Hindrar "mord" genom att mörda

Den nyfrälste kristne Scott Roeder har befunnits skyldig till mord på läkaren George Tiller i USA förra våren. Det tog bara 37 minuter för juryn i Wichita i delstaten Kansas att komma fram till att 51-årige Scott Roeder ska dömas för mord av första graden. Roeder har uppgett att han tog livet av den kände abortläkaren för att rädda livet på ofödda barn. Tiller var en av några få läkare i USA som genomförde aborter sent in i graviditeten. Abortmotståndare i USA kallade honom "Tiller the baby killer".
När Tiller begravdes, samlades en stor skara protestanterande utanför kyrkan. Bland de protesterande som befann sig utanför kyrkan syntes plakat med texter som "Gud sände den som sköt" och "Gud hatar aborter".

Hmmm.... Är inte ett av budorden "Du ska inte dräpa"?! Hur kan man - med eller utan detta budord - få för sig att motarbeta vad man nu tycker är mord med att själv mörda?!
Självklart kan man skilda åsikter om abort - det håller jag med om - men varför skjuta ihjäl någon för att denne gör sitt jobb?! Får det inte att gå ihop riktigt - men någon kanske kan förklara det för mig...?!
 

 
DAGEN 1 DN 1, 2, 3
 
Bilden lånad från Mama
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - Fairymary:

Jag kan bara dela din brist på förståelse för den logiken.....

#2 - - martin:

Hej Pa dig!Visst kan jag forklara hur man kan motarbeta mord genom att "morda". Du borde veta att det ar skillnad pa mord och avrattning som straff for brott.Nar man i lander som har dodsstraff avrattar nagon for nagot grovt brott ar det alltsa inte mord enligt landets lagar. Det finns sadant som ar storre an sjalva livet, namligen rattvisa.

#3 - - Jens:

martin:intressant att mord inte blir mord om det är lagligt...

dödsdomar är ju så överlagt mord det kan bli. det är ju därför det är förfärligt och faktiskt motarbetar sitt syfte. det är empiriskt visat dödstraff inte minskar mord och våld.rättvisa är INTE större än själva livet, men det kan du få fundera på lite på egen hand. fundera på vilka konsekvenser ett sånt tänkande kan få.... börja med vad vi menar med rättvisa och vem som definierar den.kan vi inte snarare kalla det "mord med straffrihet"?

#4 - - i think so:

Alla har rätt bestämma över sitt liv, man kan hamna i en situation man inte kan råda över och abort är bästa alternativet.Samtidigt ska man göra aborten så tidigt som möjligt, så göra abort sent som han gjorde har jag svårt att förstå,då tycker jag det är ett liv det är helt sjukt tycker jag, samtidigt inte rätt döda honom för det.

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow