Var kommer ni ifrån?

Så, hemkommen från en helg i Kalmar och ytterligare ett bröllop! Andra helgen i rad med bröllop och jag mår som jag förtjänar ungefär... :-) Men det frestar på att ligga på topp, det vet vi ju alla, eller hur?!
Men väl hemma och vid datorn igen, hittar jag en överraskning när jag loggar in på bloggen! Nästan 900 besökare idag - och över 700 igår. Det är inte så värst många besökare för vissa, men väsentligt mycket över vad jag brukar ha per dygn. Och merparten av er har varit in och läst ett eller flera av mina inlägg om Däckhuset.
Det här är en gammal grej, som för min egen del sedan länge är avslutad. Det är ju några år sedan hela den här historien utspelade sig, men inläggen har legat kvar på bloggen.
Det lustiga är att 99 % av besökarna kommer från Google, medan andra hänvisningar därifrån till min blogg inte tycks ökat. Hur kommer detta sig? Hur kommer det sig att 100-tals personer just nu plötsligt börjar googla på en liten däckfirma i Kalmar och leta sig in på min blogg för att läsa om drygt två år gammal händelse? Börjar denna story sprida sig på nytt?
Hade överlag hänvisningarna från Google ökat hade jag förmodligen inte reagera alls, mer än att det varit positivt att statisten på bloggen ökat. Men hur kommer det sig att det just är sökningar på Däckhuset i Kalmar som ökat så drastiskt så plötsligt?? Jag blir bara väldigt, väldigt nyfiken! Hör gärna av er, någon som vet, och tala om!! :)
 

 
Bilden lånad från Hyresgästföreningen
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - Livebytobbe:

Skulle gissa från Flashback.

https://www.flashback.org/t1638445p2

inlägg nummer 16.Mvh

www.livebytobbe.com

#2 - - Anonym:

Trafiken handlar förmodligen om ett liknande fall som precis utspelats, dock på en ofantligt mycket mer infantil nivå.Det handlar om en tråd på ett internetforum där en användare för några veckor sedan startade en tråd för att varna för ett mycket oseriöst företag.I lördags, alltså flera veckor senare, kom det första svaret på tråden där en person med nära kopplingar till företaget i fråga ger sig på och hänger ut den person som trådstarten framförde klagomål.Detta ledde sedan till en explosionsartad "Streisand-effekt". Dvs. det baktände å det grövsta. Däckshuset i Kalmar nämndes i den forumtråden som ett liknande exempel på vad som kan hända när oseriösa företag försöker sig på damage control med tvivelaktiga metoder.Forumtråden växte explosionsartat och hade på väldigt kort tid ett mycket stort antal läsare. Om du googlar på "Petras städ" så borde nog de flesta frågetecknen skingras.

#3 - - Tobias:

Aha, nu har jag hittat tråden på flashback jag med! Tycks finnas fler företag som inte riktigt kan sköta sig - men det är ju knappast särskilt förvånande! Rötägg finns ju överallt. :)

#4 - - BiggusD (Flashback):

Skulle egentligen bara tipsa dej om Petras Städ på Flashback, men du verkar redan ha tagit del av den.

Så nu vill jag mest berömma våran anonyma källa här ovan. "..baktände å det grövsta..." är nog det roligaste jag läst på länge :)Ha det gött

#5 - - Tobias:

Ja, måste säga att den tråden varit och är en otroligt underhållande läsning!

#6 - - Erik:

Och du är även uppe på cuzz.cazooka.se idag.

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow