Om Valborg haft Facebook...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Bilderna lånade från Veckorevyn
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Internet, Roliga timmen;

Vitt och fräscht

Att vi har olika smak vad det gäller mycket är ju inga konstigheter. Så är det ju och det skulle bli ganksa tråkigt om alla tyckte precis likadant i alla frågor. Sen kan ha svårt att förstå sig på åsikter och val hos andra i frågor där man har olika åsikter.
Som de flesta vet, har jag sista åren ägnat mycket tid och pengar åt att inreda min lägenhet. Det har varit många besök i olika inredningsbutiker, loppisar och secondhandbutiker. För att inte tala om annonser över begagnade möbler på Blocket.
Jag har en ganska bestämd uppfattning om vilken stil jag vill ha hemma och väljer alla möbler och inredningsdetaljer jag köper med väldig omsorg. Det är i första hand lite äldre stil jag vill ha, helst 40-, 50- och 60-tal men även rokoko kan kan jag tycka är fantastiskt snyggt. Och just 50-/60-talsstil har ju blivit fantastiskt modernt senaste åren och många välbevarade möbler från den tiden säljs ju fantastiskt dyrt.
Men samtidigt finns en helt annan stil som visserlign är modern, men som jag har rent fantastiskt svårt för. Nämligen när det ska vara "vitt och fräscht"! När hela inredningen är i vitt, svart, trä och metall - och gärna så opersonligt som möjligt. Det är som att det ska se exakt likadant ut hemma hos alla med denna stil. Och jag själv får bara kalla kårar när jag kommer in i ett sådant hem. Det känns ungefär lika operonligt som en sjukhuskorridor... Jag tänker inte klanka på dem som inreder sina hem på detta sätt, vi är alla olika. Men jag skulle själv aldrig inreda mitt hem på det sättet.
Jag säger inte att mitt sätt att inreda mitt hem är det enda rätta, men däremot hör man ibland sådana åsikter från dem som inreder sina hem på detta vita och frääääscha och hypermoderna sätt. Argumentet brukar vara att definitionen på "god smak" är att följa de absolut senaste trenderna i mode vad gäller såväl inredning som kläder. Allt annat är dålig smak.
Och jo, personer som varit hemma hos mig har rent ut faktiskt sagt att "guuuud vilken taskig smak du har". Vissa lägger även till att "ni killar/män kan inte det där med inredning, men det kan vi tjejer/kvinnor" eller "det märks när en kille varit singel för länge, då förfaller hemmet". Samtidigt som samma personer säger sig vara för jämställdhet - eller till och med feminister.
För mig finns det bara en enda definition på dålig smak om man ska diskutera sådant, nämligen när någon inte kan kombinera färger och stilar. Visst har det hänt att jag varit hem till folk och tänkt att "jisses, vilken taskig smak denne har", men jag skulle knappast säga det till vederbörande. Jag kan störa mig på när någon har möbler eller annan inredniing som inte alls passar in i rummet eller med resten av inredning. Jag kan störa mig på detaljer som sladdar som dras rakt över ett golv eller inte fästs upp mot väggen. Men inget av detta skulle få mig att kläcka ur mig att den som bor där har dålig smak. Helt enkelt för att det kan såra...
 

 
Bilden lånad från Sofine Design
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Inredning och boende

Dags för nya glasögon?

Gammal, jag vet! Men fortfarande lika rolig... :-)
 
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Roliga timmen

Visa fler inlägg