Tiden står stilla i Hamburg...

Så har ytterligare en dag till kaj i Hamburg förflutit. Lasningen har skjutits upp och skjutits upp - för att skjutas upp återigen en gång. Oljan vi ska lasta har visserligen börjat svalna, men sista budet var att den höll 88,5°C, med andra ord fortfarande 3,5° för mycket för att vi ska kunna ta ombord den. Man trodde att den skulle hinna svalna tillräckligt mycket för att vi ska kunna ta ombord den imorgon bitti, men med tanke på alla tidigare bud vi fått så tar vi beskedet med en nypa salt.
I måndags fick vi veta att vi heller inte fick gå iland - sådana var hamnens regler; sjömän får inte röra sig inom hamnområdet utan "eskort" av hamnpersonalen. Dessa hade dock inte tid att att följa oss utan hade annat att göra. I praktiken kunde vi alltså inte gå iland. Men idag fick uppenbarligen kapten nog och kontaktade polischefen - som i egen hög person kom ut på kajen och la ned landgången som hamnarbetarna lyft undan för att vi inte skulle kunna ta oss iland. Så fick de tydligen inte göra - och vips fick vi möjlihet att komma iland om vi ville.
Dock var detta sent på eftermiddagen och jag kände att det var lite väl sent att ta mig iland. Får väl se om lastningen faktiskt kommer igång imorgon, annars kanske jag tar tillfället i akt att strosa runt lite i Hamburg!
De andra i besättningen retas lite med mig och tycker ju "förstås" att jag borde gå iland och se Reeperbahn - detta är ju ett "måste" för alla sjömän skrattar de... Fast i ärlighetens namn är jag inte särskilt intresserad - iallafall inte av alla tjänster som erbjuds där. Sådant får jag helt gratis hemma om jag så skulle önska... ;-)

Strax innan jag avslutade mitt sommarvikariat på Posten i början av augusti, hade vi faktiskt julreklam att dela ut! Minns inte vilket företag det var, men julreklam skulle de absolut skicka ut. Detta känna ju verkligen hädiskt när det fortfarande är högsommar, eller hur?! Man har knappt hunnit smälta midsommarfirandet så ska man börja tänka på julen!
Och nu kom nästa nyhet - som alltid kommer i slutet på september... BOKA DINA JULBILJETTER NUUUU vrålar tidningsrubrikerna. Enligt SvD är SJ:s julbiljetter snart slut. Åtminstone de billigare biljetterna - om man ska till övre Norrland och Malmö... Om det nu inte är så att SJ betalar Svenskan för att skriva detta, så att de billigare biljetterna snabbt tar slut och man sedan kan dra in lite mer pengar på de dyrare biljetterna, vad vet jag?! ;-)
Äh, sådan maskopi är det knappast... Men mer och mer känns det som att julen kommit avlägset långt bort från vad den borde handla om; att vara tillsammans, att må bra och umpås. Helt plötsligt handlar allt om pengar; att köpa de dyraste klapparna, flest klappar och försöka bräcka varandra så mycket det bara går i tävlingen om vem som lagt mest pengar på julklappar.
I min familj har vi de senaste åren mer och mer gått över till att bara köpa ett fåtal billiga och symboliska julklappar till varandra - mest för att det är lite roligt att ge någonting. Och jo, sakt har berget med paket under granen krympt en aning från år till år.
Jag erkänner glatt att jag fortfarande tycker det är roligt med julklappar - men vem har sagt att julklappar måste vara svindyra för att vara välkomna hos dem som får dem? Och det är väl detta folk ofta glömmer verkar det som.
Så tidigare och tidigare varje år börjar julruschen, man hinner ju nästan tröttna på julen innan första advent! Själv försöker jag "stänga av" mina sinnen för de intryck som har med julen att göra  - och sedan öppna dem igen i mitten/slutet av november. Men det är inte alltid det lättaste. Man tar ju in det iallafall... Hur man än anstränger sig. ;-)
 

 
SvD 1 SYD 1

Bilderna lånade från Flickr och Tavex
 

Andra bloggar om , och
Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow