Fem bästa sätten att starta gräl med sin respektive

1) När jag kom hem i går begärde min fru att jag skulle ta henne till ett dyrt ställe. Jag tog henne till en bensinstation.

Så började grälet...2) Min fru och jag låg i sängen och tittade på "Vem vill bli miljonär". Jag vände mig mot henne och frågade: "vill du ha sex?"
"Nej", svarade hon.
"Är det ditt slutliga svar?"
Hon tittade inte ens på mig, utan sade bara "Ja"
"Då vill jag ringa en vän", sade jag.

Så började grälet...3) Lördag morgon gick jag upp tidigt, klädde tyst på mig,gjorde i ordning lunchpaketet, tog med mig hunden och slank tyst in i garaget. Jag hakade på båtsläpet på bilen och backade ut ur garaget bara för att finna att regnet stod som spön i backen. Det var full storm, så jag körde tillbaks in i garaget, satte på radion och fick höra att vädret skulle vara uselt hela dagen.
Jag gick tillbaka in i huset, klädde tyst av mig, och gled in i sängen. Jag tryckte mig mot min frus rygg, med helt andra förväntningar, och viskade:
"Vädret är förfärligt".
Min kärleksfulla fru sen tio år svarade sömnigt att:
"Kan du tro att min > idiot till man är ute och fiskar i det där?"

Så började grälet...4) Min fru och jag satt vid ett bord på min gymnasieträff när vi såg en full kvinna vid ett annat bord, alldeles ensam, tömmande den ena drinken efter den andra.
Frugan frågade om jag kände henne.
Jag suckade.
"Hon är min gamla flickvän. Vad jag fått höra började hon dricka direkt efter att vi bröt med varandra för länge sedan. Hon lär > inte ha varit nykter sen dess."
"Herregud", sa frugan. "Vem kunde tro att någon kunde fira så länge?"

Så började grälet...5) En kvinna stod naken framför sovrumsspegeln. Hon var inte glad åt vad hon såg och sade till sin make:
"Jag känner mig förfärlig. Jag ser gammal, fet och ful ut. Jag skulle verkligen behöva en komplimang från dig..."
Svaret blev då:
"Du har perfekt syn."

Så började grälet...
 

När jag kom hem i går begärde min fru att jag skulle ta henne till ett
> dyrt ställe.
> Jag tog henne till en bensinstation.
> Åssåbörjade grälet...
>
> ********************************************************
> Min fru och jag låg i sängen och tittade på "Vem vill bli miljonär".
> Jag vände mig mot henne och frågade: "vill du ha sex?"
> "Nej", svarade hon.
> Då sade jag: "Är det ditt slutliga svar?"
> Hon tittade inte ens på mig, utan sade bara "Ja"
> "Då vill jag ringa en vän", sade jag.
> Åssåbörjade grälet...
>
> ********************************************************
> Lördag morgon gick jag upp tidigt, klädde tyst på mig,gjorde i ordning
> lunchpaketet, tog med mig hunden och slank tyst in i garaget.
> Jag hakade på båtsläpet på bilen och backade ut ur garaget bara för
> att finna att regnet stod som spön i backen.
> Det var full storm, så jag körde tillbaks in i garaget, satte på
> radion och fick höra att vädret skulle vara uselt hela dagen.
>
> Jag gick tillbaka in i huset, klädde tyst av mig, och gled in i sängen.
> Jag tryckte mig mot min frus rygg, med helt andra förväntningar, och
> viskade: "vädret är förfärligt".
> Min kärleksfulla fru sen tio år svarade sömnigt: "Kan du tro att min
> idiot till man är ute och fiskar i det där?"
> Åssåbörjade grälet...
>
> ********************************************************
> Min fru och jag satt vid ett bord på min gymnasieträff när vi såg en
> full kvinna vid ett annat bord, alldeles ensam, tömmande en drink
> efter den andra.
> Frugan frågade: "Känner du henne?"
> Jag suckade. "Hon är min gamla flickvän. Vad jag fått höra började hon
> dricka direkt efter att vi bröt med varandra för länge sedan. Hon lär
> inte ha varit nykter sen dess."
> "Herregud", sa frugan. "Vem kunde tro att någon kunde fira så länge?"
> Åssåbörjade grälet...
>
> ********************************************************
> En kvinna stod naken framför sovrumsspegeln. Hon var inte glad åt vad
> hon såg och sade till sin make:
> "Jag känner mig förfärlig. Jag ser gammal, fet och ful ut.Jag skulle
> verkligen behöva en komplimang från dig..."
> Svaret blev: "Du har perfekt syn."
> Åssåbörjade grälet...
 
Bilden lånad Konflikt & Utveckling
 

 
0 kommentarer
    Follow
publicerat i Kärlek och relationer, Roliga timmen;

I'm back - kicking and alive

Så är man tillbaka i etern igen efter några dagars frånvaro från internet. Det har varken blivit bloggande, "facebookande" eller mejlande sedan i lördags. Och det märks direkt kan jag säga, när jag går in på de sidor, där jag är registrerad. Få händelser på Facebook, få mejl och färre besökare på bloggen. Framförallt på bloggen märks en enorm skillnad. Från att normalt ha 200-300 besökare per dygn (och många gånger väsentligt mycket mer än så), var jag igår nere på 91.
Men nu är jag som sagt tillbaka igen - och hoppas att jag inte varit alltför saknad?! *L* Det blir ju gärna lite mer bloggande till sjöss, mot för när man är iland. När man inte jobbar, finns inte så otroligt mycket annat att göra än att bänka sig vid datorn - och det märks givetvis även på antalet mejl och besökare på bloggen.
Men nu är man - som sagt - tillbaka ombord efter en helg iland. Eller i alla fall NÄSTAN en helg; ett drygt dygn blev det. Men det var en välförtjänt kortare ledighet och jag hann med ett och annat.
Det blev en vända på Lisebergs julmarknad och lite strosande på stan. Tanken var väl från början att kunna hitta lite julklappar, men där att jag inte så mycket jaktlycka. Fast det är å andra sidan närmare en månad kvar till jul, så det hinns nog med!
Lite på impuls blev det igår bio; "Luftslottet som sprängdes", sen sista filmen i en serie av tre efter Stieg Larsons böcker. Precis som när jag såg första filmen i serien - Män som hatar kvinnor - satt jag som klistrad!
Göteborg har denna helg visat sig från sin bättre sida, till skillnad från de veckor jag cirklat runt västkusten - och då framförallt Göteborg - med bogserbåten Lars. Det har varit solsken och förvånansvärt varmt för att vara slutet på november - och den första regnskuren kom strax innan jag skulle ombord igår. Men då regnade det istället med besked; det formligen vräkte ner i flera timmar - och tog i lite extra just den stund då jag gick från bussen till hamnen i Stenungsund, där jag skulle hoppa på igen. Så jag var verkligen genomblöt när jag väl hoppade över relingen från kajen och ner på Lars' däck. Det var minst sagt skönt att komma in i värmen ombord igen. Jag gjorde mig sedan snabbt lite extra populär hos resten av besättningen, då jag hade med mig ett par dagsfärska tidningar liksom en påse fin choklad som blivit över under helgens gång och som jag la fram i mässen.

Det är alltid med lite "dåligt samvete" man ber om ledigt från en praktikplats, på något vis är man rädd att folk ska tycka det ser illa ut. Även om jag aldrig ber om särskilt långa ledigheter - aldrig mer än 2-3 dagar - så kan jag inte låta bli att känna att det på något vis bär emot en aning. Samtidigt har jag aldrig fått några negativa reaktioner om att jag bett om ledigt...
Till det vill man ju inte missa något heller, det är väl det man är mest "rädd" för på något vis. Jag är ju trots allt här för att lära mig så mycket som möjligt och då vill jag ju också vara med när det händer saker.
Men den från det jag gick av lördag förmiddag tills jag kom ombord igen igår kväll, har det ombord på Lars varit väldigt lugnt har jag fått veta. Det har varit 1-2 uppdrag, sedan mest transportsträckor. Så jag har uppenbartligen inte missat så värst mycket.
Nu har jag cirka två veckor kvar, sedan återstår teori fram till sommaren, så det är tanken att jag ska fixa utan några ledigheter. :-) Har börjat inse att jag måste ta tag i min praktikjournal lite grann också, det är alldeles för lite jag har antecknat i den än så länge. Väldigt mycket av de moment jag ska vara med förekommer visserligen inte ombord på en bogserbåt - saker som lastplanering, tankrengöring, tagning av lots till exempel. Men desto noggrannare måste jag ju vara med de andra momenten istället.
Visserligen är man ju med per automatik på det allra mesta bara genom att vara med i det dagliga arbetet, men sen ska vissa saker dokumenteras och föras anteckningar på... Och slutligen ska ju allt sedan signeras och godkännas av min handledare.
 

 
AB 1, 2 DN 1, 2 SvD 1, 2 VG 1
 
Bilderna lånade från Ibiblo och Sarah
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Dagbok, Till sjöss 7/9 - 18/12 2009;

Fram och tillbaka

Idag fick vi det bevisat: hela besättningen är nykter! Rederiet har tydligen minst två slumpvisa drog- och alkoholtester per år och en av dem inföll just idag. Vi fick blåsa och lämna urinprov för att klargöra att vi inte har alkohol eller droger i kroppen. Ingen av oss fick - lyckligtvis - utslag på alkotestet medan urinproven skickas till labb för analys.
Men det skulle göra mig fruktansvärt förvånad om mitt prov gav några som helst utslag av narkotika. Jag må ha blivit falskt anklagad för narkotikabrott, men har aldrig tagit något i den vägen, så mina prov ska helt enkelt vara rena.
Alkohol har jag knappt varit i närheten av sedan augusti, så vore märkligt om den givit utslag. De flesta rederier har ju policy att besättningen ska hålla sig ifrån alkohol så länge man är ombord, men med eller utan sådan policy håller jag mig konsekvent ifrån alkohol när jag är till sjöss.
Första båtarna jag var ombord på, då deltog jag delvis i det festande som förekom men har sedan "bytt ståndpunkt" litegrann och håller mig istället ifrån det helt. Det kan låta präktigt på nåt sätt, men själv tycker jag helt enkelt det känns enklast så. Det är sen sak om man ligger i hamn några dagar och inte har något jobb alls, då kan jag ta något om det är okej med rederiet och kapten - men aldrig annars.

Idag har jag i alla fall fått se en del av den vackra skärgården kring Västkusten i fullt dagsljus. Det må nu inte ha varit världens roligaste väder, med en hel del regn, men inte särskilt blåsigt. Vi har kuskat runt ganska duktigt i skärgården och jag har verkligen fått köra så det stått härliga till.
Vi låg till kaj i Stenungsund över natten och därifrån bar det först av till Uddevalla mitt på dagen idag. Sedan var Vallhamn på tur och här kommer vi nu tillbringa natten tills trafikledningen i Göteborg bestämt vart vi ska ta vägen härnäst.
Det är en otroligt storslagen natur häromkring med alla klippor och berg - och jag som knappt varit här tidigare sitter totalt andäktig på bryggan och har knappt tid att hålla koll på navigeringen.
Och som alltid är det en ren fröjd att segla med gamla sjöbjörnar! Jag har "äran" att nu ha en kapten som varit till sjöss sedan 60-talet och sjömanshistorierna duggar tätt under dygnets alla vakna timmar.
Varje ö och farled tycks han kunna någon historia om när vi åker fram genom skärgården. Och "givetvis" hade han en lång historia kring Tjörnbron, som kördes ner av en bulkbåt 1980. Det var tydligen bra nog dramatiskt med flera bilar som åkte ner i vattnet och fartyget som fick stora delar av bron direkt över sig. Det enda sättet man då hade för att varna bilisterna var att skjuta upp nödraketerna man hade ombord...

Nu har jag i alla fall fått helgen ledig och ska spendera den i Göteborg! Efter ett par veckors envist regnande tycks nu Göteborg vilja visa sig från en bättre sida och solen har faktiskt behagat titta fram lite grann.
Det ska bli julmarknad på Liseberg och förhoppningsvis en del strosande på stan och kanske lite julklappsinköp. Julklappar är alltid lika svårt, men nånting ska jag nog kunna hitta. Sista åren har vi inom familjen bestämt att bara handla mycket symboliska klappar och så blir det i år med.
Vi har tyckt det är bättre att lägga pengar på mat, dryck och annat istället för dyra julklappar, framförallt när ingen i familjen har det särskilt fett. Så mest för att det är lite roligt och hör till, så köper vi lite enkla klappar till varandra.
Men så mycket till adventsstämning har man inte kommit i, trots att det är första advent idag. Ingen snö och mest regn och blåst. Att man sedan är till sjöss och inte har möjlighet att julpynta nånting hemma gör ju inte saken "bättre".
Nu låter det visserligen som att kylan kommer till veckan, men man får väl se hur länge den tänker stanna. Oftast brukar ju det vara högst tillfälligt här nere i södra Sverige, i alla fall längs kusterna.
 

 
Olyckan vid Tjörnbron 1980
 
 

 

Bogsering i Uddevalla
 

 
Skärgårdskörning
 
 

 
Stenungsund by night
 

 
Passage under Uddevallabron
 
 

 

Den hår båten låg i Vallhamn - jag funderar på att köpa den faktiskt!
Annars är det ju jul snart... *pik pik*
 

 
AB 1, 2, 3, 4, 5 DN 1 SvD 1
 
Bilderna lånade från Fass, Rorgängare och Domestic Church
 

 
2 kommentarer
    Follow
publicerat i Bilder och foto, Dagbok, Till sjöss 7/9 - 18/12 2009;

Visa fler inlägg