På resande fot

Är det något jag saknat att göra de senaste åren, så har det varit att resa. Under studieåren var det helt uteslutet att resa någon annanstans än inom Sverige, pengarna räckte aldrig så långt. Men så är det ju för de allra flesta studenter.
Sedan jag slutade plugga, har pengarna gått till väldigt mycket annat istället. Jag har behövt inreda och renovera lägenheten till exempel - och det ju långt ifrån gratis. Så en av mina stora passioner - just att resa - har fått stå tillbaka under flera års tid.
Men idag är det så äntligen dags! Klockan 10 sätter jag och merparten av närmsta familjen oss på ett plan mot Budapest. Det hela är egentligen en födelsedagspresent till en familjemedlem som fyllde jämnt för några veckor sedan, men även vi som överlämnade presenten kommer följa med förstås. Och för min del är det första utlandsresan på jätte länge. I alla fall bortsett från de gånger jag mönstrat på eller av fartyg i olika delar av världen.
Det längsta jag varit sedan 2004 är till Köpenhamn. Visserligen utomlands (och en mycket trevlig stad), men ändå tillräckligt när Sverige för att man nästan ska känna sig som hemma ändå.
Men nu är väskan packad och det är dags att bege sig iväg mot Arlanda. Det är alltid en speciell känsla att komma till en flygplats, hela atmosfären är så härlig! Trots att jag tidigare jobbat flera år på Arlanda, kan jag fortfarande känna av atmosfären att vara på väg någonstans när jag kommer till en flygplats. Sista jag flög från Arlanda var jag på väg till Köpenhamn, men fick ändå känslan av att vara på väg långt bort och att det var något mycket speciellt att vara på flygplatsen.
Även om man inte handlar något nämnvärt, så är det alltid roligt att gå i taxfreen, att gå runt bland barerna och butikerna och titta. Allt för att komma i den rätta stämningen inför resan. Att sedan sätta sig i planet, känna det taxa ut till startbanan och ta fart för att lyfta är en otrolig känsla.
 
Nu hoppas jag på en härlig helg i Budapest och att resandet kommer att ta fart framöver för min del! Vädret verkar inte bli det bästa, men jag hoppas att meteorologerna har fel (det händer ju faktiskt ibland att de har det). Om inte annat får man hålla sig till inomhusaktiviteter av olika slag, funkar ju faktiskt det med. Bada i varma källor är ju till exempel ett måste i Budapest, så det kommer vi absolut att göra. Och en del av dessa bad är ju faktiskt inbyggda med tak och allt.
Så det kommer knappast vara några problem att få tiden att gå oavsett väder. Visst föredrar man bra väder när man är ute och reser, men man får ju anpassa sig efter omständigheterna...
 

 
Bilden lånad från Humans are weird
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow