Mattraditioner

Så är det Fettisdagen och vi förväntas vräka i oss semlor så grädde och mandelmassa sprutar ur öronen. Fast å andra sidan har det ju sålts semlor i affärerna ganska länge - och själv har jag tjuvstartat mitt semelätande för länge sedan. Jag har nog egentligen aldrig hängt upp mig särskilt mycket på "traditionen" att ta första semlan just på fettisdagen, utan äter det när jag vill.
Medan många hakar upp sig på att traditionen luckrats upp, ser jag egentligen inget fel att semlorna säljs mer eller mindre året runt. Samtidigt är jag också rätt trött på alla dessa dagar man har åt höger och vänster. Är det inte semlor, är det kanelbullar... Jag tycker det blir lite larvigt, även om Fettisdagen har lite "äldre anor" än kanelbullens dag.
När surströmmings- och kräftpremiären togs bort, var det många som vände sig emot detta och tyckte det var så hemskt att man skulle "kunna" äta kräftor och surströmming när som helst under året. Jag håller visserligen med om att det var härligt när premiären kom, när man fick smaka årets första kräftor. Men det är ju knappast något som får min värld att rasa samman. Det fortfarande så att jag oftast äter kräftor först framåt augusti/september och ytterst sällan under någon annan del av året. Även om det förstås förekommer.
De enda traditionerna kring mat jag egentligen håller strikt på är julmaten. Det är ju inte direkt så att man äter julmat under sommaren, eller hur?! Och visst hör väl kräftor och surströmming på sätt och vis till frampå sensommaren/höstkanten - men jag kan inte riktigt förstå det ramaskri det tycktes bli när premiärerna plockades bort... Precis som att det knappast är särskilt hädiskt att semlor säljs lite då och då under året.
 

 
Bilden lånad från Pixelfight
 

Pusha   Follow        
       
 
NÅGRA ENKLA KOMMENTARSREGLER
 
1. Håll god ton och visa respekt när du kommenterar! Du behöver inte hålla med om det som står i inlägg och kommentarer, men håll en bra nivå på debatten.
 
2. Håll dig till ämnet! Allt som liknar spam eller reklam raderas vänligt men bestämt.
 
3. Jag gör inga som helst avsteg från regel nummer två, men är i övrigt frikostig i publiceringen av kommentarer. Jag förbehåller mig dock rätten att neka kommentarer som även på annat sätt än ovan är stötande, otrevliga, irrelevanta eller strider mot svensk eller internatinell lag.
 
 

    Follow