Bitchslap

Så kom regnet, det regn som man rätt länge pratat om att det så väl behövs. Hade jag varit ledig idag, hade det känts otroligt bittert med tanke på det härliga väder som varit sista dagarna - då jag jobbat som allra mest intensivt. Men nu har jag jobbat idag och känt mig alldeles för trött för att orka göra något ikväll, så det har faktiskt inte gjort mig något alls att det varit sämre väder idag. Jag hade nästan hoppats ännu sämre väder, det hade varit riktigt mysigt!
För när man ändå både frivilligt och ofrivilligt sitter inne, gör det inte så mycket om det är rejält dåligt väder ute. För min del hade det gärna fått åska lite också, för jag tillhör dem som faktiskt tycker det kan vara riktigt mysigt med rejäl åska ibland. Och med tanke på hur totalt fuktigt och kvavt det varit sista dagarna, hade det behövts en rejäl urladdning.
Den torka som varit sista veckorna har gjort att det är totalt eldningsförbud i hela Stockholms län. Dessutom har höstfärgerna redan börjat komma, trots att vi inte ens är inne i augusti än. Det känns rätt sjukt på något vis, eftersom jag inte ens haft min semester ännu. Tittar ni på bilden här nedanför, ser ni hur det såg på innergården hos mig häromdagen.
Det får dock gärna passa på att regna de närmsta två veckorna, sedan går jag på semester och då ska det vara varmt sommarväder igen (det har jag nämligen bestämt)! De år jag haft sen semester, har jag nästan uteslutande haft tur med vädret - så jag hoppas att det blir likadant i år också.
För det är märkligt vilket behov man har av semester när den faktiskt närmar sig. Jag har svårt att förstå hur man orkar med arbetsåret i de länder där man inte har samma rättigheter till ledighet varje år på samma sätt som vi har i Sverige. I tider med högervindar, borde man komma ihåg vad faktiskt arbetarrörelsen lyckats åstadkomma senaste decenniet vad gäller många av de förmåner vi idag har när det gäller semestrar, ersättningar och rättigheterna engagera sig fackligt och så vidare.
Det är inte många länder där man har lagstadgad rätt till fyra veckors sammanhängande semester under sommaren, bara för att ta ett exempel. Att Moderaterna sedan försöker marknadsföra sig själva som "det nya arbetarpartiet" känns ju som ett hån. Det enda de tänker på är att folk ska komma i arbete till varje pris, så att ingen kommer ligga samhället till last. För varje arbetslös, sjukskriven och pensionerad person är en börda och ingenting annat. Om du frågar Moderaterna alltså.
 
Men hur mycket jag än klagar på mitt jobb i perioder, så tänker jag inte för ett ögonblick klaga på att jag faktiskt har ett jobb. Det är väldigt få förunnat!
Många höjer på ögonbrynen, klappar mig på axeln och tycker att jag i vissa perioder jobbar lite för mycket. Det gör jag säkert också, men jag brukar tänka på när lönen kommer. När löneutbetalningen kommer och jag kan få ut några tusenlappar extra är det faktiskt värt dessa extra timmar på jobbet.
Så länge jag är singel och utan barn, kan jag trots ställa upp på ett helt annat sätt på jobbet. Något som (i mina ögon) både jag och jobbet tjänar på. Jag får några extra slantar i plånboken och min arbetsgivare får verksamheten att gå runt; alla nöjda och glada... ;-)
Senaste två veckorna har jag varit ledig totalt två dagar. Jag kan säga att det nu börjar kännas såväl psykiskt som fysiskt! Man är inte 20 längre, då man kunde gå på krogen på kvällen, komma hem vid tre och sedan gå till jobbet/skolan vid åtta och klara av dagen galant. Även om jag inte går på krogen särskilt ofta längre, vill man ju kunna göra saker utanför arbetstid. Och ibland kan det innebära sena kvällar i olika sammanhang - men då känns det direkt att man inte riktigt orkar på samma vis längre.
Sista veckorna har jag jobbat som en gnu och samtidigt försökt att in i det längsta utnyttja den fritid jag faktiskt haft. Jag har lyckats rätt bra, men nu börjar orken tryta och det är dags att inse att den stundande semestern faktiskt är rejält välbehövlig. Höstfärger eller ej, snart ska det kopplas av till 200 %.
Jag tillhör dem som oftast inte gör så värst mycket under mina sommarsemestrar. Jag åker inte utomlands under somrarna - och det är framförallt av anledningen att jag tycker att det är synd att lämna Sverige när det är som vackrast här. Men det är också för att jag vet hur det är när man kommer utomlands! Även om det är ett miljöombyte, så är det oftast inte frågan om särskilt mycket vila. Istället vill man se så mycket som möjligt och utnyttja sin tid maximalt för att hinna med allt. Så utvilad är man inte i alla bemärkelser efter en utlandsresa. Det är jag däremot efter mina sommarsemestrar, som jag till 95 % tillbringar i sommarstugan ute i skärgården.
 
Höstfärger på "min" bakgård redan i slutet av juli...
 

 
AB 1 DN 1 SvD 1 2 3 SR 1 2
 
Bilderna lånade från Bubblews, En chefpappas vardag
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
0 kommentarer publicerat i Dagbok
Taggar: regn, sommar, sommaren, sommarlov, sommartid, svensk sommar, väder
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow