Svensk sommar

När vi la schemat för sommaren, fick jag till en längre ledighet över midsommar. Det innebar att jag skulle vara ledig från och med i torsdags och hela den här veckan. Men så blev det personalbrist och jag blev tillfrågad att jobba extra torsdag och fredag. Jag kunde inte riktigt stå emot att tacka ja, men ångrade mig lika snabbt. Jag hade ju liksom sett fram emot en mindre långledighet ute i Söderhamns skärgård. Men då var det lite försent att ändra sig utan jag fick helt enkelt bita i det sura äpplet och gilla läget.
Nu har jag varit i stugan sedan torsdag kväll och temperaturen har inte varit över 15 grader en enda gång. Istället har det legat runt 10 grader, varit rejält blåsigt och regnat mer eller mindre hela tiden. Så nu känns det istället helt okej att komma hem till stan på onsdag. Man är trots allt väldigt väderberoende härute och är det kallt och regnigt finns det inte så mycket man kan sysselsätta sig med.
Ska man tro SMHI (som ju åtminstone ibland råkar gissa rätt om vädret), så kommer kylan och blåsten att fortsätta närmsta dagarna, så jag kommer nog få ut mer av tiden hemma i stan än härute.
Många brukar vara väldigt frågande och konfunderade kring att jag i princip alltid tar min semester i augusti, precis som jag gjort i år. Men i år är jag extra glad att jag min vana trogen inte tagit semester i juni, när sommaren började på det här sättet. Det finns visserligen ingen garanti för att vädret vänder, men hoppet är ju det sista som lämnar människan sägs det. Fast å andra sidan (utan att ha några som helst belägg för uttalandet), känns det som att jag oftast brukar har bättre tur med vädret än dem som oftast har tidig semester.
Nu sitter jag med utsikt över en regnig småbåtshamn och njuter av en sprakande eld i öppna spisen. Finns onekligen en charm i det med, även om jag föredragit lite sol och värme... :-)
  

 
AB 1 2 3 4 DN 1 2
 
Bilden lånad från shestore by staff
 
§ 1. Du behöver inte hålla med om det som står i inlägg och kommentarer, men håll god ton och visa respekt när du kommenterar! Dock uppmuntrar jag gladeligen till diskussioner, analyser, konstruktiv kritik, ironi och så vidare - som alltihop självklart är helt tillåtet.

§ 2. Håll dig till ämnet! Alla kommentarer som liknar spam/reklam eller som på annat sätt inte är relevanta till bloggen/inlägget raderas vänligt men bestämt.

§ 3. Jag gör inga som helst undantag från regel 2, men i övrigt är jag mycket frikostig när jag publicerar kommentarer. Jag förbehåller mig dock rätten att neka kommentarer som även på andra sätt än ovan kan anses vara olämpliga, stötande, irrelevanta och/eller som strider mot svensk eller internationell lag.

§ 4. Självklart granskar jag även eventuella länkar i kommentarerna utifrån dessa regler. Vid grova och/eller upprepade övertramp mot dessa regler blockeras vederbörande och kan inte lämna fler kommentarer.
Ditt namn:
Kom ihåg mig!!

Din e-postadress (publiceras inte):


Din URL/Bloggadress:


Kommentar: