Nätdejting

Genom åren har jag i omgångar vid flera tillfällen varit med på olika internetdajtingsajter. I mina ögon är detta ett perfekt sätt att lära känna nya människor och att komma i kontakt med folk som man förmodligen aldrig annars skulle komma i kontakt med.
Jag har varit med på dessa sajter till och från under mina tider som singel, när jag emellanåt känt någon form av längtan efter att träffa någon i någon form och utsträckning. Det har inte alltid varit en fråga om att jag velat haft någon seriös relation, men jag har alltid varit öppen med vad det är jag har sökt när jag lagt ut en kontaktannons.
Innan jag gick med på någon av dessa sajter hade jag en fördom om att det enbart är personer som inte kan träffa någon på "normal" väg som söker sin livskamrat genom en kontaktannons. Jag var helt övertygad om att en person som lägger ut en kontaktannons (oavsett forum) inte kan träffa någon genom normalt socialt samspel. Vi pratar då om individer som verkligen inte har utseendet med sig eller som inte besitter en någorlunda normal social kompetens.
Men med tiden har jag lärt mig att det finns väldigt många på dessa sajter som absolut kan träffa någon på "normal väg" utifrån utseende och personlighet, Personer som har ett bra utseende, en härlig personlighet - men som kanske utifrån sitt sociala nätverk kan ha svårt att den träffa rätt person. De kan se en kontaktannons som en bra väg att hitta sitt livs kärlek.
Och det är också på det viset jag själv valt att se det hela! Att även om jag inte har utseendet emot mig till 100%, även om jag har en personlighet som inte är direkt motbjudande för de allra flesta, så ger internet en möjlighet att träffa personer jag förmodligen inte skulle komma i kontakt med annars. Personer som kanske inte bor på samma ort som jag, personer som inte jobbar inom samma bransch eller har exakt samma fritidsintressen som jag.
 
Men emellanåt funderar jag på om jag faktiskt haft fel?! Har jag gjort någon form av felbedömning när det gäller de personer som faktiskt är med på dessa internetsidor?!
För någon gång ibland springer man ihop med personer som på ett eller annat sätt förmodligen inte skulle kunna träffa sin livskamrat genom något annat sätt än just en kontaktannons. Jag har kommit i kontakt med tjejer som varit alltför snälla, extremt elaka, haft alkoholproblem, varit överdrivet svartsjuka, kontrollerande, lekt med mina känslor för dem - och så vidare.
Självklart finns det många tjejer/killar av både den ena och den andra sorten, det tänker jag verkligen inte neka till. Det finns trots allt en anledning till att jag återvänder till dessa sajter gång efter gång. Men emellanåt börjar jag faktiskt fundera över om inte en viss typ av personer dras till denna typ av sidor?!!
Kan det vara så att personer som har svårt att träffa någon på "normal väg" har en större tendens att lägga ut kontaktannonser på olika sajter än andra?! Eller är det så att vissa av oss andra har en tendens att dras till personer som har olika former av problem?! Det kan självklart finnas en förklaring någonstans däremellan också, det tänker jag inte alls neka till.
Men med tanke på alla original, alla udda tjejer med diverse problem som man faktiskt träffat på på olika datingsajter, börjar man så smått fundera på vad det är för personer som lägger upp profiler där?! Måste man ha problem på något sätt för att kunna ha en profil på en datingsajt?!
 

 
Bilderna lånade från Online dating advice, Values
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - Elionora svedjeland:

Hej! Ville bara säga att jag totalt älskar din blogg och läser den varje dag! Jag hoppas att du har det bra, kram! :)

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow