Gott nytt år

Så är det nyårsafton och jag firar faktiskt - tro't eller ej - min första nyårshelg i Kalmar. Jag har bott här sedan 2006, men varje år har det blivit firande på annat håll i Sverige.
Men en lugn nyårsafton blir det dock! För många är nyårsafton något väldigt speciellt, man klär upp sig, köper champagne och hummer och ordnar stora fester. Men själv har jag aldrig riktigt den där stora festkänslan inför nyår. I många år valde jag att jobba nyårsnatten, så att de som gärna ville fira in det nya året kunde göra det. Det har aldrig liksom varit en högtid som betytt särskilt mycket för min del. Så ikväll sitter jag hemma själv och tar det allmänt lugnt! Jag har tänt upp en del ljus, handlat hem lite god mat och gott vin. Sen får jag sällskap till tolvslaget, men fram tills dess sitter jag själv och kommer vara i säng innan ett i natt. :-)
Och vet ni vad? Det är så skönt!! Jag njuter för öppna spjäll! Strax ställer jag mig i köket och ska laga lövbiff och potatisgratäng, sedan blir det någon bra film (har ju ett antal julklappsfilmer att se bland annat) innan mitt sällskap kommer vid 22-tiden. Då blir det vin och ostbricka, så champagne på tolvslaget. Äkta champagne förstås.
För bara något tag sedan promenerade jag till slottsparken här i Kalmar för att se det fyrverkeri som anordnas i stan. Det är Barometern, en av Kalmars lokaltidningar, som står för fyrverkerierna i Kalmar. Det var helt nytt koncept för mig, tror jag! I alla städer jag själv bott i har antingen kommunen eller merparten av stans företag gått ihop om fyrverkeriet som sedan har hållits vid tolvslaget. Men är det som sagt en av lokaltidningarna som ordnar nyårsraketerna, som skjuts upp klockan fem på eftermiddagen! Fast jag erkänner glatt att det var ett pampigt fyrverkeri man hade ordnat!

Det finns få storhelger under året då jag skulle göra det mesta för att få vara ledig. Egentligen är väl den då jag in i det längsta vill vara ledig just julhelgen. Nyår, påsk och midsommar har jag inte så mycket emot att jobba så länge jag inte behöver göra det varje år.
Visserligen är nyår ett bra tillfälle att ha lite fest, att träffa folk, men ibland kan jag ärligt talat bli lite trött på allt prat om att "nu kan vi börja om, blicka framåt, vända blad" och så vidare. Ska man inte alltid blicka framåt, rätta till sådant som gått fel? Jag kan ibland ha lite svårt att se varför man ska tänka så bara för att blir ett nytt år, men det kanske bara är jag som är trångsynt? *L*
Nåväl, nu tänker jag se framåt - mot min nyårsmiddag! Skål och GOTT NYTT ÅR på er, allihop!! :-)
 

 
DAGENS OUTFIT
 
Okej, ibland ger jag med mig för fjanterierna bland alla bloggar som lägger ut "Dagens outfit" och annat larv, så kommer här även min outfit för dagen! Första och sista för år 2010, kommer ta åtskilliga månader innan nästa kommer - jag LOVAR!!! ;-)

 

 
BAR 1 DN 1 SvD 1, 2
 
Bilden lånad från mjsson
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow