Bloggerfy

Jag är långt ifrån den enda bloggare som gjort och gör ett och annat försök att tjäna en liten slant på mitt bloggande. Det blir inga stora slantar, men dock en välkommen extrainkomst (ja, jag betalar skatt på pengarna!).
Ett av detta försök har varit genom Bloggerfy, där man dels får betalt per visning av annonser men också kan skriva sponsrade inlägg om olika ämnen. Men efter några månaders medlemskaps, har jag insett att det inte på något sätt är en bra affär som bloggare att vara medlem på Bloggerfy.
Ersättningen per annonsvisning är ett skämt och jag har tjänat knappt 10 öre i veckan på att ha annonserna på bloggen. För de sponsrade inläggen var ersättningen aningen bättre och man kunde få uppåt en dryg hundralapp före skatt för ett inlägg. Men här kommer ett ännu större krux än den låga ersättningen för annonsvisningarn! Man måste komma upp i ett visst antal hundralappar för att få sin ersättning utbetald. Kommer man inte upp i den lägsta summan en månad, läggs den summan på det man tjänar månaden efter - och så fortsätter det tills man nått upp till den lägsta gränsen för utbetalning.
Enligt uppgift från Bloggerfys kundtjänst kan det ta upp till 60 dagar att få ett sponsrat inlägg godkänt och ersättningen därmed läggs till de intjänade pengarna. Något som det tycks vara lite si och så med, även det. När jag nu bestämt mig för att gå ur, hade jag väntat nästan tre månader på att få intäkten för ett inlägg godkänt! Något som inte känns riktigt okej någonstans...
Jag har mejlat kundtjänst och bara fått svar att man ska "ligga på annonsören" att godkänna inlägget - men ingenting händer. Så till sist gav jag upp, plockade bort mitt konto hos Bloggerfy och raderade de sponsrade inlägg jag skrivit.
Taktiken hos Bloggrfy tycks med andra ord vara att helt enkelt hålla inne på betalningarna så länge som möjligt för att på så sätt få oss bloggare att stanna kvar och - förhoppningsvis - skriva fler sponsrade inlägg och arrendera fler annonsvisningar under tiden. För många bloggare som funderar på att byta annonsnärverk resonerar säkerligen att man vill vänta tills dess att man fått betalt innan man avslutar sitt konto.
Men mig lurar man inte så lätt! Jag har nu valt att avstå de pengar jag tjänat in och plockat bort kontot och inläggen. Så ett litet tips till er som vill tjäna pengar på er blogg: använd er inte av Bloggerfy!! Förmodligen kommer inte få betalt överhuvudtaget!
 

 
Bilden lånad från Tjäna pengar till klassen
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - Jonas:

Hej Tobias,

du har lyckats beskriva hur verkligheten ser ut för de flesta bloggare som vill tjäna pengar på sin blogg. Tycker dock att vi på Bloggerfy får oförtjänt mycket kritik även fast jag förstår ditt och mångas dilemma.

Några anledningar till att det ser ut som det gör.

1. Annonsörer godkänner inte tillräckligt snabbt.
Vi kommer att göra det enklare för annonsörer framöver att godkänna och jobba med vårt system. Vi tror att vi kan få ner utbetalningstiden från 60-90 dagar till 45-60 dagar. Det här är inte bara ett problem hos oss utan även företag som Tradedoubler, Zanox mfl. Även vi får vänta länge på att pengarna betalas in och inte förrän då kan vi betala ut.

2. Annonsörer betalar för kvalitet.
Ersättningen per visning varierar beroende på vad du har för blogg. Bloggerfy har två alternativ. En premiumpott - som vänder sig mot bloggare som har mer trafik och en tydlig nisch. En "vanlig" pott som vänder sig mot alla bloggare. Vi har under åren betalat ut miljontals kronor till bloggare och potten som vänt sig mot den vanliga bloggaren har aldrig lönat sig för oss. Vi har alltså betalat ut mer än vad vi fått in. För några månader sedan tog vi beslutet att lägga en större pott till de bloggare som kan leverera mer kvalitet i en visning. Vi behöver tänka kommersiellt som du säkert förstår och annonsörerna vill inte betala mer för en visning på den vanliga bloggen. Så ser det ut.

3. Utbetalningsgräns.
Vi har ca 100,000 användare som registrerat sig på Bloggerfy och vi gör tusentals utbetalningar per år. Det är omöjligt för oss att inte ha en utbetalningsgräns. Då skulle vi behöva lägga all vår tid på att administrera utbetalningar. Vad vi dock inte gör är att ta betalt för administrationen vid en utbetalning. Det skulle vara alternativet i sådant fall. Att sänka gränsen och ta en % av utbetalningen. Vi har däremot inte upplevt att det varit ett stort problem hos våra användare. Kan själv tycka att det skulle vara mer rimligt framöver och det är något vi diskuterar internt.

Slutligen vill jag poängtera att även vi vill att utbetalningstider, godkänningsprocesser etc blir bättre. Det gynnar även oss eftersom vi då håller er användare mer nöjda och det är ni som i slutändan driver affären. Vi för den diskussionen dagligen med annonsörer och e-handlare och vi hoppas att vårt nya system för dem kommer att underlätta.

Hoppas du kan ta mina svar till dig och känna dig nöjd med dem. Vi jobbar på för att göra upplevelsen bättre för! Välkommen tillbaka.

Vänligen,
Jonas
Bloggerfy AB


KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow