Renlevnadslära

Jag har en väldig tendens att samla tråkiga göromål på hög, att vänta med det tills jag verklgen måste och det inte finns någon återvändo. Sedan tar jag en heldag och tar tag i allt det där tråkiga som helt enkelt bara måste göras.
Igår var en sådan dag. Jag har länge behövt städa, det har blivit alltmer akut och jag har länge gått och stört mig på skräp, damm saker som legat på hög. Jag hann inte mycket mer än komma i ordning på morgonen, så skred jag till verket.
Fönster putsades, alla ytor dammtorkades - och det inte bara med dammtrasa, utan till och med våt trasa och diskmedel. Fönstren putsades, vilket verkligen beövdes - och det hela slutade med en trasa som var rejält skitig efter allt gnussande mot fönstren.
Därefter kom dammsugaren fram, matorna lades åt sidan sedan de fått sig en avsugning och plötsligt levde dammråttorna riktigt farligt. Avslutningsvis skurades det med såpa - och det med ett resultat som var "värre" än jag väntat. Inte för att det inte blev rent, för det blev det. Men skurvattnet var bokstavligt talat svart när städningen väl var över!
Gårdagens övningar avslutades i tvättstugan. Här märktes en stor skillnad mot tidigare, när man nu är ensam. Att tidigare tvätta åt två personer var verkligen ett projekt som tog hela kvällen - nu blev två maskiner: en på 60º och en på 40º. Det hela var snabbt överstökat och jag kunde hämta upp min torra tvätt för att placera den på galjar och i byrålådor. Inget ont som inte har något gott med sig, när man nu är ensamstående är det många saker som går väsentligt mycket fortare. Dit räknas tvätt, som bokstavligt talat går dubbelt så fort, och matlagning. Plötsligt behöver man inte alls laga lika mycket mat - och det händer ofta att jag beräknar helt fel. Men å andra sidan ger det resultatet att jag kan stoppa in fler matlådor i frysen, något som oftast inte är helt fel... :)
Så när jag till sist kröp ner under täcket, kände jag mig riktigt nöjd med mitt dagsverke. Det var rent och snyggt hemma och jag hade rena kläder att dra på mig när jag kom upp i morse. Det doftade dessutom underbart gott av såpa efter att golven skurats! Det är sällan man känner en sådan tillfredsställelse med sitt hem som när det är alldeles nystädat...
 

 
Bilden lånad från Media Bistro
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow