Frigivning

Jag undrar hur jag kommer reagera när jag väl blir utskriven från rehabiliteringen och får åka hem? Jag kommer då ha tillbringat ganska exakt en månad på sjukhus och rehabilitering där tillvaron är väldigt tillrättalagd. Man får maten lagad och serverad, runmmet städat och sängen bäddad. Man ehöver inte hålla reda på sin medicinering, att bädda rent ellr handla mat. Detenda jag behöver hålla reda på själv här på rehabilitringn är att vara i tid till de olika träningspassen. Och skulle jag mot all förmodan inte dyka upp till något pass, kan jag vara säker på att personalen står i dörren för att kolla att inget har hänt och seda lotsa mig till träningen.
Det kommer bli en väldig kontrast när jag kommer hem och måste hålla reda på allt själv. För trots allt blir man ju snabbt bortskämd och bekäm när man får allt serverat.
Visserligen är det lite mer jag får hålla reda på själv här på rehabiliteringen. Det är ingen som påminner mig om mattiderna, så missar jag middagen får jag skylla mig själv till exempel. Jag sköter min egen tvätt bortsett från lakan och handukar och förväntas hålla en vis ordning på mitt rum, allt utifrån hur mycket jag orkar förstås.
Samtidigt längtar jag också till den dag jag faktiskt klarar mig själv, konstigt vore det väl annars. Det ska bli så otroligt skönt den dag jag får åka hem och förhoppningsvis också kan klara det allra mesta på egen hand. Trots allt är det ju just det som är målt med rehabilitringen... Men ibland undrar jag om jag inte även kommer behöva lite utbildning i att klara vardagen igen. *L*
 
Idag fick jag i alla fall möjlighet att njuta lite i höstsolen...
 

 
 

 
Bilden lånad från Motivation
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow