Victoria och Daniel

Så har nyheten kommit. Inatt åkte Victoria och Daniel till Karolinska sjukhuset och så småningom kom så nästa kronprinsessa. Jag sat under natten inatt och följde nyheterna, men först när jag lagt mig imorse kom nyheten att det var en liten flicka.
En sak är i alla fall säker. Kvällspressen och skvallerblaskorna kommer att ha något att skriva om i månader framöver. Victoria och Daniel kommer granskas i sömmarna värre än vanligt och bedömas om de är lämpliga föräldrar eller ej.
Minsta tabbe och snedsteg, men även minsta framsteg kommer det skrivas spaltkilometer om. Det är faktiskt inte utan att man tycker lite synd om dem. Jag skulle verkligen inte vilja vara så granskad som kungafamiljen är.
Jag undrar hur tidningarnas rubriker skulle se ut om det visade sig att tronarvingen föds med ett gravt handikapp? Oavsett om det fysiskt eller psykiskt. Och hur tar man då ställning till tronföljden? Jag säger inte att det skulle vara fel med en kung/drottning med ett funktionshinder, men hur ser de formella reglerna ut?
I vilket fall som helst är jag glad att jag bara behöver iaktta detta spektakel och slipper vara en del av det. Som jag sagt förut, skulle jag aldrig i mitt liv vilja vara en del av kungafamiljen. Jag skulle inte - som till exempel Daniel - gifta in mig i familjen och jag är välsignat glad att inte vara infödd där. Att ständigt vara en offentlig person, där varje fis, andetag och snorkuse granskas under lupp kan verkligen inte vara roligt.
Nej, jag är verkligen inte minsta avundsjuk, det är en sak som är säker. Och den stackars lilla kraken som Victoria nu klämt ut har hela sitt liv utstakat. Allt är planerat vad gäller uppfostran, utbildning och "jobb". Medan de flesta andra barn själva kan bestämma över sin framtid, har vi här ett av några få som inte kan det i samma utsträckning. Självklart finns alltid möjligheten att frånsäga sig tronen, men det går inte att frånsäga sina familjeband. Tronföljd eller ej, kommer han/hon alltid vara en del av kungafamiljen i allmänhetens och - kanske framförallt - kvällspressens och skvallerblaskornas ögon. Just dessa som just under natten stått utanför Karolinska och hungrat efter bilder och avslöjanden som gamar som kretsar kring ett ruttet kadavar... Och som nu säkerligen hänger på låset kring Haga slott för att om möjligt få en skymt av den yngsta medlemmen i familjen Bernadotte.

Runt om i Sverige har det under dagen blivit brist på prinsesstårtor och prinsessbakelser, som helt enkelt har börjat sälja slut på bara några timmar. Alla som vill fira prinsessans födelse har tydligen kutat iväg till närmsta konditori för att köpa tårta. I tisdags var det semlor och nu tårta (även om jag själv inte firat med vare sig tårta eller bakelse idag), så det är nog många som kommer att behöva en extra sväng till gymet efter denna vecka.
Undrar om kungafamiljen själva nöjt sig med "vanlig" prinsesstårta, eller hur de firat idag? Å andra sidan är förmodligen de nyblivna föräldrarna ganska möra efter nattens övningar på BB, de har förmodligen andra saker att tänka på än att smälla i sig en massa kalorier...
En annan sak som jag redan tidigare stört mig lite, men som ju högaktualiseras på nytt - det är systemet för barnbidrag. Jag har själv alltid tyckt att det på ett eller annat sätt ska vara behövsprövat, att är du höginkomsttagare ska det inte vara en självklarhet att du får barnbidrag.
Men även kungafamiljen - trots att de ju måste anses vara ganska välbärgade - "tvingas" ta emot barnbidrag. Personligen tycker jag som sagt att ju mer du tjänar, ska bidraget sänkas - och kanske till och med uppgöra efter en viss lönenivå.
Kungafamiljen blir ju ett praktexempel! Varför ska skattemedel gå till att betala bidrag till ett föräldrapar som ju uppenbarligen klarar sig ypperligt bra utan dessa pengar varje månad? Pengarna skulle ju kunna användas bra mycket bättre.
Jag har något vagt minne av att alliansen hävdat att det ska löna sig att arbeta och att det skulle förta en del av "lönsamheten" med att jobba om man samtidigt skulle få sänkt bidrag. Samtidigt undrar jag var logiken finns i att ge bidrag till någon som kanske redan tjänar 50.000 i månaden eller mer? Klarar de sig inte ypperligt utan dessa pengar?
 

 
AB 1, 2 DN 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 EX 1, 2, 3, 4
SvD 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 SR 1, 2 SVT 1, 2, 3, 4, 5, 6 VG 1
 
Bilderna lånade från Hjälpstickan, Angie funderar
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - Wiilow [Foto Tankar Känslor]:

Hej!Varenda ord av det du skriver håller jag med om!!!

Bra att inte bara jag tänker som du!

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow