Dum, dummare, dummast

För några år sedan gick det att läsa om en man som stod åtalad vid tingsrätten i Uppsala för mened. Han dömdes i såväl tingsrätt som hovrätt för brottet - men överklagade ända till regeringsrätten eftersom han ansåg att han skulle slippa fängelse. Anledningen? Jo, mannen lider av CELLskräck!
Och regeringsrätten gav honom faktiskt rätt! Han slipper fängelse och får straffet omvandlat till skyddstillsyn...
Är det inte lite komiskt på något sätt ändå? Jag förringar inte att cellskräck kan vara jobbigt, men det känns som ett ganska komiskt sammanträffande att åberopa just CELLskräck för att slippa fängelse.
Men nu kommer nästa grej som känns om möjligt ännu knäppare! Nämligen den man som satt häktad i Göteborg, men som faller och skadar sig. Hur allvarligt förtäljer inte historien, men skadad blir han - och kräver nu ersättning för sina skador hos Kammarkollegiet.
Dock säger man nej till ersättning eftersom skadan inte uppkommit på häktets mark - utan under ett rymningsförsök! Hur puckad får man egentligen bli? Häktet har knappast tvingat honom att rymma, eller hur?
Mannen vill dock inte godta Kammarkollegiets nej, utan har överklagat till Skiljenämnden. Som i sin tur återförde ärendet till Kammarkollegiet, eftersom man anser att ärendet rör "statlig ersättning vid ideell skada" - och då är det Kammarkollegiets bord.
Själv undrar jag bara om inte personen hamnat på rätt ställe nu, som intagen på Tidaholmsanstalten? Kräva ersättning för att man skadas under en rymning från häktet är ju så skrattretande att jag nästan saknar ord. ;-)
 

 
Källor: EX, SvD, SR, SVT, UNT
 
Bilden lånad från Plognark
 

NÅGRA MYCKET ENKLA KOMMENTARSREGLER

1. Allt som liknar spam/reklam eller som på något som helst annat sätt inte är relevant till min blogg raderas och rapporteras som spam!!
Jag vet redan att jag har en fin blogg och jag har inga planer på att följa din blogg på Bloglovin'. Är din blogg så dålig att du måste spamma andras bloggar med intetsägande kommentarer - då är inte heller jag intresserad av att läsa den.

2. Du behöver inte hålla med om det som står i inlägg och kommentarer - MEN HÅLL GOD TON OCH VISA RESPEKT NÄR DU KOMMENTERAR!! Konstruktivt/schysst framförd kritik, ironi och liknande är självklart okej - men rasistiska och/eller överdrivet otrevliga/elaka kommentarer liksom personangrepp publiceras inte.

3. Jag gör inga som helst undantag från regel 1, men i övrigt är jag mycket frikostig när jag publicerar kommentarer. Jag förbehåller mig dock rätten att neka kommentarer som även på andra sätt än ovan kan anses olämpliga, stötande, irrelevanta och/eller som strider mot svensk lag.KOMMENTARER

Postat av: Siri Kathleen

Tusen takk for koselig kommentar! Liker bloggen din kjempegodt! Hilsen fra Norge/Costa Blanca

2011-05-10 @ 14:17:18
URL: http://siriandresen.com
Postat av: Lasse Strömberg

Passa dig så du inte får "tankerfnatt". Det kan drabba de som är på tankers alldeles för länge och det är inte roligt.

2011-05-10 @ 17:47:31
URL: http://fotolasse.se
Postat av: Tobias

Siri; Tack detsamma! :)Men Lasse, är det inte tanken som räknas eller?? :-D

2011-05-10 @ 21:12:08
URL: http://sjokapten.blogg.se/

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar: