Lärorik praktik!

Sitter och försöker klura ut vad jag lärt mig idag. Särskilt mycket är det faktiskt inte, det får jag medge! Mer än att det kan strula även till sjöss och att livet till sjöss kan innebära en hel del väntan!
Igår la vi till i Hamburg efter ett dygn till ankars i väntan på kajplats. Ena lasten är nu ombord, men den andra väntar vi på fortfarande. Den oljan höll en alldeles för hög temperatur för att Vingatanks tankar skulle klara den, så vi måste vänta tills den svalnar. Imorse hade temperaturen sjunkit från 91 till 90 grader, men måste ner till 85 innan vi kan lasta ombord oljan. Nästa check gör man vid tiotiden ikväll, men det är ju ytterst tveksamt om vi kommer så värst mycket närmare 85 grader tills dess. Så det mesta pekar ju på ytterligare 1-2 dygn i hamn i Hamburg.
Det man förstås då tänker är att "Jaha, då springer Tobis iland och tittar på Hamburg när han nu har tillfälle!". Javisst, det hade jag gärna gjort - men det finns ett vädligt, väldigt stort aber i sammanhanget! Vi får nämligen inte röra oss själva i hamnområdet, inte ens för att ta oss ut härifrån - och det finns ingen som kan köra oss till utgången heller!
Så här sitter vi och kommer ingenstans. Jag har fått ledigt resten av dagen för egna studier och lite, litegrann har jag fått gjort! Men med betoning på lite, studieron vill liksom inte riktigt infinna sig...
Istället har det blivit en del mejlande och knappande på datorn, även om det är saker som jag faktiskt behövt göra även det. Men visst är det märkligt att man aldrig har så mycket annat att göra som när det gäller att man måste plugga?! Till och tvätt och städninen är ju många gånger roligare än att plugga! Men människan är ju lat av naturen och det visar sig ju extra tydligt när det kommer till att försöka plugga.
Tur är väl ändå att jag har datorn - det får jag säga - trots allt krångel som det varit med den sista tiden. Detta är ändå ett av de bättre köpen jag gjort (kunde valt ett annat märke, dock). Dels läggs mycket information från skolan ut på nätet, liksom många bra uppgifter. Och sen kontakten med alla iland!! Telefon blir alldeles för dyrt för att man ska kunna hålla på och ringa hela tiden, men mejl kostar mig trots allt inget extra... Det är nästan så att man undrar hur sjömän klarat sig förr tillbaka, innan telefoner och internet gjorde sitt intåg på båtarna? Internet är det verkligen inte länge det funnits till sjöss (många båtar har det ju inte alls ens idag) - och man behöver inte heller gå längre tillbaka än 80-talet så hade flertalet båtar bara VHF ombord...
 

 
HAMNEN I HAMBURG


Bunkring av olja...


Den arm vi lastar olja från land med... Och just den arm som man hade
problem med igår...


Vacker utsikt vi har, va?! *L*
 

 
DN 1

Bilden lånad från Wristroller
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow