Stockholm Pride

Så är Stockholm Pride igång och homofoberna går på högvarv med sin moralpredikningar. Visst är det fantastiskt att man kan störa sig över två vuxna personers kärlek till varandra?! De frikyrkliga homofoberna är väldigt duktiga att gasta om hur syndigt sex är så fort man inte har sex i syfte att avla fram barn, men trots det syndiga i sex är man fantastiskt sexfixerad. Framförallt kring vem som har sex med vem.
Jag har alltid frågat mig varför man inte kan vara tolerant emot hur andra lever sina liv. Så länge ingen skadas eller utnyttjas utan är på något av egen fri vilja, vad är då problemet? Man behöver inte förstå allas sätt att leva sina liv, det enda man behöver göra är respektera att vi är olika. Något som ju faktiskt är fantastiskt. För visst är det fantastiskt att vi människor är olika individer, tänk hur tråkigt det skulle vara om vi alla var stöpta i samma form!
Men fort börjar homofoberna gasta om hur förkastligt det är att hbtq-personer ska få visa sina kärlek helt öppet! Knepet är trots allt väldigt enkelt om man inte vill se Priden: gå inte dit!! När man sedan som homofob verkar sätta fredagsgroggen i halsen och börjar gasta om att homosexualitet är jämställt med hemskheter som pedofili och tidelag, kan jag inte låta bli att tycka synd om vederbörande för hens okunnighet. Skillnaden mellan exempelvis tidelag och homosexualitet är att i det förstnämnda är det någon som utnyttjas mot sin vilja, till skillnad mot ett homosexuelt förhållande.
Jamen allt sex då? Och framförallt allt analsex de homosexuella ägnar sig åt - är inte det fruktansvärt äckligt?! Du får gärna tycka det är äckligt, men vad drabbar det dig så länge du inte behöver vara med i sexakten? Ingen tvingar dig till det, eller hur? Ett homosexuellt förhållande handlar lika lite om enbart sex som heterosexuellt förhållande. Och analsex är statistiskt sett vanligare i heterosexuella förhållanden.
 
Nej, jag är varken homo-, trans- eller bisexuell. Jag skulle aldrig ens tänka tanken att bli tillsammans med en kille eller hoppa i säng med en kille. Men jag respekterar att vi alla är olika och så länge andra människor respekterar mitt sätt att leva, förtjänar de också min respekt för deras sätt att leva sina liv.
Om jag har möjlighet, brukar jag alltid åka in till stan och titta på Pride-paraden. Jag har även vissa gånger gått med i tåget för att via min sympati med och respekt för dem som har en annan läggning än jag. För många kan tillvaron vara fruktansvärt jobbig sedan man kommit underfund med sin läggning, en läggning som man faktiskt inte kan påverka. Det är svårt att sätta sig in i hur det måste vara att ständigt mötas av fördomar, hat och okunnighet bara för att man älskar en person av samma kön.
I år kommer jag inte ha möjlighet att se paraden eftersom jag jobbar på lördag. Det blir första gången på flera år som jag inte kommer vara närvarande. Men jag hoppas att många andra kommer att gå dit, om inte annat för att visa sitt stöd för att man ska ha rätt att älska vem som helst, oavsett kön.
 

 
AB 1 2 3 4 5 D 1 DN 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 SvD 1 2 3 4
 
Bilden lånad från PK-feministerna
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - Mattias:

Jag känner inte igen den bild som du tecknar av frikyrkan. Vem är det som gör allt det du tillskriver "de frikyrkliga homofoberna". Kan du ge mig några exempel, gärna från i år, för det är ju vad som sker nu som du beskriver.

Eller är du helt enkelt bara så att du är fördomsfull?

Svar: Det räcker att in på den här bloggen så förstår du vad jag menar: http://www.apg29.nu/. Självklart är inte alla frikyrkliga människor homofober, men tyvärr verkar det finnas en överrepresentation av homofober inom frikyrkorna.
Tobias Lindqvist

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow