Billiga banklån riktigt billigt

Varje gång jag loggar in på mejlen, visar det att jag har åtskilliga mejl i inkorgen. Framförallt om jag inte kollat mejlen på ett par dagar. Helt plötsligt har jag erbjudanden om mediciner, sexkontakter, besked om att jag vunnit miljontals euro, dollar eller pund, erbjudanden om att få större snopp, liksom att få låna stora summor pengar utan säkerhet.
Visserligen tar skräppostfiltret bort en stor del av skräpposten, men långt ifrån allt. Väldigt många slinker igenom - och denna skräppost tar en enormt stor plats i mejlboxen! I snitt skulle jag tro att jag får 200-300 stammeddelanden i veckan om man räknar in dem som fastnar i skräppostfiltret.
Till största delen tycker jag dessa meddelanden mest är enerverande och raderar dem illa kvickt. Men jag har också insett att det går att roa sig lite med dessa meddelanden om man skulle ha lite långtråkigt. Emellanåt besvarar jag dem och ibland får jag svar tillbaka, andra gånger inte. När jag skriver tillbaka till tjejer (?) som utger sig för att vara på jakt efter en seriös partner, börjar kärleksförklaringarna dråsa in redan i mejl nummer två eller tre. Trots att de inte ens hunnit se något foto på mig... Men gifta sig vill de ändå! Och jag tror inte för ett ögonblick på att det är någon som bor i något flyktingläger, inte har en enda släkting i livet och har ett starkt behov av pengar som ligger bakom dessa mejl. Självklart är det någon som i grunden vill lura av mig pengar.
Så häromdagen kommer ett mejl, där man på knackig svenska erbjuder mig billiga och seriösa lån. Jag är på väg att radera mejlet, men bestämmer mig sedan för att skriva tillbaka. Med hjälp av Googles översättningsverktyg, formulerar jag delvis ett mejl på kinesiska och skickar tillbaka bara för att se vad som händer! Det roliga är att jag får svar... :-)
Första mejlet lyder:


Hälsningar: Client

Ett legitimt lån har alltid varit att få ett stort problem för kunder som har finansiella behov. Den frågan om krediter och garantier är något som kunder är alltid berörda när de söker ett lån från en legitim långivare. Men Santander finans företaget gjort en skillnad i den utlånande industrin.
Santander Consumer Finance Company var ackrediterad av den kreditgivaren att ge lån till lokala och internationella klienter. Vi har haft förmånen att träffa din finansiella behov. Frågan om kredit bör inte stanna - Du får det lån som du behöver.

Personliga detaljer krav:
* Lånebeloppet som krävs:
* Syftet med lån:
* Land:
* VARAKTIGHET:

Vänliga hälsningar, medan vi väntar på ditt svar.
Vänliga hälsningar
Ana Patricia Botin

Redan här har jag förstås sedan länge förstått att detta bara är buffel och båg. Vilken seriös bank skickar ut ett erbjudande på ett språk som uppenbarligen härstammar från Googles översättningsverktyg? MEN jag kan inte stå emot att skriva tillbaka och mitt svar lyder:

* Lånebeloppet som krävs: 20,000,000 USD
* Syftet med lån: Utveckla Irans kärnvapenprogram
* Land: Uganda
* VARAKTIGHET: 20,000 år

感謝您的時間! 我非常感謝這筆錢,並期待著您的回复立即生效!

(de kinesiska tecknen betyder: Tack för din tid! Jag är mycket tacksam att låna pengar, och ser fram emot ditt svar direkt!)

Jag tänkte att den som skriver tillbaka på detta mejl måtte ju vara utom sina sinnens fulla bruk! Har man någon form av seriöst tänkande överhuvudtaget, skriver man ju faktiskt inte tillbaka. MEN det gjorde man faktiskt och det mejl som kom tillbaka löd:

God dag
Vi erhållit din e-post som innehåller din låneansökan u $D20, 000, 000.00 för en period på 20 år. Vi skulle vilja att förstå det är hedervärd företaget ger lån till enskilda och företag som är allvarliga och villiga att få ekonomiskt stöd. Vi vill veta vilka säkerheter som du har för denna enorma mängd lån
Nedan finns lån fonden beräkningen och ditt lån månatliga återbetalningen schema om fondens lån som du har begärt för med vårt företag. Återbetalningsplan lån beräknas till räntesatsen på 4%.
Du bör gå igenom de nedan lån beräkningar noggrant och gå tillbaka till oss med de uppgifter som krävs genom detta lån företag för ditt lån fonden bearbetning.
LÅNET BERÄKNING TABELL
Lånet belopp: U$ D20, 000, 000.00
Lånet intresse Rate: 4 %
Lånet sikt: 20 år
Månadskostnaden för ett lån:$ 121,196.07
Antal utbetalningar: 240
Kumulativa betalningar:$ 29,087,055.28
Totala ränta som betalats:$ 9,087,055.28
Anmärkning: Månadskostnaden för lånet beräknades till 239 betalningar av $121,196.07 plus en slutbetalning på $121,194.55.
 
Månadskostnaden lån är summan av U$ D121, 196.07 per månad och denna återbetalning startar 6 månader efter det att du måste fått din lånefond från detta hedervärd företag.
På denna punkt, om du är nöjd med lånet fonden beräkningarna och återbetalningsplan, ombeds du att ge detaljer nedan för bearbetning och kontroll av din lånefond före överföringen.
1. Ditt namn i sin helhet:
2. FÖDELSEORT:
3. Bostäder adress:
4. Telefon:
5. Fax:
6. Postnummer:
7. Nationalitet:
8. Könen:
9. Yrke:
10. Månadsinkomst:
11. Dina anhöriga fullständiga namn och adress:
12. En Scan kopia av din nationella identitet eller någon av dina giltig identitetshandling eller identitet registreringsnummer.
Vi väntar på ditt swift svarar att denna post till aktivera oss gå vidare.
Tack ditt beskydd
Fru Ana Patricia Botin

Fyra procents ränta på ett lån på 20.000.000 dollar, det är inte så illa, eller vad säger ni?! Men den som fortfarande, efter detta mejl skulle tro att detta var något seriöst erbjudande om banklån borde nog söka hjälp! Men bara för att se vad jag skulle kunna tänkas få för svar, bestämde jag mig för att nu ta i lite extra när jag skrev tillbaka! Mitt svar löd därför:

Tjöna Polarn och fätt tack för ditt svar! Verkligen schill att du svarar så snabbt, mannen!
Pengarna ska jag skicka till Irans kärnvapenprogram, så min pollare och Irans presidenten Mahmoud Ahmadinejad garanterar detta lån! Han känner min kusin va så han kan pröjsa om jag kålavippar eller nåt.
Jag vill ju betala lånet under 20.000 år, mannen!! Mina kusinbarn kommer att ta över lånet när jag dör. Deras barn, kusinbarn och barnbarn kommer sedan på betala på livstid. Fattar duva?

Jag är flykting har inget pass va. Men ni har mitt ord på att jag betalar tillbaka! Fattar du? Pengarna ni ska sätta in på min morbrors konto i Uganda. Ring honom, han kan kontonumret! Hans telefonnummer är +27 (0)12 314 2911¹

Jag vill oxå låna 20,000,000 euro som min kusin ska ge till talibanerna va. De har inte så många pengar nu när bin Ladin är skjuten och vi måste hjälpa dåm! Kan ni fixa ett lån till min kusin? Han har fin Mercedes så kan betala bra räntan va.

Var bor du förrästen? Vill gärna snacka på dig!

1. Ditt namn i sin helhet:
Muhammed Muhammed Ali Hussein Google
2. FÖDELSEORT:
Vet inte, men tror det är Peking, Beirut, New York eller Reykjavik.
3. Bostäder adress:
Något av UNICEFS flyktingläger
4. Telefon:
Ring UNICEFS växel, telefon 0093 (0)7 9050 7002² eller 001 703-571-3343³
5. Fax:
0093 873.761.924.996² eller skicka e-mail till army.outreach@us.army.mil³
6. Postnummer:
666
7. Nationalitet:
Statslös
8. Kön:
Ja, jättestor kuk!! Men funderar på att byta till fitta istället... Vad tycker du?
9. Yrke:
Bidragsfuskare, bankrånare, våldtäktsman, sjörövare, pedofil, yrkesmördare och polis.
10. Månadsinkomst:
Ingen, noll och nada, polarn!
11. Dina anhöriga fullständiga namn och adress:
Vill du veta alla mina 259 kusiners namn, mannen??
12. En Scan kopia av din nationella identitet eller någon av dina giltig identitetshandling eller identitet registreringsnummer.
I Sverige gör Scan korv, inte ID-handlingar!!

Av någon mycket besynnerlig anledning kom det sedan inget svar tillbaka! Vem det nu än är som skickar dessa mejl, har vederbörande möjligen förstått att jag driver med honom/henne, att jag faktiskt inte alls vill ha något lån. Men hade ju faktiskt varit roligt att se vad svaret hade blivit. om det kommit något. Kan ju hända att ett svar kommer, i så fall finns förstås anledning att uppdatera denna ganska roliga historia! ;-)

¹Numret går till regeringskansliet i Sydafrika
²Numret går till Unicef i Afghanistan
³Går till avdelning för guidade turer på Pentagon
Dessa förklaringar fanns förstås inte med i mejlet jag skickade...
 

 
 

2 kommentarer
    Follow
publicerat i Internet

Stop racism

This happened on TAM airlines some time ago. Don't ask me about the veracity of this story, which I found on Facebook. But I did like it a lot and couldn't resist the temptation to publish it! And yes, on the story's original language, English!

A white woman in her 50's arrived at her seat on the plane and saw that the passenger next to her was a black man. Visibly furious, she called the air hostess.
- What's the problem, ma? the hostess asked her
- Can't you see?, the lady said, I was given a seat next to a black man. I can't sit here next to him. You have to change my seat!
- Please, calm down, ma, said the hostess, unfortunately, all the seats are occupied, but I'm still going to check if we have any.
The hostess left and returned some minutes later.
- Madam, as I told you, there isn't any empty seat in economy class. But I spoke to the captain and he confirmed that there isn't any empty seats in the economy class. We only have seats in the first class.
Before the woman said anything, the hostess continued;
- Look, it's unusual for our company to allow a passenger from the economy class change to the first class. However, given the circumstances, the commandant thinks that it would be a scandal to make a passenger travel to sit next to such an unpleasant person.
And turning to the black man, the hostess said:
- Which means, Sir, if you would be so nice to pack your handbag, we have reserved you a seat in the first class...
And all the passengers nearby, who were shocked to see the scene started applauding, some standing on their feet.
 

 
AB 1 BAR 1 DAG 1 DN 1, 2, 3 SR 1 SVT 1
 

 
0 kommentarer
    Follow
publicerat i Rasism och invandring

Uppbrott

Ju äldre jag har blivit, ju jobbigare har jag känt att uppbrott är. Det har blivit tuffare och tuffare att bryta upp på ett eller annat sätt, alltifrån att flytta eller byta jobb till att separationer och avsked. Det är som att man blir allt bekvämare och mer rädd för sådant som är okänt, man vill hellre vara kvar i samma gamla trygga fotspår.
Genom årens lopp har jag flyttat runt en hel del, bytt jobb ett stort antal gånger och gått igenom flera relationer. För 10-15 år sedan var ett jobbyte oftast bara positivt och spännande. Jag såg fram emot det som var nytt - och kände på sin höjd bara någon lite gnutta vemod sista dagen på det gamla jobbet. När jag sedan gick därifrån, återstod oftast bara spänning och nyfikenhet inför det som komma skulle på det nya jobbet. Detsamma gällde när jag flyttade. Det var spännande och roligt att komma till sitt nya boende och det enda som bar emot var möjligen ansträngningen med allt det praktiska i själva flytten.
Uppbrott ur relationer är givetvis alltid jobbiga på ett eller annat sätt och någon utsträckning. Allt beroende på situationen och varför en relation tar slut. Men på något sätt känns det som att jag svårare och svårare att tackla även denna typ av uppbrott, oavsett omständigheterna. Avsked blir plötsligt otroligt påfrestande, fantastiskt vemodiga och traumatiska. Något som är i väsentligt högre grad än det tidigare varit. Att ta farväl av någon man tycker mycket om är alltid jobbigt, men hur traumatiskt det är och hur man tar sig ur det hela tycks bli jobbigare ju äldre man blir. Även detta är ju en form av uppbrott och är något som blir svårare och svårare att handskas med. Uppbrott drabbar oss alla emellanåt under livet i någon form, det kan vara vänner, partners eller till och med släktingar som bryter kontakten av olika anledningar. Det är självklart alltid traumatiskt på ett eller annat sätt, men just traumat har i alla fall jag själv haft svårare att handskas med på senare år.
Jag får mer och mer ett "aldrig-mer-tänkande", då jag börjar tänka på att "aldrig mer kommer jag uppleva det eller det, göra det eller det, se/höra det eller det" - och så vidare. Jag ältar saker fram och tillbaka och gräver ner mig i eländet helt enkelt. Sådant jag inte har något minne av att jag gjort förr tillbaka. Då tyckte jag uppbrott var jobbiga på ett eller annat sätt, men tog mig ganska snabbt ur det jobbiga och gick vidare.

När min senaste relation har tagit slut, kändes uppbrottet otroligt traumatiskt. Fram tills flytten skulle äga rum, har jag på något märkligt sätt skjutit det hela åt sidan, Allt har ju nästintll känts som vanligt och jag har till och med delvis kunnat se fram emot själv inreda lägenheten efter egen smak. Jag har väl på så vis valt att se de positiva bitarna och ignorerat de negativa.
I lördags gick flyttlasset och jag ställde upp med hjälpa till och köra flyttlasset. När jag sedan kom hem på lördagsnatten efter 12 timmar och 90 mil på de svenska vägarna, insåg jag att det nu var definitivt över. Jag såg mig runt i den delvis tomma lägenheten och insåg liksom allvaret i det hela. Och då kom känslorna ikapp...
Plötsligt kändes det inte alls roligt att inreda lägenheten överhuvudtaget, varför skulle jag göra det? Det kändes inte roligt att sätta sig och äta middag ensam, en mycket ovan känsla efter att ha haft sällskap i princip dagligen under över två års tid.
Med åren har jag dessutom blivit alltmer av en känslomänniska, som inte längre "hymlar" med vad jag känner. Från att inte alltid visat vare sig ilska eller sorg "vågar" jag plötsligt på ett helt annat sätt visa dessa känslor. Glädja har jag aldrig varit dålig på att visa - tycker jag själv i alla fall - men just ilska och sorg har jag alltid hållt tillbaka på av någon mystisk anledning.
Men med tiden har jag haft lättare och lättare för att faktiskt visa att jag blir förbannad eller ledsen. Jag ser det inte längre som en svaghet att gråta inför i andra, liksom att jag på ett annat sätt "vågar" riva ifrån om jag känner att jag blir förbannad.
Nu sprutar tårarna när jag blir ledsen - och andra gånger är det inte långt ifrån att saker börja flyga genom luften om jag blir förbannad. Våldsam blir jag självklart inte, men jag skulle nog säga att jag tidigare inte riktigt vågat visa ilska. Jag har varit för konflikträdd helt enkelt.
För min del har det blivit en styrka att våga visa detta på ett sätt jag inte klarat av tidigare. Och kanske just för att dessa känslor får ett utlopp jag inte tillåtit tidigare, blir uppbrott av olika slag mer kännbara på något sätt... Just för att dessa känslor ofta kommer fram då... I dessa sammanhang reagerar jag plötsligt på sätt som jag inte är van vid och gör kanske situationen mer påtaglig.
Att det kommer ta tid att vänja sig vid sin nya livssituation har stått klart sedan jag lämnade ifrån mig flyttbilen i lördags natt. Man går ständigt med någon molande känsla av obehag i kroppen, en känsla av att något saknas, att något inte riktigt är som man är van. Det tror jag är ganska naturligt och jag är varken den första eller sista personen att känna detta.
 

 
Bilderna lånade från Sxc, Lady Speak
 

En kommentar
    Follow
publicerat i Dunkla rum

Visa fler inlägg