Attraktivt boende

När jag flyttade till Bagarmossen för drygt nio år sedan, fick jag höra otroligt mycket negativt om området. Många frågade på fullaste allvar hur jag kunda flytta till ett så stökigt och bråkigt område. Och inte nog med att det var stökigt och bråkigt, det var ju långt in till stan också.
Själv har jag stortrivts från dag ett. Långt till stan? Nja, det beror väl på vad man jämför med. Men med promenad har jag 20-22 minuter in till T-centralen, vilket med storstadsmått mätt faktiskt är ett helt okej avstånd. Och dessutom mycket kortare restid än vad många kan, även om man geografiskt sett bor närmare stan men istället har byten på vägen. Nu har jag 200 meter att gå till tunnelbanan, om sedan tar 16 minuter om den håller tidtabellen. Även om man har närmare till stan i antalet kilomter kaske man istället har 10-15 minuters promenad till tunnelbanan och så vis har man ändå lika lång eller längre restid än vad jag har.
Sen har man den allra största fördelen i mina ögon, nämligen att naturen ligger precis runt hörnet. Bara 10 minuters promenad bort har jag Nackareservatet med badsjö och mysiga promenadvägar, något som innerstan verkligen inte kan konkurrera med.
Jag vill gärna ha nära till stan, men skulle ha svårt att se mig själv bo inne i stan. Jag har bott centralt i en storstad tidigare, när jag bodde i London, och kände mig väldigt instängd. Det spelade ingen roll hur nära jag hade till nöjesliv och affärer när jag inte kunde ta mig ut i naturen på ett enkelt sätt.
 
Så lite glädjande är det väl att man märker att även andra än jag börjar inse det attraktiva i att bo i närförort. Återigen kan man läsa om hur området i och runt Bagarmossen är den del av Storstockholm, där bostadpriserna ökar mest. I Skarpnäcks församling har bostadspriserna ökat med 80 % senaste åren, vilket ju inte direkt är en liten ökning.
Så tji fick ni, ni som tyckte jag gjorde ett dåligt val som flyttade dit jag gjorde. Nu må det vara så att jag har en hyresrätt, så jag kommer knappast kunna göra något klipp när jag eventuellt flyttar. Åtminstone inte ekonomiskt sett. Men lägenheten kan ju ändå bli attraktiv på bytesmarknaden om jag vill byta bort den. Så visst gjorde jag nog ändå ett kap på sätt och vis när jag flyttade dit jag gjorde...
Att sen priserna på bostadsrätter är sjukt höga i Stockholm är en helt annan sak. Priserna man betalar för en tvåa i Stockholm kan du få en herrgård för på många andra ställen. Det är mer än en gång jag satt morgonkaffet i halsen när jag läst bostadsannonserna i DN på morgnarna. Och folk slåss (nästan boksavligt talat) om de lägenheter som ska hyras ut, även om kontraktet bara är på några veckor. När jag flyttade till Stockholm och fick ett förstahandskontrakt i Upplands Väsby insåg jag nog inte vilken tur jag hade. Men nu har jag förstått vilket flax det var att alls hitta någonstans att bo. Jag har till och med blivit erbjuden hundratusentals kronor svart för min nuvarande lägenhet, så visst är konkurrensen stenhård. Sen är jag aningen för ärlig för att sälja ett hyreskontrakt svart...
 

 
DN 1 2 3 4 5
 
Bilden lånad från Bovision
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow