Sommarångest

Så är det sommar!! Sommar på riktigt. Och den del av året som de flesta av oss njuter av för öppna spjäll. Själv älskar jag varenda stund jag har tillfälle att vara utomhus! De spelar ingen roll om det är en ljummen kväll, en tidig morgon när solen går upp, en stekhet eftermiddag eller strax efter ett sommarregn - känslan är nästan euforisk oavsett tillfälle.
Jag börjar alltmer längta efter semestern, att ha lugna sommardagar i sommarstugans täppa under syrenbuskarna. Att ta båtturer till de kringliggande öarna, att sola, bada och kanske rentav fiska lite.
Men någon gång ibland drabbas jag av en mild sommarångest. Somrarna kan emellanåt kännas rätt hektiska och det är så mycket man vill och förväntar sig att man ska hinna med. Sommarstugor, resor, besöka andras sommarstugor, bada, sola, festivaler - listan är lång över vad man vill och förväntas hinna med under de få sommarmånaderna.
Jag tillhör dem som direkt får rejäla samvetskval om jag sitter inne framför datorn eller TV:n en solig sommarkväll. Semesterveckorna är alldeles för få i förhållande till de sommarveckor man tillbringar på jobbet. Det är mer än en sommar då det känts som att sommaren svischat förbi utan att man haft möjlighet att njuta av den fullt ut.
Väldigt ofta brukar jag nästan tycka att det är lite skönt när hösten kommer, det är liksom en mer rofylld årstid. Man behöver inte längre få dåligt samvete för att vara inomhus, man kan till och med njuta av att faktiskt inte ha en massa inplanerat...
 

 
AB 1
 
Bilden lånad från Mighty optical illusions
 

Pusha   Follow        
       
 
NÅGRA ENKLA KOMMENTARSREGLER
 
1. Håll god ton och visa respekt när du kommenterar! Du behöver inte hålla med om det som står i inlägg och kommentarer, men håll en bra nivå på debatten.
 
2. Håll dig till ämnet! Allt som liknar spam eller reklam raderas vänligt men bestämt.
 
3. Jag gör inga som helst avsteg från regel nummer två, men är i övrigt frikostig i publiceringen av kommentarer. Jag förbehåller mig dock rätten att neka kommentarer som även på annat sätt än ovan är stötande, otrevliga, irrelevanta eller strider mot svensk eller internatinell lag.
 
 

    Follow