Jobb, jobb och jobb

Jag hade sett fram emot en lugn helg i hemmets lugna vrå. God mat, kanske något glas vin och även ett besök på Ikea när jag nu fått lön.
Men den personalbrist vi länge tampats med på jobbet har inte direkt blivit bättre av att några blivit sjuka. Så det blir övertidstjänstgöring istället. Tre övertidspass på raken - fredag, lördag OCH söndag. Men kvalificerad övertid ger bra pengar, så det kommer bli en bra extraslant på nästa lön.
Även om detta innebär att jag nu gör fjärde helgen på rad och även jobbar nästa helg, så klagar jag inte allt för mycket. Jag behöver verkligen pengarna. Självklart hade jag allra helst stannat hemma och njutit av en ledig helg, det tänker jag absolut inte neka till. Men oftast känns det som mest motigt när man precis ska iväg - väl på plats på jobbet går man in i sin yrkesroll och det känns helt okej.
Alla de utgifter jag för tillfället har med mitt nygamla, egna boende äter ju upp mycket av de pengar jag får in och jag börjar inse vad allt faktiskt kostar när det kommer till heminredning. Tur att man tycker sådant är roligt och det känns som väl spenderade pengar trots allt. Det känns inte som att jag direkt kastar bort pengarna, utan som att jag istället investerar dem i något bra.
Men för tillfället känns inte min tillvaro som särskilt spännande. Jag tar mig från sängen till jobbet och tillbaka. Hinner jag inte hem och vända mellan passen, sover jag på jobbet - och känner det knappt som man har ett liv... Tur är väl att jag trivs på jobbet och att det inte är ett alltför stressigt jobb jag har. Då hade jag knappast orkat med att jobba så här intensivt.
Nu får jag se fram emot en ledig helg om två veckor istället. Jodå, jag överlever det - och när det känns som jobbigast tänker jag bara på den lön som väntar den 25 mars så kommer allt kännas mycket, mycket bättre!
Den stora nackdelen med att jobba så här intensivt må väl vara det sociala - det är verkligen inte ofta man hinner med att träffa folk när man redan jobbar obekväma arbetstider och sedan på det jobbar en massa extra. Under min studietid i Kalmar, var jag ganska bortskämd med att i princip alltid ha kontorstider - såväl på skolan på de extrajobb jag hade. Så när man nu har allt annat än regelbundna arbetstider och dessutom jobbar extra en hel del, känns det ganska ovant...

I förmiddags blev det en vända på banken innan det bar av till jobbet. Äntligen hittade jag ett Nordeakontor som faktiskt hanterade kontanter - till skillnad från det lilla missödet häromdagen.
Men när jag kom dit, slog mig tanken att jag verkligen undrar vad Nordeas personal tycker om att man börjat plocka bort kontanthanteringen på så pass många kontor.
För när jag passerade Nordeas kontor på Arenavägen häromdagen, såg jag hur personalen bokstavligen satt och glodde stint framför sig, möjligen klickade runt förstrött på sina datorer. De såg verkligen uttråkade ut och det fanns inte en enda kund i lokalen! När jag istället kom till Nordea på Hamngatan idag, var det 25 personer framför mig i kön - och personalen såg stressade ut och ville nog helst gå och gömma sig för kunderna. Framförallt med tanke på att man märkte att många av kunderna i lokalen började bli rejält irriterade på den långa väntetiden. Det märktes verkligen att personalen gjorde sitt bästa för att väntetien skulle vara så kort som möjligt, men tyvärr räckte det inte så långt. Det tog bra lång tid ändå.
Jag hade hoppats på att kunna ta ut de pengar jag behövde, för att sedan knata vidare till Handelsbanken och sätta in dem för att sedan lösa in ett lån. För att slippa så mycket ränta som möjligt, är förstås varje dag viktig som jag slipper vänta för att mottagaren ska få pengarna. Men nu hann jag aldrig knata vidare till Handelsbanken, så jag valde istället att plocka fram fakturen direkt på Nordea och säga att jag ville lösa lånet. Just den avgift jag egentligen ville slippa, har nu blivit väsentligt mycket högre än jag mindes den från sist jag betalade en faktura via ett bankkontor.
60 kronor tog man nämligen för att betala en faktura via ett plusgirokonto! 60 spänn! Jag är tillräckligt gammal för att minnas när den avgiften låg på ungefär 15 kronor. Men det var väl för 20 år sedan eller nåt sånt... Men dessa avgifter är väl ändå praktexempel på inflation, är de inte det?! Tur att man i normala fall håller sig till att betala räkningarna via internetbanken, där det är gratis att betala sina räkningar... :)
 

 
Bilderna lånade från Eurocosm, WIP
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow