Jag har väntat på ett regn jag kan förlora mig i...

Normalt brukar det ju anses vara något negativt när det regnar, framförallt sommartid. Om man inte är lantbrukare förstås och gärna vill ha lite vatten på sina grödor. Även jag brukar oftast tycka att det är tråkigt när det regnar under somrarna, framförallt om det regnar dag ut och dag in.
Men samtidigt har jag allt oftare börjat se vissa positiva saker i sommarregnen. Dofterna som kommer fram efter en regnskur, svalkan som kommer av regnet om det varit väldigt varmt under några dagar...
Igår var just en sådan dag. När jag mitt på dagen begav mig mot jobbet regnade det lätt, samtidigt som det var förvånansvärt varmt ute. Jag kunde inte låta bli att tycka det var riktigt skönt ute, trots regnet.
Regnet höll sedan i sig under större delen av eftermiddagen och kvällen, åtminstone till och från. När jag på väg hem från jobbet, sent igår kväll, kommer upp från tunnelbanan i Bagarmossen slår så alla dofter emot mig. Doften av regn, doften från alla växter, blommor träd som slagit ut för fullt. Det var nästan så att jag inte hade någon som helst lust att gå in och stänga alla dofter ute. I kombination med att det med tanke på tiden på dygnet var förvånansvärt varmt, kändes det nästan hädiskt att vara inomhus. Om det vore för att jag var rejält trött och behövde sova hade jag inte haft något emot en bättre nattpromenad.
 
På något märkligt sätt har jag liksom missat våren i år. Det känns som att det från en dag till en annan gått från grå vår till full sommar utan att man hunnit märka att allt börjat slå ut. Visserligen brukar det ju gå väldigt fort när våren väl tar fart, så är det ju varje år. Och varje år blir man alltid lika förvånad över hur fort det faktiskt går.
Nu börjar man istället på allvar se fram emot sommarsemestern. Jag har lyckats få till mitt schema väldigt bra och kommer ha lite långledigt kring midsommar utan att ta ut några semesterdagar. Min vana trogen kommer jag sedan ha min sommarsemester i augusti. Jag brukar tycka det är riktigt skönt att ha semestern i slutet på sommaren, av flera anledningar. Oftast har man bättre tur med vädret, blir det badtemperatur i havet så är det ju först i augusti det blir så pass varmt i vattnet.
Sen känns det på något sätt skönare att komma tillbaka till jobbet efter semestern om det ändå börjar bli höst. När semestern är slut börjar liksom vardagen igen även om det är långt kvar på sommaren, så på så vis brukar det kännas motigare att börja jobba när man haft tidig semester...
 

 
AB 1 2 3 DN 1 2 SvD 1
 
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow