Brott och straff

Är det inte märkligt hur olika saker i dagens samhälle värdesätts? Medan pengar och materiella ting värderas väldigt högt, värderas människors liv och välmående inte alls lika högt, trots att det borde vara tvärtom.
Tittar man på de straff som utdöms i svenska domstolar, får du ofta ett högre straff för rån än för våldtäkt eller misshandel. Och vilka är det som tjänar bäst ute på arbetsmarknaden? Jo, de som har stort ekonomiskt ansvar i någon bemärkelse. Medan de som jobbar med människor, att vårda, ta hand om hjälpa och skydda sina medmänniskor oftast ligger i botten av löneligan. Yrken som sjuksköterska, vårdbiträde, lärare, och förskolelärare tänker jag väl närmast på, men listan kan absolut göras mycket längre.
På något sätt känns det som att det systemet signalerar ut ganska konstiga signaler. När pengar och egendom är mer värt än någons välmående har vårt materialistiska samhälle gått aningen för långt. Sen menar jag givetvis inte att en person som har ett stort ekonomiskt ansvar på jobbet ska ha en kass lön eller att rånare ska fria. Min poäng är att omvårdnaden av andra människor ska värderas högre än det gör och att till exempel våldtäkt och misshandel ska ge hårdare påföljder än det gör idag.
I många vårdyrken är det ständiga neddragningar och personalen går på knäna och får slita rejält för sina låga löner. Det är med fasa man ser hur det är på till exempel många ålderdomshem, som är mer förvaring än vård. Det enda jag faktiskt våndas rejält för när det gäller att bli gammal är just hur det kommer vara på ålderdomshemmen. Det är inte värdigt ett land som Sverige att det ska vara en klassfråga om man ska få ett värdigt avslut på livet eller ej.
 

 
Bilden lånad från Martin Melin
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Betraktelser, Politik(er);

Välkommen till ankdammen Almedalen!

 
 

 
AB 1 2 3 4 5 6 7 DN 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
Bilden lånad från SvD
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Politik(er), Roliga timmen;

Udda tatueringar

Jag har lite smått börjat fundera på ytterligare en tatuering. Även om jag ganska väl vad jag vill ha för motiv, så har jag ändå inte kunnat låta bli att försöka hitta inspiration på nätet. Förutom en och annan idé på tatuering, hittar man förstås en hel del väldigt kreativa och ibland rätt udda motiv också. Föll förstås för frestelsen att dela med av några av de festliga tatueringar som jag hittat!
 
 
 
 
 

 
 

,
0 kommentarer
    Follow
publicerat i Bilder och foto

Visa fler inlägg