Brådska

Jag har alltid haft en viss ovana när något ska bli gjort hemma. Framförallt när det är något jag ser fram emot, något jag gärna vill ha gjort av en eller annan anledning. Jag vill nämligen att det ska bli gjort så fort som möjligt. Helst direkt.
Har jag köpt hem något, vill jag ha det hela installerat så fort som möjligt. Jag kan sällan hålla mig och tänka att "det där kan jag fixa imorgon" - istället kör jag på som en vettvilling för att få ordning på det jag köpt.
Det spelar ingen roll om det är nya möbler som ska skruvas ihop, en ny mobil, ny dator eller något annat. Jag kan helt enkelt inte bärga mig från direkt köra igång att skruva och installera.
Häromdagen kom äntligen min nya bokhylla och de nya CD-ställen. Äntligen skulle vardagsrummet bli färdigmöblerat och det skulle kännas mer hemtrevligt där. Redan vid tre kom leveransen - och jag kunde självklart inte hålla mig ifrån att börja skruva direkt. När sedan möblerna var hopskruvade kom nästa steg, att fästa CD-ställen i väggen. Länge stod jag och funderade på om det vore klokt att börja borra i väggarna när klockan var nästan nio en fredagskväll. Jag vill liksom inte få klagomål på för att jag är för ivrig att börja borra i betongväggarna. Men jag kunde helt enkelt inte motstå frestelsen! Klart jag skulle ordna med det sista. Det gick så långt att jag glömde såväl hunger som trötthet och ömmande fingrar. När möblerna var monterade, återstod att hämta ner kartongerna med böcker och skivor från vinden. Allt sådant som varit undanställt de senaste månaderna.
Men de allra flesta av oss vet hur tungt böcker, filmer och skivor är. Jag var helt enkelt totalt slut när de fem kartongerna med detta innehåll var nedburna till vardagsrummet. Det fick helt enkelt så lov att vara färdigt för dagen, vare sig jag ville eller ej. Och jag lovar er, jag hade träningsvärk i två dagar efter att ha burit dessa kartonger!!
Att sedan sortera runt 300 CD-skivor och 50-talet DVD-filmer så att man hade det i skaplig ordning i hyllorna var inte det allra lättaste. Det var en process som fick ta vid dagen efter och som tog åtskilliga timmar i anspråk.

Att skruva ihop möblerna drog ut så pass mycket på tiden att jag till sist glömde att jag även var hungrig. Jag var så ivrig att få möblerna på plats att jag verkligen glömde allting annat! När möblerna slutligen var på plats och fästa vid väggen, insåg jag att jag inte bara var hungrig utan såväl trött som törstig och kissnödig.
Från att från början haft planen att ordna hemlagad middag, hamnade jag istället på kvarterspizzerian för att äta middag. Något som inte alls var planerat från början, men som blev en bra symbol på hur energisk jag är när något ska ordnas hemma.
Otålig? Ja, det kanske är ett bättre ord i vissa lägen. Jag har svårt att se en massa kartonger med prylar barrikadera golven och vill verkligen inte ha saker liggande där de inte ska vara.
Någon dag efter att bokhyllan levererats köpte jag nya gardiner till vardagsrummet och såg verkligen fram emot att få stryka och sedan hänga upp dem. Fram tills jag insåg att de måste fållas upp 2-3 decimeter för att inte ta i golvet. Snacka om att jag kände mig frustrerad över att gardinerna nu får ligga tills jag har möjlighet att fixa med att fålla dem! Om jag kan sy själv? Nej, tyvärr, där går min gräns! Sy är något jag verkligen inte bemästrar överhuvudtaget och jag kommer inte ge mig in på något jag inte klarar av.
Så hur mycket jag än ogillar det, ligger nu gardinerna i en prydlig hög i väntan på att jag ska försök få tag i någon som klarar av att fålla dem så att jag kan hänga upp dem...
Men så här har jag alltid varit när det varit frågan om saker jag verkligen velat färdigställa. Jag har varit väldigt otålig att få saker och ting i ordning och på plats. Sen har jag en tendens att bli irriterad när det inte går som jag faktiskt vill att det ska gå. Jag vill snabbt komma i ordning, snabbt få upp saker och snabbt se resultat. Något som självklart inte alltid är praktiskt möjligt.
Samtidigt som jag kan vara fruktansvärt och obotligt lat när det gäller saker som jag inte uppskattar. Tycker jag något är tråkigt och inget annat än ett ont måste, då skjuter jag på det in i det längsta istället...
 

 

En del av vardagsrummet...
 

 
Dessa lakan kunde jag förstås helt inte motstå!
 

 
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow