Arbetsmyra

Den gångna helgen blev kanske inte fullt vad jag räknat med. Att jag skulle jobba visste jag och hade räknat med ett normallånga kvällsskift. Men sedan det blivit en del sjukskrivningar, fick jag i personalbristens tecken hoppa in och jobba en hel del övertid istället. Så både lördag och söndag blev det "härliga" arbetspass mellan 09.00 och 23.00.
När man är på väg till jobbet, känner man sig inte helt road när man vet att man har 14 timmar framför sig. Men när sedan lönen kommer, brukar man känna sig rätt nöjd istället. Och själv brukar jag resonera att ska jag ändå jobba, så spelar det inte alltid någon större roll om det blir massor med timmar. Jobbar man kväll, finns oftast heller inte tiden att göra så hemskt mycket, helgen försvinner liksom ändå. Så jag tackade förstås ja till de 10 timmar övertid som det sammanlagt blev under helgen.
Den vecka som gått är den intensivaste vi har under det sexveckorsschema vi går på och man jobbar från tisdag till och med söndag. Så det är klart att det känns lite extra i kroppen om man då gör dessa "mastodontpass" som avrundning på den veckan. Nu känns det dock skönt att jag faktiskt är ledig ett par dagar och sen bara har tre arbetspass denna vecka. 14-timmarspass funkar ett par dagar, men sedan behöver man faktiskt vila upp sig en aning. Åtminstone jag - man är ju inte 20 längre! Och när jag kom hem igår kväll, hann jag inte mer än lägga huvudet på kudden innan jag sov.

I somras beställde jag renovering av lägenheten. Den har sett hemsk ut ända sedan jag flyttade in här - och det är faktiskt en underdrift att säga att den är "hemsk". Golven har varit extremt nedslitna och så ingrott smutsiga att de inte har gått att få rena ens med klorin.
Tapeterna var rejält slitna även de, men ändå i något bättre skick än golven. När jag hyrde ut lägenheten i andra hand under min studietid, frågade mina första hyresgäster om de fick måla om lite. Killen i paret påstod att han var utbildad och kunde ordna målningen själv. De fick under förutsättning att de inte valde några "konstiga" färger.
Men målare? Nej, det tror jag inte på att han var, min före detta hyresgäst! Trots att jag själv har en hel drös med tummar mitt i båda händerna, skulle jag gjort denna ommålning mycket bättre! Det hela var en katastrof minst sagt. Det har varit penseldrag av vit färg över de annars träfärgade golvlisterna, kladd över strömbrytare och eluttag och fruktansvärt ojämnt målat på väggarna. På vissa ställen på väggarna har han formligen vräkt på färg, medan det på andra ställen varit rejält mycket tunnar. Man har verkligen kunnat se vissa av rollerdragningarna över väggarna! Och tror ni han slipat ner de skarvarna i de galma tapeterna? Tror ni han spacklat innan han började måla? Nej, nej, nej, varför ska man göra det??
Att det sedan varit extremt mycket borrade hål överallt har inte direkt gjort saken bättre. Det är nog tur för dessa hyresgäster att jag såg detta först ett drygt år efter att de flyttat ut, annars hade de själva fått bekosta omtapetsering av vissa delar av lägenheten.
Så när jag nu flyttade tillbaka i somras, var det inga tvivel om att lägenheten skulle totalrenoveras. Det ska inte bara bli nya tapeter, utan även nya golv och omlackering av köksluckorna. Till det har det blivit ny spis dessutom.
Och i morse kom så målarna för att börja måla och tapetsera lägenheten. Halv åtta ringde det på dörren och in kommer två målare med full målarutrustning och börjar riva i de gamla tapeterna och sedan spackla. Just nu ser visserligen hela lägenheten ut som ett bombnedslag, men med tiden kommer det förstås att bli bra. Och denna gång är det proffs som gör arbetet och inte någon amatör...
 

 

Hallen och vardagsrummet just nu...
 

 
Bilderna lånade från Biologisk mångfald, Jenny Kullin
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow