Semester

Så är man på väg. Jag har installerat mig på tåget mot Söderhamn, för att sedan fortsätta ut till sommarstugan i skärgården. Jag har nu knappt två veckors semester och har spenderat första dagarna hemma. Nu väntar en knapp vecka i skärgården, mycket för att koppla bort alla vardagsstress.
Det spelar ingen roll hur mycket semester man har, är man hemma blir det ändå att man ägnar den mesta tiden åt olika vardagssysslor. Åtminstone jag själv har en tendens att boka alla möjliga "måsten" under semesterna om jag stannar hemma. Dessa dagar i stan, tycker jag mest att jag flängt runt mellan olika saker som jag behövt göra - och gjort allt annat än bara slappna av.
Ute i skärgården blir det något helt annat, man kan liksom inte göra något annat än ta det lugnt! Ingen TV, inga busstider, inga måsten. Man kopplar verkligen bort allt!
Visserligen har datorer och mobiltelefoner gjort sitt intåg även i vårt lilla teknikbefriade sommarparadis. Vi har dragit ut el och man har numera bra täckning på såväl mobiltelefoner som mobilt bredband därute. Detta gör förstås att man inte kommer ifrån all form av teknologi, men samtidigt har ett tidsfördriv om det blir dåligt väder. När det är kallt och regnar, finns liksom inte så mycket man kan göra annars, när man bara sitter instängd i stugan hela dagarna.
Men min bestämda syn på semester är att just få koppla av ordentligt. Även om jag fått mycket gjort sista dagarna, känner jag mig inte det mista utvilad. Jag har visserligen sovit mycket, men inte riktigt fått tillfälle att koppla av - något jag nu hoppas på närmsta veckan.
Jag har nu visserligen åtagit mig att vara hundvakt åt syrrans hund medan jag är i stugan, men det är å andra sidan bara mysigt. En liten pudel gör ju inte mycket väsen av sig - och jag kommer få anledning att komma ut och röra lite på mig varje dag. Så nu har den lilla gobiten rullat ihop sig i tågsätet bredvid mig och verkar må alldeles ypperligt över att få lämna storstan ett tag, även han... :-)
Jag har i hela mitt liv spenderat så mycket tid jag har kunnat på ön i Söderhamn under somrarna. Det är ytterst sällan jag reser utomlands under sommaren (i ärlighetens namn har det bara skett en gång under alla år), då jag helt enkelt tycker det är synd att lämna Sverige då det är som vackrast här hemma. Kanske hade man resonerat annorlunda om inte haft tillgång till någon sommarstuga, men som läget är nu finna liksom inte alternativet att åka utomlands sommartid.
 
För min del brukar jag vilja vara utomhus så mycket som möjligt under somrarna. Jag tittar praktiskt taget aldrig på TV under somrarna, utan ägnar hellre tiden på balkongen eller utomhus på något annat sätt. Så det är svårt att hålla sig för skratt, när det ibland verkar som att de största sommarhändelserna är när Allsång på Skansen drar igång för säsongen. Ska man tro media - och framförallt kvällspressen - ska även de vackra sommarkvällarna spenderas framför TV:n. Åtminstone de kvällar Allsången sänds...
Undrar hur många spaltmeter man tänker skriva i år om detta program? Om hur Måns lider på scenen, hur artisterna bråkar backstage - och så vidare. Visst, det är ett bra program och jag kan ibland se det om jag inte har annat för mig under kvällen. Men det är verkligen inte så att jag avbokar allt annat för att se det...
 
 

 
AB 1 DN 1 2 3 SvD 1 2 3 4 5
 
Bilderna lånade från Airam Aneladgam, Rolles Ateljé
 

 
 
0 kommentarer
    Follow
publicerat i Dagbok
Taggar: semester, sommar, sommaren, sommarlov, sommartid, svensk sommar

Sverigedemokraterna

Ett av de partier som det säker blåser allra mest kring i svenska politik är nog utan tvekan Sverigedemokraterna. Och med all rätt förmodligen, för få partier har väl så obekväma åsikter och är så skandalomsusade som just SD.
Alltifrån järnrörsfilmer tills - nu - att Kent Ekeroth skulle ha starka kopplingar till den rasistiska sidan Avpixlat. Enligt Aftonbladet finns det mejlkorrespondens som tyder på att Ekeroth skulle ha/haft redaktionella uppdrag hos Avpixlat.
Nu får man väl anse det vara vetenskapligt bevisat att Aftonbladet inte är så noga med sin källkritik och gärna blåser upp saker till oproportionerligt stora händelser. Så jag vet inte hur mycket man ska lita på Aftonbladets uppgifter i ärlighetens namn...
Men att Ekeroth haft samröre med Avpixlat och bland annat hjälpt till med olika ekonomiska transaktioner - som att inkomster till Avpixlat gått via Ekeroths privata konto - råder det väl egentligen knappast några tvivel om.
Det märkliga med SD verkar ändå vara att olika "skandaler" inte verkar påverka deras opinionssiffror annat än positivt. Efter "järnrörsskandalen" vände deras opinionssiffror uppåt ganska markant. När det nu visat sig att Ekeroth haft mer med Avpixlat att göra än han tidigare velat erkänna, börjar partistyrelsen med att låta honom vara kvar. Och ska man gå efter hur det gick under den tidigare krisen med fulla och järnrörsbeväpnade SD-ledamöter, så lär väl resultatet inte blir annorlunda denna gång heller vad gäller opinionssiffrorna.
SD verkar vara det enda parti som gynnas av skandaler. De enda som får bättre siffror av skandaler tycks vara SD - något som ju säger ganska mycket om SD-väljarnas intelligens. Ju mer SD gör bort sig, ju bättre blir deras siffror - märkligt, är det inte?!
 

 
AB 1 2 3 4 5 DN 1 2 3 4 5 SR 1 SvD 1
 
Bilden lånad från Ny Teknik
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Politik(er)
Taggar: Avpixlat, Kent Ekeroth, SD, Sverigedemokraterna

Tillbaka till brottsplatsen

Midsommarhelgen 2013 är över och jag har återkommit till vardagen efter några härliga dagar i Söderhamns skärgård. Det hettar i ansiktet efter många timmar i solen och det känns i kroppen att det blivit flera sena kvällar på rad.
Trevligt har det dock varit, något annat tänker jag inte påstå. Vi har varit ett stort sällskap under helgen och det har blivit mycket mat, dryck, sällskapsspel och sjungande. Jo, vi är en rätt musikgalen familj - så gitarren brukar oftast komma fram under midsommaraftonskvällen. Alltid är det någon som kan spela - och alla tar i från tårna att sjunga med i texterna. Oavsett sångröst ska väl tilläggas. ;-)
Normalt har jag oftast åkt buss eller tåg till Söderhamn kring midsommar, men i år blev det hyrbil. Något som ju på de allra flesta sätt är avsevärt mycket bekvämare. I torsdags kom jag och resesällskapet iväg i väldigt bra tid och lyckades uppenbarligen missa den värsta rusningen inför helgen. En del av familjen bilade från Stockholm lite senare på dagen - och behövde bra många fler timmar för att komma fram än vad vi hade behövt.
Men igår blev det lite värre, även för oss. Rejäla köer var det under lång del av resan och stundtals stod trafiken helt still ute på E4. Vi slapp olyckor, både att vara inblandade i dem eller bli stående i långa köer när de inträffar. Dock klarade vi oss alldeles utomordentligt med de köer som uppstod även utan olyckor.
Det brukar vara med en viss känsla av vemod jag åker från vårat lilla sommarparadis i skärgården. För det är verkligen just ett paradis, där jag alltid har trivts otroligt bra. I och med att jag bor en bra bit därifrån, brukar det oftast bara bli några visiter under själva semestern, sen hinns det inte riktigt med mer än så. Så när semestern är över, vet man oftast med sig att det kommer ta nästan ett år till nästa visit.
Men nu vet jag att det inte kommer så lång tid till nästa resa norröver! Jag har två veckor ledigt från och med tisdag och sedan ytterligare fyra veckor i augusti/september. Så tiden kommer verkligen att finnas - och vid gårdagens hemresa hade jag med andra ord ingen anledning att känna så särskilt mycket vemod över att åka därifrån.
 
Själv kom jag igår hem till en rejäl rivstart efter några dagars ledigt över midsommarhelgen. Väl hemma vid sjutiden, hade jag knappt två timmar på mig att packa om, duscha, äta middag och göra matlådor innan det bar av till jobbet för att jobba natt. Jag gick av vid 6.30 i morse och börjar snart jobba igen för att göra kvällspasset. Så blev sonika att sova kvar på jobbet för att få så mycket sömn som möjligt.
Vid midnatt inatt går jag så av och det kommer bli ytterligare en natt på jobbet! För klockan nio imorgon bitti ska jag infinna mig inne i stan för uttagningstester till ett jobb jag har sökt. Allt för att få så mycket sömn så möjligt och förhoppningsvis komma hyfsat utvilad till testerna.
Den här gången är det ett jobb jag verkligen känner att jag vill ha, att jag verkligen vill göra bra ifrån mig och ge ett bra intryck. Vad jag förstått är testerna inte helt avgörande, utan är en del i helheten för att eventuellt erbjudas jobb i slutändan.
Denna gång rör det sig om en tjänst på VTS i Södertälje, ett jobb som ju verkligen har med min utbildning att göra. Visserligen kommer jag inte vara till sjöss, men likväl ändå arbeta inom sjönäringen. Något som ju förstås ändå är målsättningen med utbildningen till sjökapten. När jag började utbildningen, ville jag enbart vara på oceangående fartyg. Det var det enda som gällde i min värld just då. Men med tiden har jag börjat svänga litegrann och börjat inse att det finns väldigt många andra jobb inom branschen, där man har nytta av en befälsutbildning. Och här är ju just ett sådant jobb!
Så, nu återstår att se hur rekryteringsprocessen går och om man gör tillräckligt bra ifrån sig. :)
 

 
DN 1 2 3 GP 1
 
Bilderna lånade från Hyr din kock, Tofflan
 

T82788V4V9RX
0 kommentarer
    Follow
publicerat i Dagbok

Visa fler inlägg