Hangover

Engelskan Brenna Haysom hör till oss som ofta jobbar helg. Med tiden började hon tröttna på att inte fungera ordentligt på jobbet efter att hon har varit ute dagen innan. Hon började experimentera med olika ingredienser och testade dem sedan på sig själv och sina vänner. Till sist blev det ett piller mot baksmälla som nu släppts i Storbritannien, godkänt av den brittiska mat- och läkemedelsförvaltning.
Men den nya medicinen är egentligen inte är så värst banbrytande. Tabletten består nämligen av aspirin och koffein som löses upp i vatten - och motverkar två av de tydligaste tecknen på bakfylla, nämligen huvudvärk och trötthet.
Just sådana här piller dyker det ju upp lite då och då, allt för att man ska kunna festa trots att man ska upp och jobba dagen efter. Problemet borde väl ändå vara att man inte blir av med alkoholen man kanske fortfarande har kvar i kroppen när man vaknar dagen efter. Även om du känner dig hyfsat fräsch, kan du fortfarande vara påverkad. Och hur populärt är det att komma till jobbet och vara påverkad av alkohol?
Nu råkar det vara en engelsman som kommit med det senaste i raden av dessa "mirakelpiller" - och det råkar nu inte höra till ovanligheterna att engelsmännen går ut och tar en "lunch-pint" för att sedan gå tillbaka till jobbet för att fortsätta arbeta.
Detta är ju något som inte accepteras i många andra länder! Och personligen skulle det inte falla mig in att gå ut och festa om jag sedan skulle upp och arbeta dagen efter.
För det absolut säkraste sättet att undvika en baksmälla är ju att helt enkelt låta bli att dricka alkohol! Jag lovar, du kommer inte bli bakfull dagen efter! Och är det nu så viktigt att vara ute och festa på helgerna, får man väl skaffa sig ett arbete som inte innebär att man jobbar helgmorgnar.
Nu låter jag kanske som moralkärring igen, men det måste ju ändå vara det absolut bästa sättet, eller hur? Jag har heller inget emot att ta ett eller flera glas lite då och då - men aldrig i kombinationen med att jag ska börja jobba de närmsta timmarna! Då håller jag mig helt enkelt ifrån alkohol. Punkt slut.
Snarare kan ju sådana här piller "hjälpa" dem som har problem med alkoholen att faktiskt fungera bättre i tillvaron och på sätt dölja sitt missbruk. Många missbrukar hinner sjunka längre ner i träsket innan de får hjälp...
 

 
KÄLLA: DN
 
Bilden lånad från Weekly series
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow