Äntligen midsommar

Så är det äntligen nästan midsommar! För min del har sista tiden varit fylld av alldeles för mycket arbete och jag har knappt varit medveten om världen utanför polishuset eller mitt sovrumsfönster. Jag har jobbat 11 dagar i sträck, inklusive ett stort antal övertidstimmar - något som vid det här laget verkligen känns i kroppen. Visserligen har övertiden varit frivilligt och jag har mycket väl kunnat säga nej. Men med tanke på pengarna har jag trots allt valt att tacka ja när möjligheten till övertid har dykt upp.
Men nu är det äntligen dags för lite långledigt!! Jag fick till mitt schema väldigt bra och är nu ledig 10 dagar utan en enda dags semester. Så det kommer bli avkoppling i sommarstugan i Söderhamns skärgård för hela slanten. Jag har gjort som jag brukar och enbart bokat en enkelbiljett till Söderhamn, för att sedan se vad vädret tillåter.
Blir det bra väder, är jag kvar hela veckan annars åker jag hem lite tidigare. Nu sitter jag äntligen på tåget på väg upp och kan känna att jag faktiskt kan koppla av och koppla bort vardagen. Det blev första klass med tåget den här gången och det känns alltid lika lyxigt när man slår sig ner i förstaklasskupén. Fri tillgång till kaffe, frukt och tidningar och dessutom lite extra benutrymme. Det sistnämnda är extra mycket värt för en sådan som jag, som har medfödda groteskt långa ben. Långfärdsbuss har alltid varit ett andrahandsalternativ för min del, eftersom man sitter inträngd i varma bussar med knäna uppe under hakan och medresenärerna mer eller mindre sittande i knäet.
Nu kan jag istället breda ut mig rejält och i godan ro glädjas åt den kommande ledigheten ute i skärgården. Fram tills igår var jag extra glad att jag inte skulle söderut, risken fanns ju att det varit extra bökigt med alla inställda tåg på grund av strejken. Men det verkar som att det kan dröja ända tills imorgon innan tågtrafiken fungerar fullt ut igen. Så känns extra skönt att jag inte ska åka söderut faktiskt. Hur mycket jag än stödjer rätten att strejka och att alla ska ha drägliga anställningsvilkor, går det inte att komma ifrån att en tågstrejk ställer till enorma problem för resenärerna. Dessutom har kanske inte råd att ta alternativa färdmedel dit de ska. Själv hade jag förmodligen valt hyrbil, även om det blivit avsevärt dyrare. Men de pengarna har inte alla råd att punga ut med och hade kanske därav fått sin midsommarhelg förstörd i år.
Det enda jag möjligen grämer mig för är ärendena jag måste göra på stan när jag kommer fram till Söderhamn. Det är till exempel inte särskilt rutinerat att välja att gå på Systemet vid femtiden dagen före midsommarafton. Just sådana här gånger kan jag faktiskt sakna att ha bil! Enda anledningen till att jag inte gått på Systemet tidigare, är just att jag inte har någon möjlighet att utöver den ordinarie packningen släpa en massa systempåsar på tåget. Hade jag haft bil, hade detta inte varit ett problem, då hade jag enkelt fått med mig allt på en gång.
Men så fort ärendena på stan är avklarade, ska jag koppla bort vardagen och stadslivet. Jag ska slå mig ner täppan under syrenbuskarna och bara njuta av livet och tillvaron. Ute i skärgården kretsar nämligen tillvaron kring det mest väsentliga och det som tillvaron i grunden borde kretsa kring. Nämligen vila, sömn, mat och avkoppling. Man behöver inte ens tajma en TV-tablå, inte en busstidtabell eller några affärers öppethållande. Man går och lägger sig när man är trött, vaknar när man är utvilad och äter när man är hungrig. Vad mer kan man begära?!
 

 
AB 1 DN 1 2 3 SvD 1
 
Bilden lånad från Eva designblogg
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow