Fruimport

Av anknytningsinvandringen till Sverige, består idag den så kallade "fruimporten" för cirka 90 %. Ett fenomen som tydligen ökat lavinartat, då fruimporten på 90-talet stod för cirka 30 % av anknytningsinvandringen. 
Det har med andra ord ett vanligt fenomen att män åker iväg till till exempel Thailand eller olika öststater för att hämta hem en fru. Och så långt borde väl allt vara frid och fröjd. Jag har personligen visserligen lite svårt att förstå grejen med att åka iväg till ett annat land för att träffa en kvinna. Att man bor utomlands eller är på semester och av en slump träffar någon är väl en sak, men just att åka iväg i syftet av att träffa någon...?! Min egna erfarenhet är att det många gånger handlar om män som har svårt att träffa någon här hemma i Sverige av olika anledningar. Då passar det "bättre" att träffa någon från ett land, där synen på äktenskap och kvinnans roll i familjen är någon helt annan.
Absolut, det är en extrem generalisering! Självklart fanns det lika många orsaker till att någon "hämtar hem" en fru som det finns män som just gör det. Det är naturligtvis inte bara "desperata, medelålders män från landsbygden" som åker till Thailand för att skaffa sig en fru.
Problemet är dock att finns ett stort antal män som utnyttjar systemet kring anknytningsinvandringen. Många åker iväg, hämtar hem en fru som han misshandlar, våldtar eller på annat sätt utnyttjar, för att sedan kasta ut henne inom två år. För har relationen tagit slut inom två år, får kvinnan normalt inte förlängt uppehållstillstånd utan tvingas resa tillbaka till sitt hemland.
Även om man mannen tidigare dömts för till exempel kvinnomisshandel, pedofili eller sexualbrott kan han fortsätta hämta hem nya kvinnor. Det finns exempel på män som tagit hit flertalet kvinnor från olika länder genom åren.
Nu har man äntligen kommit på att se över reglerna, att se över tvåårsregeln och att man eventuellt kan komma att ställa högre kräv på de män som vill ta hit en kvinna. Känns som ett beslut man borde tagit för länge sen!
Problemet är ju inte de par, där kvinnan flyttar hit på grund av en ömsesidig kärlek till mannen, problemet är ju de män som missbrukar systemet. På något sätt gör ju reglerna den så kallade fruimporten till en form av legaliserad prostitution. Mannen får sex under en tid, kvinnan får det (förhoppningsvis) ekonomiskt och materiellt bättre.
Jag är inte emot att andra människor, oavsett kön, ska kunna flytta till Sverige på grund av kärleken till en annan person. Men jag är emot att systemet faktiskt tillåter att människor far illa och hamnar i en situation, där han/hon kanske tvingas leva i en våldsam relation för att det inte finns något annat alternativ. Eller att män gång efter annan hämtar hem kvinnor som de misshandlar och/eller utnyttjar för att sedan skicka tillbaka dem till hemlandet igen...
 

 
DN 1 SR 1, 2 SvD 1, 2, 3 SVT 1
 
Bilden lånad från How to save my marriage
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - Johan:

Fruimporten har ökat som du skriver, men de flesta hämtas inte ifrån Thailand eller östländer av svenska män, utan kommer ifrån mellanöstern och nordafrika och hämtas hem av nysvenska män.

#2 - - Helene:

Den stora andelen män som importerar fruar är män som själva har invandrat, framför allt från arabländerna. Men det man tänker på och som det skrivs om svenska män som träffat en thailändska.

#3 - - olle w:

"Jag är inte emot att andra människor, oavsett kön, ska kunna flytta till Sverige på grund av kärleken till en annan person."

Det är inte detta som händer i dag. Vi pratar om utlänningar som importerar "fruar" från sina hemländer. En helt absurd och ologisk hantering. Åk hem i stället för att snylta här om det nu är så kul att gifta sig typ 1500-tals resonemangsparti.

#4 - - Anonym:

Man ska aldrig missbruka en annans liv ; aldrig: Livet hårt för många om jag kunde skulle jag hjälpa alla.. men ... önska så ....

#5 - - Honken:

Tja...män som män säger jag...
Spelar nog ingen roll när man snackar om ren import..
DVS gubben som inte får något...nysvensken som måste få någon.....
Tänk outside the box....

#6 - - Tobias:

Det år i mina ögon knappast relevant vilken nationalitet dessa män har, eller hur länge de bott i Sverige. Oavsett vem som ägnar sig åt fruimport och missbrukar systemet, är det inte acceptabelt. Detta är även ett väl förekommande fenomen bland svenska män nämligen...

#7 - - M:

Elakt att kalla det för en form av prostitution. Det finns många förhållanden, mitt och mina vänners bland annat, som är seriösa förhållanden som varat i decennier och inte har nåt med sexbyteshandel att göra. De kvinnor som lever i de förhållandena känner sig väldigt utsatta av den här debatten.

De män som missbrukar systemet borde systemet ha fångat upp för länge sen. Våldtäkt, misshandel, hot och egenmäktigt förfarande är inte lagligt oavsett varifrån man kommer.

Svar: Det är heller inte de lyckliga och kärleksfulla förhållandena jag anser är en form av prostitution, något du kanske förstått om du läst inlägget lite noggrannare. Det är just de så kallade förhållanden där den ena eller parten utnyttjar systemet för att plocka hit kvinna efter kvinna (eller man efter man) för att sedan slänga ut vederbörande innan tvåmånadersgränsen passerats.Och dessa förhållanden lyckas uppenbarligen inte systemet fånga upp...
Tobias Lindqvist

#8 - - dinkel:

"Mannen får sex under en tid, kvinnan får det (förhoppningsvis) ekonomiskt och materiellt bättre."

grattis du har just beskrivit 89% av alla äktenskap

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow