i stort sett varenda tidning och internetsida med anknytning till Kalmar skrev dessutom om det. Så helt plötsligt fanns nu massor med träffar som dök upp när man sökte på "Däckhuset Kalmar".
Dock får man väl säga att jag inte är den enda bloggar som skrivit om Däckhuset. Sedan den här historien var aktuell, har det dykt upp en del andra blogginlägg om företaget också - och de allra flesta tycks vara nöjda med den service de fått. En känsla jag dock fått (även om det enbart är mina egna spekulationer) är att vissa av de inläggen känns aningen konstlade på något vis. I den bemärkelsen att det känns lite som att bloggaren blivit ombedd att skriva något positivt om Däckhuset... Som sagt; det är mina spekulationer och bara en känsla jag fick - och gäller bara vissa av inläggen.
 

 
Hela historien om Däckhuset hittas här


 
Bilderna lånade från Däckteam och Cykelguiden
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Däckhuset i Kalmar
Taggar: Bert Wåhlin, Däckhuset, Däckhuset Kalmar, Däckhuset i Kalmar, JK, Justitiekanslern

Visa fler inlägg