Halloween i Visby

Sent inatt la vi så till vid färjeterminalen i Visby. Det kommer bli en Halloween-helg bestående av en hel del väntan, men inte mig emot så länge vi ligger till kaj!
Dagen fick återigen något av en spännande start; jag hade återigen fått stopp i toaletten i min hytt! Jag svor tyst för mig själv och undrade stilla vad som är fel med båtens avloppssystem?! Jag gjorde tappra försök att rensa själv, men lyckades inte särskilt bra - och hur det såg ut i toaletten tänker jag inte ens gå in på. Det skulle få det mest okänsliga läsare att bli illamående. Till sist gav jag upp och pratade med maskinisten. Jag utrustades med en flaska kaustiksoda och gick återigen lös på toaletten. Denna gång tycktes jag lyckas. Det rinner återigen undan som det ska, men efter denna praktik kommer jag vara proffs på avlopp! Jag kanske ska byta yrke och bli rörmokare istället?!
Glad i hågen begav jag mig istället in till stan. Jag har hört mycket om Visby och nu jäklar skulle jag se om stan levde upp till sitt rykte om att vara en så fin stad!
Efter visst letande, lyckades jag så leta mig in till själva stadskärnan och började strosa runt. Men nästan omgående slogs jag av hur otroligt folktomt det var på gatorna. Jag började undra om visbyborna bara satt hemma på helgerna?! Det var nästan inte en kotte i farten!
Jag började göra försök att komma in i olika affärer, men konstaterade ganska snart att väldigt mycket var stängt. Rättare sagt var nästan varenda affär stängd. Bara någon enstaka butik hade öppet. Och då slår det mig: det är ju helgdag idag! Jag hade inte en tanke på att denna dag är helgdag - hur medveten jag än är om att det är Halloween!
Jaja, tänkte jag, nu är jag ju ändå i stan så då går jag i alla fall runt och tittar lite! Så det gjorde jag - och visst levde Visby upp till att vara en väldigt fin och mysig liten stad!
Men så här känns det ju som sjömanslivet ska vara på nåt sätt - i alla fall när det klaffar så bra som det gjort vissa gånger ombord på Vingatank! Att kunna ligga i hamn emellanåt och kunna gå iland. Det är visserligen inte alla förunnat när man jobbar till sjöss - men visst kan man drömma i alla fall!
På det sättet misstänker jag att man som sjöman hade det bättre förr tillbaka. Man hade chans att komma iland på ett helt annat sätt än nu.

Många tycks ju tro att sjömanslivet är ganska glamouröst, att man får se så mycket och bara resa runt i världen. Och visst får man säkerligen se mer än i många andra jobb, men fullt så roligt som många tror är det faktiskt inte. Det är mycket slit, sena nätter och emellanåt ganska långtråkigt också...
Men denna helg känns än så länge ganska lovande! Även om jag inte får möjlighet att tända ljus för mina avlidna släktingar eller gå på några Halloweenfester, så blir det ändå ett avbräck i vardagen till sjöss. Ska närmsta två dagarna passa på att se litegrann av Visby och kommer ha möjlighet till ett par sovmorgnar. Så varför klaga?

Vi kommer nu kretsa kring Gotland närmsta dagarna och vad som sker därefter är väl inte riktigt klart ännu. Det har pratats om Danmark (igen) liksom Göteborg, men som alltid hänger allt i luften ganska rejält.
Men det ger ju också en viss charm över tillvaron på Vingatank, att aldrig riktigt veta vad som kommer att ske mer än de närmsta dagarna. Fast jag har sista tiden också börjat inse att det ger upphov till en viss förvirring emellanåt. Jag har mer än en gång varit tvungen att tänka efter rejält för att komma på vart vi är på väg och var vi nyss varit! Man kan somna i ett land och vakna upp i ett annat och det är ett ständigt flängande över haven.
Så emellanåt får jag ta en sväng till sjökorten på bryggan, ta en titt på reseplaneringen för att sedan komma på vart det är vi ska! Framförallt under sådana veckor som den som just passerat, med åtskilliga byten av destinationer och planer. Det har varit flera gånger vi fått lägga om reseplaneringen och totalt tänka om när det kommit nya bud.
Även om jag uppskattar variationen och att aldrig riktigt veta hur dagen slutar, så ger det ju upphov till viss förvirring också. Och det har varit gånger när jag lagt mig att sova på kvällen som jag verkligen fått tänka efter för att komma på var jag kommer vakna upp nästa morgon, i vilken stad - och vilket land - hamnen ligger som jag ska förtöja i nästa dag eller under natten.
 

 

Har stört mig på att fästet för att hålla "luckan" för min ena ventil öppen har varit trasig sedan jag
mönstrade på! Så idag tog jag saken i egna händer, "pinnen" kommer egentligen från den lilla bokhylla
jag har i hytten....
 

Bunkring av en av Gotlandsfärjorna...
 

Visst hade jag pampig utsikt genom hyttens ena ventil mot Gotlandsfärjans skrov?! ;-)
 

 
VISBY

 

 
DAGEN 1 DN 1, 2, 3 EX 1 GP 1 SvD 1, 2 VG 1
 
Bilderna lånade från Disney Cartoon och Weird Space
 

3 kommentarer
    Follow
publicerat i Bilder och foto, Dagbok, Till sjöss 7/9 - 18/12 2009;

Dyr interneträkning


 
Ibland när jag ska kolla min mejl - framförallt om det gått några dagar sedan jag kollade den senast - kan jag ha åtskilliga mejl i inboxen. På några dagar är antalet ledigt tvåsiffrigt. Och vad handlar då majoriteten av mejlen om? Ja, oftast billig viagra, penisförlängare, billigt hasch, sex, bröstförstoringar och att jag vunnit 10.000.000 pund utan att ens behövt köpa en lott... Sen kommer en rad mejl på knackig engelska eller svenska från någon östeuropeisk, afrikansk eller asiatisk tjej som tycker min profil (oftast på en sida där jag inte ens är medlem) är intressant och gärna vill ha kontakt med mig för ett seriöst förhållande.
När jag sedan fått veta hur jag får större snopp och bröst, bättre sex och hur mycket jag måste föra över till utländskt bankkonto för att få min mångmiljonvinst, då återstår kanske 2-3 mejl från nära och kära. Dessa raderar jag snabbt, eftersom jag inte längre vill ha kontakt med vanliga dödliga - då jag är rik, sexig och förbaskat påtänd!
Eller var det tvärtom? Ja, faktiskt! Jag vill INTE ha varken större snopp eller större bröst - påtänd är jag inte intresserad av att bli. Och jag tänker inte bli blåst på en massa pengar heller. Så jag bockar för och raderar dessa mejl, varpå jag istället öppnar de 2-3 mejl som kvarstår och intresserat läser vad min nära har att säga mig!
Och nu kanske jag slipper besväret att radera en massa onödiga mejl från inboxen också?! "Spamkungen" Sanford Wallace - som sedan mitten av 90-talet översvämmat internet med skräpmejl - har nämligen dömts att betala 711 miljoner dollar (nästan 5 miljarder kronor) i skadestånd till Facebook. Facebook räknar dock inte med att få in alla pengar. Wallace har nämligen begärt att bli försatt i personlig konkurs sedan han förra året förlorade en liknande process mot My Space, där han tvingades betala ett skadestånd på 230 miljoner dollar - eller 1,6 miljarder kronor.

Man kan ju undra om mr Wallace tycker det är värt nästan 7 miljarder kronor att dränka folk i totalt onödiga mejl? Vad har han fått ut av sitt lilla kvällsnöje? En sak är nog säker i alla fall! Han har knappast fått varken stor snopp, stora bröst, knark eller en jäkla massa pengar för det... Däremot tycks han fått tidernas högsta interneträkning.
 

 
AB 1 DN 1 GP 1, 2 SvD 1
 
Bilderna lånade från Girl Greek Chic och Sabrina
 

3 kommentarer
    Follow
publicerat i Internet

Daniel från boxer

Nog har jag tyckt att denne Daniel Westling varit bekant någonstans ifrån - men utan att riktigt kunnat placera var jag sett honom! Jag tränar inte på hans gym och umgås inte i de kungliga kretsarna, så kan inte direkt träffat honom. Men nu vet jag!! Han är känd från TV ju!!!!!!!! :-)
 

 

 
EX 1
 

 
0 kommentarer
    Follow
publicerat i Roliga timmen

Visa fler inlägg