Tillbaka till brottsplatsen

Midsommarhelgen 2013 är över och jag har återkommit till vardagen efter några härliga dagar i Söderhamns skärgård. Det hettar i ansiktet efter många timmar i solen och det känns i kroppen att det blivit flera sena kvällar på rad.
Trevligt har det dock varit, något annat tänker jag inte påstå. Vi har varit ett stort sällskap under helgen och det har blivit mycket mat, dryck, sällskapsspel och sjungande. Jo, vi är en rätt musikgalen familj - så gitarren brukar oftast komma fram under midsommaraftonskvällen. Alltid är det någon som kan spela - och alla tar i från tårna att sjunga med i texterna. Oavsett sångröst ska väl tilläggas. ;-)
Normalt har jag oftast åkt buss eller tåg till Söderhamn kring midsommar, men i år blev det hyrbil. Något som ju på de allra flesta sätt är avsevärt mycket bekvämare. I torsdags kom jag och resesällskapet iväg i väldigt bra tid och lyckades uppenbarligen missa den värsta rusningen inför helgen. En del av familjen bilade från Stockholm lite senare på dagen - och behövde bra många fler timmar för att komma fram än vad vi hade behövt.
Men igår blev det lite värre, även för oss. Rejäla köer var det under lång del av resan och stundtals stod trafiken helt still ute på E4. Vi slapp olyckor, både att vara inblandade i dem eller bli stående i långa köer när de inträffar. Dock klarade vi oss alldeles utomordentligt med de köer som uppstod även utan olyckor.
Det brukar vara med en viss känsla av vemod jag åker från vårat lilla sommarparadis i skärgården. För det är verkligen just ett paradis, där jag alltid har trivts otroligt bra. I och med att jag bor en bra bit därifrån, brukar det oftast bara bli några visiter under själva semestern, sen hinns det inte riktigt med mer än så. Så när semestern är över, vet man oftast med sig att det kommer ta nästan ett år till nästa visit.
Men nu vet jag att det inte kommer så lång tid till nästa resa norröver! Jag har två veckor ledigt från och med tisdag och sedan ytterligare fyra veckor i augusti/september. Så tiden kommer verkligen att finnas - och vid gårdagens hemresa hade jag med andra ord ingen anledning att känna så särskilt mycket vemod över att åka därifrån.
 
Själv kom jag igår hem till en rejäl rivstart efter några dagars ledigt över midsommarhelgen. Väl hemma vid sjutiden, hade jag knappt två timmar på mig att packa om, duscha, äta middag och göra matlådor innan det bar av till jobbet för att jobba natt. Jag gick av vid 6.30 i morse och börjar snart jobba igen för att göra kvällspasset. Så blev sonika att sova kvar på jobbet för att få så mycket sömn som möjligt.
Vid midnatt inatt går jag så av och det kommer bli ytterligare en natt på jobbet! För klockan nio imorgon bitti ska jag infinna mig inne i stan för uttagningstester till ett jobb jag har sökt. Allt för att få så mycket sömn så möjligt och förhoppningsvis komma hyfsat utvilad till testerna.
Den här gången är det ett jobb jag verkligen känner att jag vill ha, att jag verkligen vill göra bra ifrån mig och ge ett bra intryck. Vad jag förstått är testerna inte helt avgörande, utan är en del i helheten för att eventuellt erbjudas jobb i slutändan.
Denna gång rör det sig om en tjänst på VTS i Södertälje, ett jobb som ju verkligen har med min utbildning att göra. Visserligen kommer jag inte vara till sjöss, men likväl ändå arbeta inom sjönäringen. Något som ju förstås ändå är målsättningen med utbildningen till sjökapten. När jag började utbildningen, ville jag enbart vara på oceangående fartyg. Det var det enda som gällde i min värld just då. Men med tiden har jag börjat svänga litegrann och börjat inse att det finns väldigt många andra jobb inom branschen, där man har nytta av en befälsutbildning. Och här är ju just ett sådant jobb!
Så, nu återstår att se hur rekryteringsprocessen går och om man gör tillräckligt bra ifrån sig. :)
 

 
DN 1 2 3 GP 1
 
Bilderna lånade från Hyr din kock, Tofflan
 

T82788V4V9RX
Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow