Grå vardag

Ibland känner man sig lite som en robot. Man stig upp, duschar, äter frukost, åker till jobbet och sen hem igen. Möjligen med en avstickare förbi affären. Normalt händer förstås inte alltid så mycket roligt i vardagen, det är väl ganska naturligt och så är det väl för de allra flesta av oss.
Sista veckorna känns det dock som jag knappt alls hunnit eller haft råd att vara ute bland folk överhuvudtaget. Jag har liksom vankat mellan lägenheten och jobbet utan några större avstickare.
Vardagslivet är väl inte direkt så spännande oftast. Det blir extra påtagligt när folk ringer och frågar hur det är och om det hänt något spännande på sistone. Då känns det ofta som man borde ha en telefonsvarare med ett färdigt svar att spela upp! För i princip varje gång de där frågorna dyker upp, är mitt svar "Lite trött och stressad, men annars är det bra! Nej, jag tycker mest jag jobbat på sistone.". Precis som när någon råkar väcka en när det ringer och man aldrig kan erkänna att man faktiskt låg och sov, lika säkert får man dessa svar när någon frågar hur det är.
Sista tiden har jag liksom totalt saknat orken och gnistan att komma mig för med något. Men ska jag ändå försöka se till att det blir lite ändring på det! Jag ska försöka komma iväg på saker, det funkar inte i längden att bara gå hemma och tycka smått synd om sig själv. Sen brukar det bli aningen lättsammare när våren och ljuset kommer. Man blir piggare, får mer energi att ta sig för saker. Även om jag gillar den mörka delen av året, skulle jag inte stå med om det var mörkt jämt. Man behöver verkligen ljust och värmen under våren och sommaren.
När jag nu dessutom bestämt att börja titta på lite resor som ska bokas in under året, vilket ju verkligen gör att man har något utöver det vanliga att se fram emot. Även om man behöver de små glädjeämnena i vardagen, är det också viktigt med de större sakerna ibland också. Att komma bort, att göra något helt annat och få bryta totalt med vardagen under en tid.
Som jag tror jag skrivit om tidigare, har jag bland annat börjat titta på en resa till Japan i höst. De exakta detaljerna har jag inte bestämt än, men Japan är verkligen ett land jag länge drömt om att se, så det är minst sagt något jag ser fram emot. Och priserna var avsevärt lägre än jag trodde när jag började titta! Bara flyg tur och tur kan man få för strax över 5.000 om man bokar i god tid. Och hotell i två veckor i Tokyo skulle kosta ungefär lika mycket till. Ja, jag vet - det låter absurt billigt! Men där har man verkligen fördelen med internet, att man kan söka runt på ett otroligt enkelt sätt och välja det som blir billigast. Något som förstås sätter ännu högre krav på researrangörerna att erbjuda bra priser.
Så förhoppningsvis kan man snart känna att man slipper vandra fram och tillbaka till jobbet genom någon gråtrist vardag i grått och slaskigt Stockholm (en stad som jag överlag ändå formligen älskar). Hoppas energin kommer tillbaka i och med att ljuset och - så småningom - värmen sakta börjar komma...
 

 
SvD 1
 
Bilden lånad från Robotsteel
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow