Heminredning

Inte nog med att jag har tummen mitt i handen - jag är som blixten när jag hamrar också! Och då syftar jag inte på hur snabb jag är, utan att inte heller blixten slår ner två gånger på samma ställe. Idag har det spikats tavlor och det har yrt en och annan svordom när jag missat spikarna - och emellanåt träffat handen med hammaren istället. Men till sist kom tavlorna upp i alla fall. Åtminstone på de ställen, där jag vet att jag kan hamra! Än så länge saknas det en del möbler och jag vill inte stå där sen och behöva flytta runt på en massa tavlor. Lägenheten är ju nytapetserad och jag vill inte spika i onödan och förstöra tapeterna.
Emellanåt kommer ju trots allt energin att försöka komma i ordning så gott det går här hemma, trots att man emellanåt känner sig ganska nere efter separationen. Ibland har jag frågat mig om det rent av är någon vits att inreda alls? Men samtidigt vet jag också att det känns aningen bättre ju mer ordning det blir i lägenheten.
Jag kan emellanåt bli riktigt irriterad när man märker att det oftast förväntas att man ska vara så fruktansvärt händig bara för att man är man! Själv har jag aldrig varit vare sig särskilt händig eller tekniska - trots mitt kön. Jag klarar de allra med grundläggande sakerna, som att skarva sladdar, byta glödlampor, spika, borra, spackla och möjligen måla lite. Men där går också gränsen. Jag kan inte laga maskiner och motorer, jag kan inte snickra och tapetsera. Istället kostar jag på anlita folk som kan det, så vet jag att det förhoppningsvis blir rätt gjort.
Igår skulle jag flytta på en taklampa - och det tog mig åtskilliga timmar innan jag lyckats få till ett tillräckligt djupt hål på rätt ställe, satt dit pluggen och kroken, för att sedan förlänga sladden så att den nådde hela vägen från urtaget till lampan. Två gånger borrade jag fel på flera centimeter och fick göra ett nytt hål När hål var tillräckligt djupt, var det istället för smalt. Så jag fick ta en bredare borr så att jag fick i pluggen... Så fick det förstås bli en sväng till stan och köpa spackel så att jag kunde täppa till de två fula hål som jag inte behövde längre. Men nu sitter taklampan där den ska - och har inte ramlat ner ÄN! ;-)
Samma problem hade jag när jag skulle försöka fästa den nyinköpta hatthyllan. Jag slet verkligen och försökte få den på plats utan att lyckas särskilt bra. En skruv fick jag upp, men sedan var det stopp! Borrarna jag köpt var alldeles för slöa - trots att man på affären påstod att de var cementborrar. Till slut gav jag upp, ringde Stockholmshem som ett par dagar senare kom och skruvade upp hatthyllan. Den sitter nu som berget och jag kommer förmodligen inte få ned den om det någon gång blir aktuellt att flytta härifrån...BILDER FRÅN DAGENS ÖVNINGAR
 
Hallen
 


Vardagsummet
 
 
Sovrummet
 
 
 

 
Tavelramen lånad från RTF
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow