Back in vardagen

 

 
Så är man åter tillbaka i vardagen igen efter några härliga semesterdagar i Söderhamns skärgård - och just på paradisön Rönnskär som syns på bilden här ovanför.
Jag har varit där varenda sommar sedan jag var liten och kan knappt tänka mig en sommar utan att åka dit nånting alls. I år blev det lite annorlunda upplägg och kändes faktiskt ovant att inte vara där på midsommarafton. Men så fick det bli, jag hann helt enkelt inte dit till i fredags utan åkte upp i lördags istället. Vädret tvärvände och sista dagarna har varit helt otroligt sköna. Rena rama drömmen att få vara i skärgården, där det fläktar lite så att det inte blir så hett. Men att sedan köra 75 mil i en bil utan AC är inte lika stor dröm kan jag säga! Inte i den värme som var igår. Det fick bli många pauser på vägen med mycket vätska för att stå ut.
På något märkligt sätt tycks min jetlag kommit först nu, efter drygt två veckor iland. Två av kvällarna ute i skärgården, var jag så trött att jag knappt orkade vara social. Och det var en sådan intensiv trötthet som jag känner igen sedan jag tidigare rest långt med stor tidsomställning - och som kommit just efter runt 10-12 dagar.
Så lite dåligt samvete får man förstås, när man inte träffat familjen på flera månader och plötsligt knappt orkar umgås när man väl är där. Jag hoppas de är så förstående jag inbillar mig att de är, så att man inte skaffat sig några ovänner på köpet... ;-)
Nu tycks i alla fall vädret vända om man ska tro prognoserna så man får väl vara glad att man faktiskt fått några härliga och lediga dagar ute i skärgården. Framförallt med tanke på att det kanske inte blir så värst många vändor dit igen denna sommar. Jag hade hoppats på att eventuellt kunna ta ut lite semester i sommar, men det verkar inte riktigt kunna bli så. Så jag får utnyttja den lediga tid jag faktiskt kommer att ha.

Nu återstår istället allt jobb med att flytta alla saker upp till Stockholm till helgen. Flytt är verkligen inte det roligaste man kan ta sig för utan mer något av ett ont måste. Åtminstone allt göra innan sakerna står i den nya lägenheten. Att sedan planera och försöka få allt på plats är något helt annat. Det kan istället vara riktigt roligt! Nu ska dessutom min stockholmslägenhet tapetseras om, så det kommer vara lite att göra med att välja tapeter och inreda lägenheten som man vill ha den.
Jag har sedan hemkomsten från sjön småpysslat en hel del med alla förberedelser som krävs innan en flytt. Telefon och bredband ska kopplas in, det ska göras adressändring och posten ska eftersändas.
Men nu är flyttbilen bokad, flyttkartonger hämtade och det mesta fixat som krävs inför inflytten i Bagarmossen igen. Det är en märklig känsla att tänka att jag om bara ett par dagar är bosatt i Stockholm igen! Att de fem år jag spenderat i Kalmar nu faktiskt är över. Jag har i perioder längtat tillbaka till Stockholm väldigt mycket och verkligen sett fram emot att få flytta tillbaka igen. Och nu är det så dags att få återvända "till brottsplatsen" - och på måndag återgår jag till mitt jobb som assistent på stockholmspolisens larmcentral. Något jobb till sjöss har jag ännu inte fått (har ju i ärlighetens namn inte sökt så många heller), så för att ha en inkomst stannar jag ju där ett tag förstås.
Sen får man se vad som händer på arbetsmarknaden. Just nu är det inte helt lätt med jobb till sjöss, precis som i de flesta andra branscher. Så det är väl inte omöjligt att man blir kvar ett tag inom polisen. Sen beror givetvis allt på vad man blir erbjuden där också. Får man bra avtal och arbetssysslor man kan tänka sig att jobba med, då är det ju ett helt annat läge. Så jag är ju absolut inte främmande för att vara kvar där om så skulle vara. Men då ska det - som sagt - vara under omständigheter man känner att man kommer att trivas med. Jag vantrivs inte nu heller, men det ska vara något man vill jobba med i längden om man säger så.
Det är samtidigt spännande att inte riktigt veta hur framtiden ser ut och bär med sig heller. Jag är inte den som planerar så mycket, även om jag som alla andra har planer och drömmar förstås. Men jag vet av erfarenhet att det inte alltid blir exakt som man tänkt sig och hoppats på, så just därför planerar jag inte allt i detalj. Istället låter jag tiden utvisa vad som händer och sker med min tillvaro. :)
 

 
AB 1 VG 1
 
Bilderna lånade från 40-talisten, Fridolina, Frida
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Dagbok

Hushållsnära tjänster

 

 
Bilden lånad från DN
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Politik(er)

11 september

För den som inte känner till det, fyller jag år den 11/9. Och jag, det är faktiskt helt hopplöst när jag nämner min födelsedag! Dels kommer ju alla ihåg den - och jag brukar inte fira den särskilt mycket, så jag försöker in i det längsta undvika att nämna min födelsedag.
Till det kommer alla kommentarer hit och dit. Minns när vi med båten kom till USA och polisen kom ombord för att kontrollera våra pass. Jag satt och assisterade passpoliserna, medan kapten satt i samma rum och höll på med min avmönstring eftersom jag skulle mönstra av dagen efter. Så hojtar kapten till mig och frågar efter mitt födelsedatum - och jag hojtar snabbt tillbaka (på engelska dessutom): Nine-eleven! Det var inte långt ifrån att poliserna drog vapen mot mig kändes det som!
Lite på skoj har jag inte kunnat låta bli att googla på datumet 11 september, bara för att se om det går att hitta fler saker som hänt just detta datum! Att Anna Lindh avled den 11 september kommer jag ihåg. Och statskuppen i Chile visste jag också med mig att jag hört någonstans. Men jag hittade faktiskt ytterligare några händelser som jag har något vagt minne av att jag läst om i media när de inträffade. Så att det är en olycksdrabbad dag som jag faktiskt firar råder det inga som helst tvivel om! Tilläggas bör ju förstås att det är och förblir min födelsedag jag firar - och inte de hemskheter som faktiskt inträffat just denna dag. Här kommer de saker jag själv hittat, det finns säkerligen fler om man tar sig mer tid att leta lite...

1972: Statskuppen i Chile
2001: Attackerna mot World Trade center
2003: Anna Lindh avled
2003: Mord på en 3-årig flicka i Arvika
2010: Mord i Växjö

Och just den 11 verkar - oavsett månad - vara ett olycksdrabbat datum. För söker man på den elfte för olika månader, hittar man dessutom följande hemskheter:

11 juli 1995: Massakern i Srebrenica inleds och 8.000 muslimska män och pojkar avrättas
11 mars 2004: Terrorattackerna i Madrid
11 december 2010: Bombdådet i Stockholm
11 mars 2011: Jordbävning/tsunami i Japan med 10.000-tals döda

Nåväl, den 11/11 klockan 11.11, år 1918 avslutas i alla fall första världskriget! Så det finns i alla fall ett datum där talet 11 ingår då något positivt inträffat... :-)
 

 
Bilden lånad från EM
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Diverse

Visa fler inlägg