Svettigt

Den gångna dagen har varit årets varmaste sägs och det är inte något jag tänker invända emot, för det är precis så det känts! 30º har termometern stått på i bilen och det har garanterat varit varmare inne i bilen. Jag var totalt genomblöt av svett och ännu gladare än igår att jag inte har ett trappdistrikt - då hade jag varit ännu blötare av svett efter dagens runda.
Men med den värme som nu varit, orkar man inte göra så mycket. Att sitta i 30 graders värme på balkongen är nästan inte att tänka på - de enda ställena som funkar är stranden eller inomhus. Själv har jag suttit inne och pendlat mellan lägenheten och tvättstugan, för äntligen har jag fått tummen ur ars**t och tagit hand om tvätten efter min lilla semestertripp förra veckan. Det är väl inte världens roligast syssla en sådan kväll - men tvätt är och förblir ett ont måste vilken tidpunkt man än väljer att ta tag i den.
Fast lite av Allsången hann jag faktiskt se! Det är verkligen inte mycket jag tittar på TV, framförallt under somrarna, men nu blev jag faktiskt sittande stundtals framför TV:n. Lite kul att se är det ju trots allt. En annan minns ju hur det programmet var för ett ganska stort antal år sedan när man var liten, då var det verkligen inte mycket att se. Så skillnaden är ju milsvid till dagens program som blivit en rejäl folkfest med långa köer utanför Skansens grindar på sändningsdagarna... :-)
 

 
AB 1 DN 1, 2
 
Bilden lånad från Nu eller aldrig
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Dagbok

Godtroget naiv

Någon gång emellanåt hör man om tjejer som följt med främmande killar hem eller hoppat in i svarttaxibilar och sedan blivit både misshandlade, våldtagna och bestulna. I "direkt anslutning" till sådana nyheter hör man nästan uteslutande personer yttra att tjejen mer eller mindre får skylla sig själv som utsätter sig för den risken, att det är ganska naivt och blåögt.
Delvis får man hålla med, åtminstone att det är lite blåögt - sen kan man alltid diskutera om tjejen i fråga går skylla sig själv.
Men exakt samma blåögdhet - även om den oftast inte får samma konsekvenser - finns bland många killar/män också, vilket bevisas gång på gång - och det är en något som känns änmer blåögt och naivt på något sätt! Nämligen de män (som det trots allt oftast är) som låter sig luras av kvinnor - som i grunden kanske inte ens är en kvinna, utan en grupp personer eller en man - via olika internetsajter. Tillvägagångssättet tycks nästan alltid vara detsamma; kvinnan tar kontakt via en dejtingsajt och utger sig oftast för att bo i någon öststat eller Asien, de blir snabbt "kära", trots att de ofta inte ens sett en bild på killen i fråga. Det är oftast ganska tät mejlkontakt och ibland kortare telefonsamtal med många vackra ord, men de undviker oftast direkta frågor om sitt liv och sin tillvaro. De vill inte att killen ska komma och hälsa på utan vill vara den som kommer till Sverige - och till sist vill de låna pengar till en flygbiljett, men bara för att i slutändan inte dyka upp på Arlanda.
Detta är så fantastiskt naivt att jag faktiskt saknar ord - sorry, ni killar som drabbats av dessa damer! Jag kan själv inte hålla för otroligt att jag skulle komma i kontakt med en sådan tjej via nätet, men skulle aldrig i mitt liv skicka några pengar. Vill hon komma på besök på min bekostnad - fine, men då köper jag en flygbiljett som jag skickar henne istället! Hur svårt kan det vara? Om du som tjej följer med en kille hem efter första dejten och råkar illa ut är det visserligen inte så smart heller, men då har du åtminstone träffat personen i fråga och förmodligen haft större chans att göra en bedömning av vederbörande än vad dessa män gjort som bara mejlat med någon via nätet. Du har absolut ingen som helst aning om vem som skriver dessa mejl - det behöver inte alls vara den som han/hon utger sig för att vara! Men lik förbaskat fortsätter killar/män att gå på dessa bedrägerier och står med blomsterkvastar i handen i Arlandas ankomsthall och väntar på kvinnor som inte dyker upp... Senast idag kan man läsa om "Erik" som var mycket nära att gå just i en sådan fälla.
 

 
Källor: SvD 1, 2, 3
 
Bilden lånad från Amelia
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Kärlek och relationer

Hot, hot, hot...

Emellanåt saknar jag verkligen ac i Postens bilar - och idag är just en sådan dag. 30 grader ute och man är verkligen genomblöt av svett när brevbärarrundan är klar! Det är lätt att tro att det är minsta ansträngande att göra en brevbärarrunda i bil men - tro mig - det är det! Självklart är det inte samma sak som att ha ett trappdistrikt, där man kanske dessutom cyklar mellan portarna, men nog sjutton är man trött när man kommer tillbaka - även rent fysiskt.
När man sedan gått samma runda ett antal gånger kan man ju nästan göra den med förbundna ögon, men när man inte är riktigt van vid en runda måste man dessutom hålla sig relativt skärpt för att breven ska hamna i rätt låda. Många vill ju gärna få det att låta som att det "bara är att stoppa några brev i ett par brevlådor", men det är många moment som ska stämma för att det i slutändan ska bli rätt. Och när man - som jag - har runt 300-400 hushåll på en runda, så är det ju också en hel del namn och adresser att hålla reda på. Från år till år hinner det dessutom ändras lite grann på rundan jag brukat gå; folk flyttar in och ut, separerar, hus kommer till och hus rivs - och helt nya gator kan dyka upp emellanåt.
Tro det eller ej, men själv kan jag många gånger tycka att rundorna blir aningen marigare när det är lite post att dela ut - även om det givetvis tar längre tid ju mer post som ska ut. Men när det är mycket post och man vet att man ska stanna vid i princip varje låda, är det inte mycket att tänka på - det är bara att stanna vid varje brevlåda man ser. Men när det är lite och man kan hoppa över emellanåt 4-5 lådor i rad där man inte ska lägga i något, måste man ha större koll på adresserna för att veta exakt var man ska stanna. Detta går givetvis mer på rutin ju bättre man kan en runda, men när man är osäker kan det istället bli aningen marigare...

Men det där med ac i bilarna tycks komma att bli aningen mer aktuellt framöver - man pratar ju om att det ska bli ännu varmare närmsta dagarna! Fast så länge en ac inte fungerar som den ska så när man har fönstret nervevat (som ju är vanligt förekommande i postbilar), så kommar knappast sådant heller bli standard i postens fordon. ;-)
Och nej, jag tänker heller inte klaga på att det faktiskt äntligen har blivit varmt ute! Man är annars duktig på att klaga på att det antingen är för varmt eller för kallt - men så länge det är varmt tänker jag låta bli att klaga! Det går faktiskt att duscha, bada och äta mängder med glass när det är varmt istället. Och det där med ac i bilarna var trots allt sagt med en smula ironi... Det fläktar istället riktigt skönt med rutan nervevad. :-)
Även om man kommer jobba en stor del av sommaren är det klart men vill ha hyffsat väder ändå, det kommer man ju aldrig ifrån! Och är det lugnt på jobbet, kan man ju komma hem i bra tid emellanåt och därmet hinna med turer till stranden och liknande ändå. Jag ångrar verkligen inte att jag sa ifrån att jobba på helgerna nu under sommaren, lite ledig vill jag trots allt vara. Så helgerna kommer garanterat att ägnas åt dessa små "sommaraktiviteter" som bad, sol och kanske ett och annat besök på någon uteservering. Nu ser man ju dessutom "ljuset i tunneln" och vet att det på sin höjd är nästa sommar jag kommer att behöva avstå från semester - sedan ätergår livet aningen mer till det normala och man kan få en och annan veckas ledighet under somrarna.
 

 
AB 1, 2 EX 1
 
Bilden lånad från DH
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Dagbok

Visa fler inlägg