Sverigedemokraterna

Ett av de partier som det säker blåser allra mest kring i svenska politik är nog utan tvekan Sverigedemokraterna. Och med all rätt förmodligen, för få partier har väl så obekväma åsikter och är så skandalomsusade som just SD.
Alltifrån järnrörsfilmer tills - nu - att Kent Ekeroth skulle ha starka kopplingar till den rasistiska sidan Avpixlat. Enligt Aftonbladet finns det mejlkorrespondens som tyder på att Ekeroth skulle ha/haft redaktionella uppdrag hos Avpixlat.
Nu får man väl anse det vara vetenskapligt bevisat att Aftonbladet inte är så noga med sin källkritik och gärna blåser upp saker till oproportionerligt stora händelser. Så jag vet inte hur mycket man ska lita på Aftonbladets uppgifter i ärlighetens namn...
Men att Ekeroth haft samröre med Avpixlat och bland annat hjälpt till med olika ekonomiska transaktioner - som att inkomster till Avpixlat gått via Ekeroths privata konto - råder det väl egentligen knappast några tvivel om.
Det märkliga med SD verkar ändå vara att olika "skandaler" inte verkar påverka deras opinionssiffror annat än positivt. Efter "järnrörsskandalen" vände deras opinionssiffror uppåt ganska markant. När det nu visat sig att Ekeroth haft mer med Avpixlat att göra än han tidigare velat erkänna, börjar partistyrelsen med att låta honom vara kvar. Och ska man gå efter hur det gick under den tidigare krisen med fulla och järnrörsbeväpnade SD-ledamöter, så lär väl resultatet inte blir annorlunda denna gång heller vad gäller opinionssiffrorna.
SD verkar vara det enda parti som gynnas av skandaler. De enda som får bättre siffror av skandaler tycks vara SD - något som ju säger ganska mycket om SD-väljarnas intelligens. Ju mer SD gör bort sig, ju bättre blir deras siffror - märkligt, är det inte?!
 

 
AB 1 2 3 4 5 DN 1 2 3 4 5 SR 1 SvD 1
 
Bilden lånad från Ny Teknik
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow