En varg i fårakläder

Ja, vad ska man tycka om dubbelmoralen hos Sverigedemokraterna? Ibland vet man inte om man ska skratta lite lätt åt det hela och vara tycka lite synd om dem. På dagen idag larmades nämligen polisen om en händelse utanför en butik i Göteborg, där Sverigedemokraterna stod och delade ut flygblad.
En passerande man ska då ha ryckt åt sig ett av flygbladen, skrynklat ihop det, enligt vissa vittnesuppgifter gjort någon form av gest och sedan gått därifrån. Då ska en eller flera av sverigedemokraterna sprungit ifatt mannen och sprejat honom med färg.
Sverigedemokraternas andre vice ordförande i Göteborg, Jimmy Ståhl, bekräftar händelsen i media.
– Vi har utrustat oss med färg för att kunna identifiera förövare som utsätter oss för fara. Det är första gången vi har använt sprejen, säger han till GP.
Men är det verkligen okej att spreja färg på människor?
– Det är inget olagligt med färgen. Den kan köpas i butik. Jag skulle vilja påstå, att blir man attackerad, då är sprejen mycket positiv för att undvika våld, säger Jimmy Ståhl.
Polisen har efter händelsen upprättat två anmälningar. En mot den missnöjde mannen för ofredande och en mot en sverigedemokrat för misshandel.
 
Till att börja med får man kanske reda ut vissa begrepp för herr Ståhl. Det finns många saker som är fullt lagliga att köpa och inneha, dit hör till exempel färg. Men för den sakens skull får man inte använda dessa ting hur som helst. Det är fullt tillåtet att inneha exempelvis järnrör och baseballträn, men du får inte slå någon med dem eller vandalisera egendom med dem.
Och det är knappast första gången en valarbetare varit med om att meningsmotståndare skrynklat ihop valsedlar eller annat material man delat ut och sedan slängt bort det. Tro mig, det finns politiska företrädare som varit med om långt värre saker utan att ens tänka tanken att det skulle röra sig om en attack eller ens ofredande. Jag säger inte att det är det bästa sättet att visa att man inte sympatiserar med ett parti, men ytterst tveksamt att det ens är att betrakta som ett lagbrott!
SD var extremt snabba med att gasta om hot mot demokratin när Jimmie Åkesson fick en tårta i ansiktet, men vad är då skillnaden i att få färg sprutad på sig? Nej, kära SD:are!! Ta det som en man när någon visar sin åsikt, även om det inte är en åsikt ni sympatiserar med - och spring inte runt som barnrumpor i en lekpark och spruta färg omkring er.
 

 
Källor: AB 1 DN 1 2 GP 1 SvD 1
 
Bilden lånad från Det fina hatet
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow