Så ljuvligt är livet

Dagens värmebölja...
 

 
Det är verkligen märkligt vad man påverkas av vädret! Det är inte mycket som behövs för man snabbt ska känna sig gladare och piggare och en helt ny kraft och styrka att ta tag i saker och ting.
Sista dagarna tycks våren mer och mer tagit ett fast grepp om Kalmar och vi har haft solsken och åtskilliga plusgrader ute. Idag måste det blivit nytt rekord, med i runda slängar kring åtta plusgrader ute!
Snötäcket har sakta börjat ge vika och man kan faktiskt från dag till dag se stor skillnad i mängden snö på marken. Det är ett ständigt porlande och droppande från alla håll och det är väl inte en dag för tidigt att snön sakta börjar försvinna.
Ett litet bakslag tycks vi få imorgon - tyvärr - då man pratar om ett nytt snöoväder som kommer in. Värst drabbas östra delarna av Svealand, liksom Dalarna och Gävleborg där man räknar med uppåt en decimeter nysnö. Fast här i Småland - liksom Skåne och Östergötland - kommer istället främst som regn eller snöblandat regn. Det är väl inte direkt vad man vill höra just nu, när det äntligen börjar bli vårlikt! Men man får säkerligen vänta sig detta en stor del mars och kanske även april, då det kan vara bra nog nyckfullt väder.

Man får väl acceptera att man är ganska bortskämd ändå, som klagar över "lite snö". När jag slog upp tidningen imorse, var det första man såg bilder från jordskalvet i Chile. Det har tydligen blivit ganska stor ödeläggelsen, även om det bara är en bråkdel så många dödsoffer som på till exempel Haiti.
Själv påmindes jag återigen om vilken skyddad värld man ändå lever i i trygga Sverige och vad relativa ens problem är. Kan tänka mig att man både på Haiti och i Chile just nu hade varit glada om deras tåg försenats på grund av några decimeter snö och inte ett kraftigt jordskalv.
Visserligen hjälper det inte dem om jag "struntar i mina egna problem" - och man ska absolut inte förringa de bekymmer man själv har bara för att "det finns dom som har det värre". För är det något som verkligen kan reta gallfeber på mig, så är det när folk säger så - och sonika vägrar att försöka lösa eller ta tag i sina egna bekymmer för att det finns dom som har det värre. Men man ska heller inte klaga i onödan och man ska också vara medveten om hur bra man har det trots allt...

Igår var jag så bjuden på 40-årsfest ute på Öland. Jag satt under kvällen och räknade efter - och insåg att det var 17 år sedan jag sist var på en 40-årsfest. Då var det min pappa som fyllde 40 och jag minns vad gammal jag tyckte att han var! Jag själv var 15 år och ansåg att den mest lämpade presenten till pappa hade varit en rullator - eller möjligen en käpp.
Nu är det många i ming egen bekantskapskrets som är kring 40 och till och med en bra bit över 40 - och själv anser jag dem inte vara särskilt gamla. Jag menar; gammal är man väl först vid 70, eller?! ;-)
Men det hann dock bli något av en utmaning att ta sig dit, kan jag säga! Jag skulle köra in till stan, därifrån samåka med några andra till Färjestaden för att därifrån åka buss till festlokalen. Min egna tanke var att ta en sväng på stan innan, så jag hann förbi på Apoteket och dessutom äta litegrann innan.
Väl ute vid mopeden inser jag att låset som jag låst fast mopeden i cykelstället med kärvar. Jag ruckar och krånglar med nyckeln för att få upp det - med slutresultatet att jag tar i för mycket och nyckeln går av! Jag står där med halva nyckeln i handen och andra halvan sitter kvar inne i låset. Febrilt börjar jag pilla för att försöka få ut den halva nyckeln ur låset - utan att lyckas alls. Jag hämtar verktyg och börjar helt enkelt skruva isär låset, ihop om att det kunna få upp det på det sättet - men det lyckas inte heller.
Jag blir sur, förbannad och irriterad och märker hur klockan börjar ticka iväg. Låste var sönderplockat så långt det bara gick, men mopeden satt fortfarande fast i cykelstället. Till slut inser jag att jag inte har någon annan lösning än att helt enkelt knipsa av låset. Efter visst ringande, lyckas jag låna en bultsax och knipsar av kedjan. Där fick jag köpte ett kraftigt lås och får nu investera i ett nytt. Visserligen är de inte så värst dyra, man kan få ett för runt 300 kronor - men förargligt är det ju i alla fall.
Så aningen sen flåsar jag slutligen iväg, men resten av kvällen blev trots allt bra! Om inte annat känns det i tinningarna idag kan jag meddela...
 

 

Slutresultatet av mina försök att låsa upp mopeden igår...
 

 
AB 1, 2, 3, 4, 5 DN 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 SvD 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 VG 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
 
 


En kommentar
    Follow
publicerat i Dagbok

Är detta ett skämt??

De anställda på sjukhemmet Hagalid i Timrå har fått nya kostdirektiv uppifrån. Reglerna innebär att varje boende maximalt ska få två koppar kaffe, 2,5 deciliter mjölk och två frukostbröd per dag. Redan tidigare har det dragits in på julmiddagar, midsommarfester och påskfirande - och nu även detta.
Jag vet inte om man ska skratta eller gråta! Min första spontana reaktion när jag läste detta var det måste vara ett skämt. Men så tittade jag i almanackan och insåg att det är en månad kvar till första april - med andra ord inget aprilskämt.
Det finns en stor anledning till att jag sjävl grämer mig lite för att bli gammal - och det är helt enkelt för att man tycks bli totalt livegen och helt utelämnad till samhällets välvilja att ställa upp. Om man inte har pengar och kan betala för sig vill säga, det tycks vara enda lösningen.
Som jag ser det, är grundidén med det svenska välfärdssystemet att vi mot det höga skatter vi har ska få en vård med bra kvalitet - och då bland annat en bra vård som gammal. Men som det ser ut idag - lite krasst - tillåter man att internerna på våra fängelser får kosta mer än pensionärerna på äldreboendena. Jag säger inte att fångvården ska vara inhuman - men visst är det vridet när de som misskött sig som mest får ha det bättre än dem som jobbat och skött sig hela sitt liv?! Då är något fruktansvärt galet.
Själv får man väl hoppas på att man kommer få en så bra ekonomi som gammal att man kan betala för sig på något privat boende istället, det är väl dit politikerna vill att vi ska komma...?!
 

 
AB 1
 
Bilden lånad från Hedda
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Dagens tistel

Storhelg

Så har det hänt något som det var otroligt länge sedan jag upplevde sist! Nämligen att jag blev svettig av att gå på stan. Från att ha varit kallt och snöigt, är det nu flera plusgrader och solsken utanför fönstren - och inte en kotte tycks klaga det allra minsta. För det är verkligen inte helt fel med att det äntligen blir lite vårkänsla ute - det är inte en dag för tidigt!
Och från att för en vecka sedan pepprats med varningar om snöfall och rekordkyla, peppras man nu istället med varning för fallande istappar och snö från taken.
Förra helgen dog och skadades folk för att det vräkte ner snö - idag har folk skadats av fallande isblock.
I Norge har det till och med gått så långt att p-vakter ålagts att bötfälla fastighetsägare som inte håller efter snö- och isröjning ordentligt. Undrar bara hur man bötfäller en istapp eller snöhög??
Nejdå, skämt åsido - då lapplisorna ser en istapp utmed någon husfasad fotar de denna och bär sedan beviset med sig in till kontoret. Därifrån skickas det sedan en räkning....
Personligen föredrar jag trots allt tö och slask framför snöoväder! Framförallt nu, efter denna långa, kalla och ihärdiga vinter. Dessa plusgrader som vi haft - åtminstone i Kalmar - sista dagarna har varit mer än välkomna! Och själv känner jag mig redan mycket piggar och fylls av en märklig energi bara av att se solen utanför fönstren. Det har nu till och med gått så långt att solglasögonen åkt fram!! :-)
Även denna helg kan man läsa om åtskilliga varningar för kaos i trafiken - men nu på grund av kombinationen av nästa väderomslag och att sportloven börjar. Så återigen: tur man inte ska ut på vägarna. ;-)

Den här helgen kommer minst sagt bli hektisk! Men inte så mycket på grund av skolan, utan på grund av nöjen - tro det eller ej! För visst är det märkligt att från att vissa helger inte ha något inplanerat alls, eller få inbjudningar till nånting så är jag denna helg bjuden på inte mindre än tre födelsedagsfester! Två ikväll och en imorgon. Så det kommer bli svårt att hinna med nästan. Ikväll går jag från en fest till en annan och imorgon bär det av ut till Öland på nästa fest.
Men detta är inget jag klagar på! Nu får jag ju med besked möjlighet att slappna av istället, något som ju faktiskt kan behövas inför den stundande tentaveckan. Och efter den bör man väl egentligen behöva marinera levern en gång till för att komma på rätt köl igen.*skratt*
Nej, riktigt så illa är det inte. Men hur illa det än låter så kan man ju faktiskt ibland nästan riktigt längta efter en blöt kväll när man haft det jäktigt en period. Trots allt är det ett ganska effektivt sätt att slappna av.
Men å andra sidan är det inget jag vanemässigt tar till när jag är stressad. Det värsta man kan göra är ju att ta till alkohol för att dämpa att man inte mår bra eller stressad - det är ju rent av livsfarligt...

Men trevlig helg på er alligop, nu ska jag börja byta om inför kvällens övningar!! :-)
 

 
AB 1, 2, 3, 4 DN 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 GP 1 SvD 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 VG 1, 2
 
Bilderna lånade från Roliga Prylar, Fest.nu
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Dagbok

Visa fler inlägg