Att vara gammalmodig

Nu finns det garanterat en stor risk att jag kommer låta fruktansvärt gammalmodig och trångsynt, men det får jag helt enkelt bjuda på! Lugn, jag KAN ta kritik så det är ingen fara om ni tycker annorlunda än mig! :-) Men förmodligen börjar jag bli riktigt gammal nu, till och med äldre än er som är jämnåriga med mig. För varje gång jag kommer hem till någon som har möblerat och inrett sitt hem efter de senaste trenderna börjar jag frysa och tycka det är otroligt opersonligt i vederbörandes hem.
För helt plötsligt känns det som att det ska se exakt likadant ut hemma hos varenda människa man kommer till. Vita väggar, trägolv och möjligen lite svart detaljer här och var. I övrigt kantigt inrett med enbart omålat trä eller metalldetaljer.
Höga blomkrukor som antingen är svarta eller vita och med krans- eller bollformade krukväxter utan blommor i ska stå i fönstren. Helst inga eller möjligen bara enstaka gardiner och i övrigt så lite som möjligt upphängt på de vita väggarna. Man smyckar med stenar och gör det "hemtrevligt" med enormt stora ljusstakar eller stora fat eller tallrikar med blockljus på. Och ska möblerna följa det senaste modet, ska de ha så få utsmyckningar som möjligt, vara kantiga och enfärgade (helst i svart, vitt eller möjligen träfärgat).

Okej, inget fel i vita väggar - men känns det inte lite väl opersonligt? Framförallt om man ska ha det i hela sitt hem. På sin höjd kan jag gå med på det i ett eller ett par rum, lite beroende på hur man i övrigt har det inrett.
Jag låter kanske extremt fördömande och fullt så illa som det verkar här ovanför är det inge ställt med mig! Men i ärlighetens namn har jag faktiskt svårt för hem som helt och hållet följer det mode som just nu är. Min egen smak kretsar mer kring äldre stil, helst inte senare än 1960-tal. Och jag vill helst ha lite färger på väggarna också! Enbart vitt ger för mycket sjukhuskänsla och framförallt känns det ganska opersonligt.
Att jag tycker så har inte med att göra att jag frenetiskt ogillar allt som är nytt eller anser att min smak är den enda rätta. Nej, istället har det enbart med att göra att smaken är som baken - vi tycker alla olika! Det som istället kan reta gallfeber på mig är folk som ska tala om att man har "dålig smak" bara för att man inte följer modet. Oavsett om det är kläder eller inredning eller något annat. "God smak" är plötsligt synonymt med "rätt smak".
I mitt tycke, är "god smak" synonymt med att man någotsånär kan kombinera färger och stilar. Och frågan om kläder att man även kan klä sig utifrån sina kroppsformer. Sedan tycker jag inte allt som alla andra har är snyggt, men jag säger inte att de har dålig smak för det...
 

 
Bilden lånad från Styleroom
 

 
Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow