SDU visar sitt rätta jag

Vad passar väl bättre så här på Sveriges Nationaldag än att visa vad de som säger sig värna så mycket om Sverige faktiskt verkar stå för?! Ta en titt på klippen här nedanför! Det första kommer från franska och fascistiska rörelsen Generation Identitaire och har ett snuddpå skrämmande budskap, och ett uttryckligt krigsbudskap. Filmklippet därefter kommer från Sverigedemokraternas ungdomsförbund (SDU) och är mer eller mindre en kopia av Generation Identitaires klipp.
Att SDUs moderparti under valnatten i samband med EU-valet jublade över Front Nationals framgångar i Frankrike säger ju dessutom en hel del om var man står ideologiskt. Fast man inte riktigt vill visa det utåt, utan man försökter fortsatt hålla sig till en officiell och en dold agenda.
Jag kan hålla med om EU-motståndet som SD har och att makten ska flyttas tillbaka från Bryssel till oss i Sverige. Men ganska precis där slutar också mina likheter med SD och deras ungdomsförbund.
Det finns många sätt att värna om ett land, men det är knappast ett bra sätt att värna om landet genom skilja på folk och folk och säga att en människa inte är välkommen på grund av sin hudfärg eller religion. Det finns absolut mycket som kan bli bättre vad gäller integrationen, det håller jag med om, men universallösningen är inte att dra ned på invandringen till ett minimum eller stoppa den helt. Man kan ha åsikter om ett politiskt system, men varför bestraffa de människor som kommer hit som ett resultat av systemet?
Visst, det finns problem med vissa invandrare som kommer snett av olika anledningar. Men de är fortfarande en minoritet, alla de som sköter sig klanderfritt märks inte på samma sätt - trots att de är fler än de som sköter sig. Dessutom fungerar inte integrationen  bättre genom att invandrarna bemöts med rasism. Snarare bör systemet anpassas så att de som behöver extra stöd att bli en del av samhället också får det.
Sen kommer det alltid - så länge man har ett flyktingmottagande - alltid finnas en liten skara som kommer hit i syfte att missköta sig. Många på högerkanten sätter likhetstecken mellan att vara för en human flyktingpolitik och att försvara dem som kommer hit i syfte att missköta sig - oftast insinuerar man samtidigt att majoriteten av dem som tar sig till Sverige också missköter sig. Inget av detta är givetvis sant.
Personligen är jag för en generös och human flyktingpolitik just för att jag värnar om vårt vackra land Sverige. Men det betyder inte att jag försvarar kriminalitet på något sätt!! Dessutom är det fortfarande en minoritet av de invandrare som bosätter sig i Sverige som faktiskt kommit hit i syfte att begå brott. Och av dem som kommer hit av andra skäl, men som av olika anledningar hamnar snett, ska givetvis ha hjälp och stöd att komma tillbaka till samhället. Och naturligtvis också stå till svars för sina handlingar om man gjort något olagligt. Det vill säga exakt samma förutsättningar som gäller för oss som redan bor här.
 
Från att tidigare ha tagit avstånd från den absoluta högerkanten verkar nu SD respektive SDU flirta allt vildare med partier och organisationer som långt mer åt höger än de själva. Något som säkerligen (tyvärr) lockar väljare från hela spektrat av högerextremism. Och (återogen tyvärr) säkert kommer ge SD alltfler röster i kommande val. Flirtande framgår klart och tydligt av klippen här nedanför...
Själv tycker jag bara det är tragiskt att det på 2000-talet finns människor som inte är bättre pålästa och som inte lärt sig mer av historien än så här... Själv säger jag som Mona Sahlin när hon kommenterade att hon av folk på högerkanten kallats för landsförrädare: Om de anser att jag förråder det Sverige som de vill, då känner jag att jag lyckats!
 

 


 

 
AB 1 SvD 1
 
Bilden lånad av SDU
 
§ 1. Du behöver inte hålla med om det som står i inlägg och kommentarer, men håll god ton och visa respekt när du kommenterar! Dock uppmuntrar jag gladeligen till diskussioner, analyser, konstruktiv kritik, ironi och så vidare - som alltihop självklart är helt tillåtet.

§ 2. Håll dig till ämnet! Alla kommentarer som liknar spam/reklam eller som på annat sätt inte är relevanta till bloggen/inlägget raderas vänligt men bestämt.

§ 3. Jag gör inga som helst undantag från regel 2, men i övrigt är jag mycket frikostig när jag publicerar kommentarer. Jag förbehåller mig dock rätten att neka kommentarer som även på andra sätt än ovan kan anses vara olämpliga, stötande, irrelevanta och/eller som strider mot svensk eller internationell lag.

§ 4. Självklart granskar jag även eventuella länkar i kommentarerna utifrån dessa regler. Vid grova och/eller upprepade övertramp mot dessa regler blockeras vederbörande och kan inte lämna fler kommentarer.
Ditt namn:
Kom ihåg mig!!

Din e-postadress (publiceras inte):


Din URL/Bloggadress:


Kommentar: