Ja tack!

 
Jag ska inte klaga på min studentlya, som visserligen må ligga lite avsides men som ändå är fräsch, har bra hyra och ger mig tak över huvudet! För i Stockholm har bostadskön växt från 25.000 till 52.000 på tre år - och många studenter har valt att tälta i väntan på bättre bostad.
Men i väntan på mer permanenta bostäder finns det nu projekt på Stockholms vatten. I Värtan ska antingen ett passagerarfartyg eller ett fartyg som redan byggts om till studentbostäder ankras upp i fem år framöver. Det finns fyra olika alternativ vad gäller fartyg, varav två är ”Regina Baltica” och snart 45-åriga före detta M/S ”Kungsholm” som började som Amerikafartyg.
Själv hade jag inte tvekat en sekund om jag blev erbjuden en sådan bostad! Jag går dessutom redan nu tankar kring att skaffa en husbåt den dag jag har råd - istället för hus...
 

 
Källa: DN 1


2 kommentarer
    Follow
publicerat i Inredning och boende

Kakmonstrets mardröm

 

 
Bilden lånad från Jorgas
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Internet, Roliga timmen;

Överrepresentation

Slutligen är åtminstone första delen av astrokursen avslutad och godkänd. En del i det hela är att hantera en sextant (som syns på bilden till höger) och vi har en mindre "uppkörning" för att visa att vi kan hantera denna. Med denna mäter man helt enkelt en himlakropps höjd över horisonten och utifrån höjden kan man sedan räkna ut var på världshaven man befinner sig. Uträkningarna är en lång rad sinus- och cosinussatser och för att få en något sånär tillförlig position behöver man ta minst tre sol- eller stjärnhöjder.
Men nu är som sagt första delen avklarad och jag är godkänd på sextant-delen. Nästa torsdag kommer en av de större tentorna och jag är nu i full gång att repetera och åter repetera för att förhoppningsvis sätta tentan denna gång. Jag har ju försökt flera gånger tidigare, men hamnat långt, långt ifrån gränsen för godkänt. Men har jag med åsnas envishet bestämt mig för att jag ska lyckas! Och jag tycker mig börja få relativt bra grepp om det hela faktiskt. Det jag kan fallera på är att det är så otroligt många moment för att komma fram till slutresultatet och i slutändan en position, att man riskerar att göra fel många gånger om på vägen dit. Just dessa tentor är faktiskt de enda gånger som tentavakterna i princip fått rycka tentan ur handen på mig när tentatiden är slut! Man behöver många gånger exakt de fyra timmar som ges för en tenta - och helst skulle man behöva en eller ett par timmar till för att vara hyfsat säker på att hinna med utan att känna sig stressad. Men just därför känns det förstås också bra att plugga så mycket som möjligt innan tentan så att allt sitter...
Jag har nu frånsagt mig rätt mycket jobb både denna vecka och nästa för att helt enkelt hinna plugga så mycket som möjligt fram tills tentorna går av stapeln. Sedan terminsstarten har jag haft inställningen att jobbet absolut inte får hå ut över skolan, att jag i första hand ska hinna med pluggandet. Och hitintills har det funkat bra, jag tycker jag hunnit med det jag ska! Att jag sedan ligger rejält efter i psykologin - vilket jag faktiskt gör - har med helt andra saker att göra. Jag har nu haft en smärre "dust" med internetbokhandeln jag beställt kurslitteraturen ifrån; de har nämligen långt ifrån levererat böckerna så snabbt som de lovat. Så som plåster på såren har man nu lovat att bjuda på den dyraste boken - som koster cirka 1200 kronor! Emellanåt lönar det sig att klaga med andra ord. :-)
 

 
Bilderna lånade från National Yacht club
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Dagbok, Till sjöss;

Visa fler inlägg