Samoa

Jag har några passioner här i livet och en av dem är att resa. Det har blivit några resor genom åren, men fortfarande finns det många ställen jag fortfarande skulle vilja besöka! Det har på något vis blivit lite av ett beroende att vara ute och resa.
Sen har man ju varui till ställen som man mer än gärna skulle vilja åka tillbaka till. London är ett sådant ställe, liksom Thailand. Men ett ställe som jag verkligen blev upp över öronen förälskad i när jag var där, det var Samoa-öarna! En liten ögrupp i stilla havet, dit inte särskilt många turister hittar - åtminstone inte från Europa.
10 dagar var jag där, men hade kunnat stannat 10 veckor. Det var verkligen ett litet paradis får man säga med sin kritvita sandstränder, klarblåa vatten, palmer och korallrev. Snorklandet bland reven och alla färgglada fiskar var verkligen en upplevelse utan dess like!
Detta är ju en ganska liten ögrupp som inte har särskilt stora arealer direkt. När jag var där minns jag att man pratade om växthuseffekten och att skulle isarna verkligen börja smälta på allvar, då skulle Samoa-öarna vara bland de första länder som faktiskt försvann och helt dränktes i vatten.
Nyss läste jag om den tsunami som drabbat ögruppen, tydligen med ganska stora skador i bland annat huvudstaden Apia. Hittills räknar man med 100-talet döda, men antalet tycks stiga... När sådant här händer är man som människa ganska liten och försvarslös får man väl säga! Naturens krafter rår vi ännu inte på....
 

 

Byvägen...


Delar av hotellområdet


Utsikten från hyddan jag hyrde! Tänk att vakna till den här utsikten,
med brusande vågor och solen steg upp ur havet!!


Ett resort vi besökte, där man bland annat kunde
snorkla med havssköldpaddor!


Sista dagen brände jag mig på en manet när vi badade. Den lokale
"medicinmannen" hade givetvis en kur även mot sånt!


Hit åkte vi och badade! Fantastiskt friskt vatten att bada i!


Och jodå, McDonald's hade förstås etablerat sig även i Apia...
 

 
 

 
AB 1, 2, 3 DB 1, 2, 3, 4 DN 1, 2, 3, 4, 5, 6 EX 1, 2, 3 SvD 1 VG 1
 
Palmerna lånade från Chilly palm tree
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - Erica:

Ja, det är fantastiskt att vi trots våra framsteg ändå inte kan rå för naturen, hur stor inverkan den än må ha i våra liv. Jag tror vi människor behöver påminnelser om att det finns saker i livet som helt enkelt inte går att styra, där det handlar om att leva. Jag som har kontrollbehov tycker ibland att det är svårt, speceillt när det handlar om saker som påverkar livet både hårt och negativt.

#2 - - Bullshie:

Är själv halvsamoan. Kul att folk faktigst reser så långt :) Har själv bara varit där 3 gånger men känns ändå sorgligt att mammas släktingar och deras byar är förstörda..

#3 - - Tobias:

Samoa är verkligen ett fantastiskt vackert land! Jag kände det lite som ett paradis när jag var där. Skulle verkligen mer än gärna återvända dit den dag ekonomin tillåter det!Men visst är det tragiskt, det som nu hänt!

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow