Chokladcheesecake på cookiebotten

8 bitar
 
Botten:
250 g chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör
 
Fyllning:
200 g mörk choklad (ca 70 %)
1 burk kesella
300 g färskost av philadelphiatyp
2 ägg
1 ½ dl socker

Till servering:
Körsbärssylt
Vispad grädde

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Klä bottnen av en form med löstagbar kant (cirka 22 cm i diameter), med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
3. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan fyllningen görs.
4. Smält chokladen över vatten bad.
5. Vispa för hand ihop kesella, färskost, ägg och socker. Rör ner den smälta chokladen och fyll smeten i pajskalet.
6. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Servera pajen kall tillsammans med körsbärssylt och en klick grädde.
 


Källa: ICA
 


Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow