Buisness as usual

Visst är det märkligt vad snabbt man är tillbaka i gamla banor igen efter en ledighet?! I lördags var jag tillbaka i stan igen efter några härliga dagar i Köpenhamn och idag är man tillbaka på jobbet igen. Det känns knappt som varit härifrån på något märkligt sätt.
Okej, nu var det bara frågan om två dagars semester och en vistelse i Köpenhamn på knappt tre dygn så det var ju ingen större semester direkt. Men känslan är ju densamma även om man haft 4-5 veckors semester. Det går bara någon timme på första arbetsdagen efter semestern så är det som man aldrig varit iväg.
Men det var ett par härliga dagar i Köpenhamn, något annat kan jag inte säga! Det blev flyg till dit i torsdags och på kvällen vankades det konsert med Lars WinnerbäckKöpenhamns konserthus. För min del var det fjärde gången jag såg Winnerbäck live, men måste nog erkänna att detta var den i särklass bästa spelningen jag sett med honom! Tre musik hade han med sig och mycket kördes akustiskt. När det blir så pass "naket" som i detta fall, gör sig Winnerbäcks musik avsevärt mycket bättre. Hans musik bygger mycket på hans texter och dessa framträder ju på ett helt annat sätt i sådana här sammanhang mot för när han fyller stora arenor med tusentals personer i publiken.
För att fortsätta på den inslagna banan att vara kulturell, blev ett faktiskt inte mindre än två museibesök på fredagen! Först Köpenhamns konstmuseum, följt av Nationalmuseum. Det är faktiskt åratal sedan jag besökte ett museum, men nu blev det ändå av. Och vad gäller konstmuseet, tror jag överlag att man uppskattar sådana museer om man redan kan en hel del om konst. Själv är jag totalt intelligensbefriad på den punkten. Så det blev mest att förundras över de konstverk som var rejält realistiska och många gånger kunde liknas vid fotografier. Då var Nationalmuseum något helt annat, där många historiska föremål ställdes ut. Våningsplan efter våningsplan, där man lotsades från mer eller mindre stenåldern fram till så gott som nutid. Historia är något jag själv alltid varit intresserad av, så den typen av museer brukar kännas som rena lekstugan för min del.

Lite otur hade vi dock med hotellet! Jag bokade via internet och hittade ett billigt hotell precis i utkanten av centrala Köpenhamn. Väl på plats visar sig rummen vara rätt små, men ändå något man kunde leva med. DOCK låg hotellet bara tiotalet meter från en stor bangård, där pendeltåg och vanliga tåg dundrade förbi med bara några få minuters mellanrum i princip dygnet runt. Inte heller detta behöver ju egentligen bli ett problem - så länge huset är ordentligt ljudisolerat. Men så var inte fallet! Sängen mer eller mindre vibrerade och fönsterrutorna skallrade varje gång ett tåg dundrade förbi kan jag säga. Själv vaknade jag till några gånger under båda nätterna av förbidundrande tåg - och jag är absolut inte särskilt lättväckt!
Men det var nog också det enda lite större missödet under vistelsen i vårt grannland i söder. Och med tanke på att man bara tillbringar några timmar per dygn på hotellet, så kan man ju leva med att några tåg dundrar förbi utanför fönstret. Framförallt när det bara är frågan om två nätter...
 

 
Bilden lånad från Insites Consultings
 

 
Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow