Mattraditioner

Så är det Fettisdagen och vi förväntas vräka i oss semlor så grädde och mandelmassa sprutar ur öronen. Fast å andra sidan har det ju sålts semlor i affärerna ganska länge - och själv har jag tjuvstartat mitt semelätande för länge sedan. Jag har nog egentligen aldrig hängt upp mig särskilt mycket på "traditionen" att ta första semlan just på fettisdagen, utan äter det när jag vill.
Medan många hakar upp sig på att traditionen luckrats upp, ser jag egentligen inget fel att semlorna säljs mer eller mindre året runt. Samtidigt är jag också rätt trött på alla dessa dagar man har åt höger och vänster. Är det inte semlor, är det kanelbullar... Jag tycker det blir lite larvigt, även om Fettisdagen har lite "äldre anor" än kanelbullens dag.
När surströmmings- och kräftpremiären togs bort, var det många som vände sig emot detta och tyckte det var så hemskt att man skulle "kunna" äta kräftor och surströmming när som helst under året. Jag håller visserligen med om att det var härligt när premiären kom, när man fick smaka årets första kräftor. Men det är ju knappast något som får min värld att rasa samman. Det fortfarande så att jag oftast äter kräftor först framåt augusti/september och ytterst sällan under någon annan del av året. Även om det förstås förekommer.
De enda traditionerna kring mat jag egentligen håller strikt på är julmaten. Det är ju inte direkt så att man äter julmat under sommaren, eller hur?! Och visst hör väl kräftor och surströmming på sätt och vis till frampå sensommaren/höstkanten - men jag kan inte riktigt förstå det ramaskri det tycktes bli när premiärerna plockades bort... Precis som att det knappast är särskilt hädiskt att semlor säljs lite då och då under året.
 

 
Bilden lånad från Pixelfight
 

NÅGRA MYCKET ENKLA KOMMENTARSREGLER
Självklart granskar jag även eventuella länkar i kommentarerna utifrån dessa regler.

1. Allt som liknar spam/reklam eller som på något som helst annat sätt inte är relevant till min blogg raderas och rapporteras som spam!!
Jag vet redan att jag har en fin blogg och jag har inga planer på att följa din blogg på Bloglovin'. Är din blogg så dålig att du måste spamma andras bloggar med intetsägande kommentarer - då är inte heller jag intresserad av att läsa den.

2. Du behöver inte hålla med om det som står i inlägg och kommentarer - MEN HÅLL GOD TON OCH VISA RESPEKT NÄR DU KOMMENTERAR!! Konstruktivt/schysst framförd kritik, ironi och liknande är självklart okej - men rasistiska och/eller överdrivet otrevliga/elaka kommentarer liksom personangrepp publiceras inte.

3. Jag gör inga som helst undantag från regel 1, men i övrigt är jag mycket frikostig när jag publicerar kommentarer. Jag förbehåller mig dock rätten att neka kommentarer som även på andra sätt än ovan kan anses olämpliga, stötande, irrelevanta och/eller som strider mot svensk lag.KOMMENTARER


KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar: