Hur många Sverigedemokrater tål Sverige?

Hur länge ska denna massökning av Sverigedemokrater få pågå? Det är dags att vi vanliga människor säger ifrån! Ska verkligen våra skattepengar läggas på Sverigedemokrater när tiderna är så svåra? (...)
Sverigedemokraterna tar våra jobb, lever på bidrag och förökar sig dessutom i oroväckande takt. För att inte tala om deras våldsbenägenhet och dåliga ölsinne, vilket även de ledande inom gruppen visat på senare tid. Det verkar vara kulturellt betingat och ligger väl i blodet. De har helt enkelt en annan brotts- och spritkultur.
I dag när pengarna knappt räcker till vård, skola och omsorg åt våra egna, är det då rimligt att lägga miljarder kronor på alla dessa horder av Sverigedemokrater? Att hälften av dem är arbetslösa socialbidragstagare eller bittra förtidspensionärer förklarar ju å andra sidan hur de har tid att sitta och skriva hatiska kommentarer under olika signaturer på internet."
 
Ingressen kommer från en ledarartikel i Värnamo Nyheter. Den är skriven av samma tidnings chefsredaktör Lars Alkner - och man fick mig att vikna av skratt, samtidigt som jag någonstans också satte skrattet i halsen, när jag insåg det hemska allvar som faktiskt ligger bakom artikeln.
För den som inte klurat ut det redan, så är det Alkner gjort att han skrivit en insändare lik sådana som många som sympatiserar med Sverigedemokraterna skulle kunna ha skrivit - men om invandrare, eller någon mer specifik etnisk grupp. Sedan har han istället ersatt denna grupp med ordet Sverigedemokrat - och en del av resultatet hittar ni här ovanför.
Visst är det rolig, men samtidigt beklämmande läsning?! Rolig kritik mot Sverigedemokraterna, samtidigt som det ju faktiskt är tragiskt att det finns folk (inte bara inom SD) som faktiskt hyser dessa åsikter gentemot våra medmänniskor, men då på grund av etnicitet, religion eller sexuell läggning. Och när någon sedan använder samma resonemang om SD, då blir det förbannade - och (som det verkar) ägnar sig åt nätattacker mot Värnamo Nyheter.
Nu tror jag visserligen inte att SD som parti sanktionerat en sådan attack, men hittar man den/de skyldiga är jag övertygad om att man på ett eller annat sätt kan hitta någon form av band mellan dessa personer och SD.
Jaja, jag har i alla fall fått rejält roande läsning när jag läste Alkners artikel. Mer sådant, hela Alkner! :-)
 

 
DN 1 SR 1 2 3 SvD 1
 
Bilden lånad från Elevkampanjen
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow