Vara naken hemma

Hur många av er brukar på ett eller annat sätt i någon utsträckning gå omkring nakna hemma? Då menar jag inte att man nödvändigtvis spontant rycker av sig kläderna då och då och faktiskt spenderar kvällen utan utan en tråd på kroppen, utan att man faktiskt i något som helst sammanhang är naken - även om det bara är under några sekunder.
Det är helt oundvikligt, eller hur?! Och precis som alla andra, gör även jag det! När man duschat och ska gå och hämta rena kläder till exempel, det är väldigt naturligt - och framförallt ett väldigt normalt beteende.
Sen behöver - och ska - man naturligtvis inte stoltsera med hela dinglitaget intill fönstren så att folk ser hela härligheten. För mig som bor precis intill gatan och har ett annat hyreshus tvärs över gatan, är det kanske inte så smart att uppehålla mig precis intill fönstren om jag inte har några kläder på mig. Och det är ju trots allt så att man faktiskt inte får stå och visa upp sig hur som helst i fönstren om man har bra insyn utifrån. Vilket jag ju tror att flesta inte gör heller.
När jag gick på gymnasiet brukade jag jobba extra som tidningsbud på helgerna och hade då bland annat ett område där husen hade loftgångar. Flera av lägenheterna hade dessutom fönster som vätte ut mot loftgångarna - och jag kan tala om att man såg en hel del genom fönstren på helgnätterna! Alltifrån livliga fester till nakna människor som struttade runt i sina lägenheter. Jag undvek naturligtvis att stå och titta in, men eftersom man passerade bara några decimeter från fönstren var det naturligtvis omöjligt att helt undvika att se in när det lyste innanför och var mörkt ute!
Och jag brydde mig egentligen aldrig om vad jag såg, det var trots allt folks hem det var frågan om. Så länge ingen antastade mig på något vis hade jag ingen anledning att ha några åsikter om det jag såg.
 
Men jag har inte kunnat låta bli att störa mig på den story som sista dagarna beskrivits i olika medier! En kvinna passerar utanför en villa på ganska långt håll och hävdar att hon sett en naken man stå innanför ett fönster och onanera. Inte nog med att hon passerar på ganska långt håll, det fanns även en häck som delvis skymde sikten in genom fönstret.
Men förutom att hon faktiskt ändå stannar till och tittar på mannen som verkar onanera, plockar hon dessutom fram mobilen och börjar filma honom! Sedan knatar kvinnan iväg till polisen och anmäler mannen för sexuellt ofredande - och kräver honom på 9.000 kronor i skadestånd.
Osökt kommer jag tänka på något klokt citat jag hört någon gång: Om en man visar sig naken i hemmet och observeras av en kvinna utanför fönstret, blir han en blottare. Vid den omvända situationen blir mannen en fönstertittare. Men kvinnan då? Har hon rätt att först ställa sig och stirra in och någons hem - och dessutom börja filma genom fönstret?!
Utgår man ifrån att mannen faktiskt stått i fönstret och onanerat, har han naturligtvis gjort fel. Men vad man förstår av det som stått i tidningarna har det heller inte varit fri insyn genom fönstret, bland annat på grund av häcken utanför. Kvinnan vet inte ens om man vetat om att hon sett honom. Själv skulle jag inte på något vis uppskatta om någon började filma in genom mina fönster, det är en sak som är säker! Naken eller ej. Trots allt är ingen som tvingat kvinnan att titta in genom hans fönster, eller hur?!
Missförstå mig inte, jag försvarar inte på något sätt personer som uppsåtligen blottar sig - oavsett om det är genom ett fönster eller på något annat sätt. Men att man ens orkar anstränga sig för att man sett någon naken genom ett fönster - du ska fortfarande inte hålla på att titta genom folks fönster hur som helst.
 

 
DN 1 SvD 1
 
Bilden lånad från Deviant art
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow